Öğretmenler İçin Sınıfta Zaman Kazanmak İçin 8 Yol

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenler bir okul günü boyunca çok şey düşünürler - temel müfredata bağlı dersleri planlamadan Jimmy'nin doğru otobüste eve gelmesini sağlamak için. Öğretmenlerin çoğu zaman düşünmedikleri bir şey zaman kazanmaktan başka bir şey değildir, ama yapmalıdırlar.


Tabağınıza eklemek için sadece bir şeymiş gibi hissedebilirsiniz. Gerçekte, daha verimli çalışma yolları bulmak, öğrencilerinize daha fazla zaman ayırmanız, yaratıcı olmak için daha fazla zamanınız ve pilinizi rahatlatmak ve yeniden şarj etmek için daha fazla zamanınız olduğu anlamına gelir.

Değerli zamanınızı kurtarmanın 8 yolu vardır, böylece öğretmen tükenmişliğinden muzdarip değilsiniz .

Öğretmenler İçin Sınıfta Zaman Kazanmak İçin 8 Yol

1. Kağıtsız Git


Doğru şekilde organize edildiğinde, teknoloji gerçekten hayatınızı kolaylaştırabilir. Moodle (Moodle.org) ve Blackboard (Blackboard.com) gibi yönetim programlarını öğrenmek, öğrenci çalışmalarını çevrimiçi olarak atamanıza, göndermenize, tartışmanıza ve notlandırmanıza izin vererek işinizi düzene sokar. Güvenli ve test edilmişler.

İkisi arasındaki en büyük fark fiyattır. Blackboard pahalı taraftadır, çünkü genellikle kurumsal veya ilçe düzeyinde kabul edilir ve Moodle ücretsizdir.

2. Öğrenmeyi Karıştırma

Öğrenme yönetim sistemleri, karma bir öğrenme stratejisini kullanmanın iyi bir yoludur - ve birçok karma öğrenim çeşidi vardır . Dersten önce konuları (video, öğreticiler, ödevler ve tartışma panoları aracılığıyla) tanıtıyor, daha derinlere dalmanıza ve sınıfınızı yaratıcı, yapıcı öğrenme fırsatları için kullanmanıza izin veriyorsunuz.

Eğiticiler, tartışmalar ve gerçek hayat örnekleri dahil olmak üzere, karma eğitim konularıyla ilgili düzinelerce video için YouTube'da arama yapın. Edmodo gibi uygulamalar da karma öğrenim çabalarınızı yönetmenize yardımcı olabilir.

3. Diğer öğretmenlerle çevrimiçi işbirliği yapın 

Bazı öğretmenler, zaman tasarrufu için ders planlama sitelerinin gücünü kullanmaktadır. PLN'nizi kullanın. Google Classroom'u deneyin .


4. Masaüstünüzü Temizle


Gerçek, fiziksel masaüstünüzden bahsetmiyoruz. Bu ipucu, dizüstü bilgisayarınız hakkında.

Brother International Corporation tarafından yapılan bir araştırmaya göre, yarımızın yarısı, bilgisayarlarımızda bulamadığımız şeyleri bulmak için haftada 30 dakika harcıyor. O zaman kazanmak için e-Hayatınızı düzenleyin.

Size mantıklı bir sistem kullanın. Konu, tema veya yılın zamanına göre düzenleyin. Her şey için net klasörler yapın. Bu sistemi çalıştırmanın anahtarı onu kullanıyor. Organize olmanıza yardımcı olacak çok sayıda kurumsal uygulama var, ancak yüksek puan alan TeacherKit uygulaması iyi bir görünüme değer çünkü öğretmenler için tasarlandı. Hatta bir sınıf gibi görünen çekici bir arayüz içerir.

5. Odanızı düzenleyin

“Kesintisiz Öğretme” başlıklı bir 2004 Kamu Gündemi çalışmasında, sınıf öğretmenlerinin yüzde 75'i zaman kaybını yitirdiklerini ve öğretimlerinin yıkıcı davranışlar nedeniyle daha az etkili olduğunu bildirmişlerdir. Organize bir odanın, sınıfınızdaki yıkıcı davranışlarla gerçekten yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz?

Dikkatsizleştirici davranışları en aza indirgemek ve açık, basit takip sistemleri oluşturmak, asi davranışlarda hüküm sürdürebilir. Caroline A. Guardino ve Elizabeth Fullerton sınıfınızı organize etmek için mükemmel öneriler sunar ve sadece Pinterest.com'da 'sınıf organizasyonu' için arama yapmak onlarca ilham verici fikir verir.


6. Masanızı Düzenleyin

Tüm çözümler teknoloji bazlı değildir. Brother International, her üç ayda bir, bilgisayarlarımızda olmayan kayıp eşyalara bakarak haftada en az yarım saat geçirdiğimizi söylüyor. İşlerin masanıza yığılmasına izin vermek, ihtiyacınız olan şeyleri kaybetmenin kesin bir yolu. Karmaşayı fiziksel masaüstünüzden temizlemek için birkaç ipucu.

Masanıza gelen günlük işler için bir gelen kutusu / outbox sistemi kullanın - evden notlar, izin fişleri, her neyse.

Düzenli sunumlar için iyi etiketlenmiş kutuları veya rafları kullanın - örneğin ödev paketlerini döndürmek için bir tepsi ve tamamlanmış matematik ödevleri için bir tepsi. Öğrencilerinize sistemi nasıl kullanacaklarını öğretin ve kağıt yığınları arasında çok daha az zaman harcayacaksınız.

Bir şey geldiğinde, hemen koy. İşlerin yığılmasına izin verme.

Zaten sahip değilseniz, bir dosya dolabı - büyük bir tane olsun. Çok sayıda asma ve manilla klasörleri alın. Onları iyi etiketleyin. Fiziksel dosya organizasyonunuz elektronik dosyalarınızın aynısını yansıtabilir.

Şimdi kullanmadığınız daha büyük ürünleri veya eski malzemeleri saklayın, ancak birçoğunun gelecekte tekrar ihtiyacı var. Boş fotokopi kağıdı kutuları iyi çalışıyor.

7. Otomatikleştirin ve Paketleyin

Yıllarca kullanacağınız şeyler var - bunları mümkün olduğunca otomatik hale getirin. Ayrıca, benzer paket görevleri. Ayı ya da yeni bir birimin başlangıcında - bir yıl sonra kullandığınız ödevlerdeki bitiş tarihlerini değiştirmek gibi - tüm küçük işleri halletmek için - bir zamana engel olun.

8. Temsilci

Hepsini yapmaya çalışma. Şehit olmak sadece tükenmişliğe yol açar. Yükünüzü hafifletmek için yardımcılarınızı, paralarınızı ve hatta ebeveynlerinizi kullanın. Öğrencileriniz için kendileri için yapabileceği bir şey yapma. Çocuklarınızı, zamanınızı alacak görevleri üstlenmeleri için destekleyin. Genç öğrenciler bile, ders materyalleri düzenlemeye ve işlerini halletmeye yardımcı olabilirler. Çocuklar örgütlenmeyi sever.

Zaman öğretim

Varsa, öğretmen eğitimi programları, zaman yönetimi becerilerini öğretmez. Zaman yönetimini iş dünyasının bailiwickı olarak düşünürüz. Bunun seni durdurmasına izin verme.
 

Kaynak: https://www.teachthought.com/pedagogy/8-ways-teachers-save-time-classroom/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak