Öğretmenler Arasında Etkili İletişimin Önemi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Diğer Fakültelerle Konuşurken Nelerden Kaçınmalı?
Okuldaki öğretim üyeleri ve personeli ile olumlu ilişkiler kurmaya çalışırken kaçınılması gereken yedi şey:


İş arkadaşlarınız hakkında öğrencilerinizle konuşmayın veya konuşmayın. Bu öğretmenin yetkisini baltalıyor ve ayrıca güvenilirliğinize değer veriyor.
Sohbete katılmayın ya da iş arkadaşlarınızı bir ebeveynle konuşmayın. Bunu yapmak en iyi şekilde profesyonelce değildir ve önemli sorunlar yaratacaktır.
İş arkadaşınız hakkında diğer iş arkadaşlarınızla konuşmayın ya da tartışmayın. Bölünme, güvensizlik ve düşmanlık atmosferi yaratıyor.
Kendinizi düzenli olarak tecrit etmeyin. Sağlıklı bir uygulama değil. Bir öğretmen olarak genel gelişiminize engel teşkil eder.
Yüzleşmek veya savaşmaktan kaçının. Profesyonel ol. Onları uygunsuz bir şekilde meşgul eden birine katılmıyor olabilirsiniz, en iyisi en iyi durumda çocuktur ve öğretmenlik rolünüzü zedeler.
Dedikodu yapmaktan, yaymaktan veya tartışmaktan kaçının ve ebeveynler, öğrenciler ve / veya iş arkadaşlarınızla ilgili deneyimlerden kaçının. Dedikoduların okulda yeri yoktur ve uzun vadeli problemler yaratacaktır.
İş arkadaşlarınızı eleştirmekten kaçının. Onları geliştir, teşvik et, yapıcı eleştiriler öner, ama asla işlerini nasıl yaptıklarını eleştirme. İyiden daha çok zarar verecek.

Personel ile Olumlu İlişkiler Nasıl Kurulur?
Okuldaki fakülte ve personel ile olumlu ilişkiler kurmaya çalışırken akılda tutulması gereken 11 şey:

Şefkat ve alçakgönüllülüğü cesaretlendirin ve gösterin - Asla başkalarına geçmeleri için şefkat veya cesaret gösterme fırsatını kaçırmayın. Bunu yapan kişi ne olursa olsun, örnek eseri övün. Bazen, sizi normal olarak nasıl algıladıklarına rağmen, onlara iltifat etmekten korkmadığınızı ve cesaret verici kelimeler verdiğinizin farkına vardıktan sonra, çalışan işçilerinizin en sert olanlarını bile gerçek yumuşaklıklara dönüştürebilirsiniz. Aynı zamanda, eleştiri verirken, yardımsever ve nazikçe, asla nazikçe yapma. Başkalarının duyguları ve iyiliği için endişe gösterin. Gösterilen en küçük nezaketten bile fazlasıyla yararlanacaksınız.
Mutlu olun - Her gün işe giderken, mutlu olmak için bir seçim yapmanız gerekir. Günden güne mutlu olmak için bir seçim yapmak çevrenizdeki insanları günden güne daha konforlu hale getirecektir. Olumsuzluklar üzerinde durmayın ve olumlu bir tutum sergileyin.
Dedikodu yapmak veya reddetmek için uğraşmayı reddetmek - Dedikoduların hayatınızı yönetmesine izin vermeyin. İşyerinde moral hayati öneme sahiptir. Dedikodu, bir personeli diğerlerinden daha hızlı parçalayacaktır. Yapmayın ve size sunulduğunda tomurcuğa ayırmayın.

Suyun arkanızdan dönmesine izin verin - Derinin altına girdiğiniz hakkında söylenecek olumsuz şeyleri bırakmayın. Kim olduğunu bilmek ve kendine inan. Başkaları hakkında olumsuz konuşan çoğu insan bunu cehaletten mahrum eder. Davranışlarınızın başkalarının sizi nasıl gördüğünü belirlemesine izin verin ve söylenen olumsuz şeylere inanmayacaklar.
Akranlarınızla işbirliği yapın - İşbirliği öğretmenler için hayati öneme sahiptir. Yapıcı eleştiri ve tavsiye almaktan çekinmeyin veya yaklaşın. Ayrıca eşit öneme sahip, sınıfta sorular sormaktan veya yardım istemekten korkmayın. Çok sayıda öğretmen bunun gerçekten güçlü olduğu durumlarda bunun bir zayıflık olduğunu düşünüyor. Son olarak, usta öğretmenler fikirlerini başkalarıyla paylaşırlar. Bu meslek gerçekten öğrenciler için neyin iyi olduğu ile ilgilidir. İnandığınız hakkında parlak bir fikriniz varsa, o zaman etrafınızdakilerle paylaşın.
İnsanlara ne söylediğinizi izleyin - Bir şeyi nasıl söyleyeceğiniz, söyledikleriniz kadar önemlidir. Ton önemli. Zor bir durumla karşı karşıya kaldığınızda, her zaman düşündüğünüzden daha azını söyleyin. Dilinizi zor durumda tutmak , uzun vadede sizin için kolaylaşacaktır çünkü benzer bir durumla başa çıkma kabiliyetinizde başkaları arasında güven yaratacaktır .
Bir söz verirseniz, tutmak için hazır olsanız iyi edersiniz - Söz vermek istiyorsanız, ne pahasına olursa olsun, onları tutmaya daha iyi hazır olmalısınız. Akranlarınızın saygısını, vaatlerini yerine getirerek kazanmanız için aldığınızdan daha hızlı kaybedeceksiniz. Birine bir şey yapmayı düşündüğünüzü söylediğinizde, takip ettiğiniz şeyi görmek sizin sorumluluğunuzdadır.
Başkalarının dış ilgi alanları hakkında bilgi edinin - Başkalarıyla (örneğin torunlar, sporlar, filmler vb.) Sahip olduğunuz ortak bir ilgiyi bulun ve bir sohbeti tetikleyin. Önemseme tutumuna sahip olmak başkalarına güven ve güven sağlayacaktır. Diğerleri neşeli olduğunda, onlarla sevinin; sıkıntılı ya da yasta, sempatik olun. Etrafınızdaki her kişinin, onlara değer verdiğinizi bildiğinden ve önemli olduğunu bildiğinden emin olun.
Açık fikirli olun - Argümanlara girmeyin. Tartışmak yerine, insanlarla olayları tartışın. Dövüşçü veya hoşgörüsüz olmak başkalarını uzaklaştırır. Bir şeye katılmıyorsanız, cevabınızı düşünün ve söylediklerinizde tartışmacı veya yargılayıcı olun.
Bazı insanların duygularının diğerlerinden daha kolay incindiğini anlayın - Mizah insanları bir araya getirebilir, ancak insanları ayırabilir. Bir kişiyle dalga geçmeden ya da şaka yapmadan önce, onu nasıl alacaklarını bildiğinizden emin olun. Bu açıdan herkes farklı. Eğlenceyi bozmadan önce başkalarının duygularını göz önünde bulundurun.
Hesaplamalar hakkında endişelenme - Elinden gelenin en iyisini yap. Yapabileceğin en iyi şey bu. Başkalarının iş ahlakını görmesine izin verin, iyi yapılan bir işte gurur duyacaksınız.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/the-importance-of-effective-teacher-to-teacher-communication-3194691

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber