Öğretmenler 21 Eylül'de Okulların Açılmasını İstiyor ve Destek bekliyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

31 Ağustos Pazartesi günü uzaktan eğitimle birlikte, 2020-2021 eğitim öğretim yılı başlamış oldu. 18 Eylül'e kadar uzaktan eğitime okullarında devam edecek olan öğretmenler, okulların boş olmasından ve öğrencisiz sınıflardan memnun olmadıklarını dile getiriyor.
Öğretmenler Salgının henüz kontrol altına alınmaması nedeniyle, vatandaşların alacakları tedbirleri yoğunlaştırıp, okulların 21 Eylül'de açılması için herkesin elinden geleni yapmasını istiyor

Hal böyleyken öğretmenlerde şu an öğrencisiz okullara seminer ve hazırlık için gidiyorlar. Bu süreçte dahi öğretmenleri karalama kampanyası yapan bir grup insan, öğretmenlerin çalışmadığını, okulların açılmamasını istediklerini, amiyane tabirle yattıkları yerden para kazandıklarını söyleyip, çeşitli şikayetler yapmaktalar.

Bu durumdan aşırı şekilde rahatsız olan binlerce öğretmen ise okulların açılmamasından dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi. Şu süreçte Bakan Ziya Selçuk'un okulların durumu ve tedbirlerle ilgili sözlerini de dile getiren öğretmenler okulların açılmasını istediğini çeşitli şekillerde dile getiriyor. Okullarda tedbirlerin olabildiğince yüksek olmasını, öğrenci velilerinin de sürece aktif şekilde katılması ve okulların güvenli hale getirilerek bir an önce yüz yüze eğitime başlamak istediklerini dile getirdi.

Üstelik bu süreçte öğretmenlerin kendilerinin okulları açma yetkisini ellerinde bulundurmadığıda bilinmelidir. Öğretmenler bu toplumu ileri taşıyacak en önemli meslek gruplarından biridir. Ancak okulların açılması ile öğrencilerin taşıyıcı rol üstlenmeleri ile virüsün yayılma hızı ve etki alanı aşırı şekilde artabilecektir. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, bazen kapı kolundan bazen toplu kullanım alanlarından bulaştığı malumdur. Hal böyle iken en ufak köy okullarında dahi aylık en az 10 Bin TL civarı bir harcama ile çeşitli temizlik malzemeleri, maske gibi ihtiyaçlar malumdur. Ayrıca her okulda en az 1 adet İşkur personeli ihtiyacı oluşacaktır.

Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda, eğitim aşkıyla yanan öğretmenlerimiz okulların açılmasını herkesten daha çok istemektedir. Bankacılar görevde iken, insanlar tatillerde, pikniklerde iken ve vaka sayısı 2000 dahi değilken, öğretmenler bu isteklerinin bilinmesini istemektedir.

Okulların açılmasını isteyen öğretmenler #ÖğretmenlerOkullarAçılsınİstiyor tagına destek bekliyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak