Öğretmenin Sizin İçin Doğru Meslek Olduğunu Nasıl Bilirsiniz?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik , birinin üstesinden gelebileceği en değerli kariyerlerden biridir. Talep ve beklentiler daima değiştiği için en stresli olanlardan biri. Öğretmenlere atılan her şeyi halletmek için özel bir kişi gerekiyor. Yaşamı değiştirecek bir karar vermeden önce, öğretimin sizin için doğru meslek olduğundan emin olmanız gerekir. Aşağıdaki beş nedenin doğru çalması durumunda, muhtemelen doğru yöne gidiyorsunuzdur.


Gençler Hakkında Tutkuluyorsunuz
Bundan başka bir sebeple öğretmenlik yapmayı düşünüyorsanız, başka bir kariyer bulmanız gerekir. Öğretmek zor. Öğrenciler zor olabilir. Ebeveynler zor olabilir. Öğrettiğiniz gençler için mutlak bir tutkunuz yoksa, çabucak tükenirsiniz. Öğrettiğin genç insanlara tutkuyla sahip olmak, müthiş bir öğretmenin devam etmesini sağlayan şeydir. Bu, “almak” için mücadele eden öğrencilere nasıl yardım edeceklerini bulmak için uzun saatler harcadıkları şeydir. Bu tutku, her yıl işinizi yapmanın arkasındaki itici güçtür. Öğrencileriniz için toplam tutkunuz yoksa, bir veya iki yıl sürebilir, ancak bunu yirmi beş yıl sürmez. Her iyi öğretmen için kaliteye sahip olmak şarttır .


Fark Yaratmak İstersiniz
Öğretim son derece faydalı olabilir, ancak bu ödülün kolayca gelmesini beklememelisiniz. Bir öğrencinin hayatında gerçek bir fark yaratmak için, insanları okumakta ve kendi benzersiz tercihlerini bulmakta ustalaşmanız gerekir. Her yaştan çocuklar, yetişkinlerden daha hızlı bir sahte bulabilirler. Doğru nedenlerden dolayı orada değilseniz, kesinlikle çabucak çözeceklerdir. Öğrencileriyle gerçek olan öğretmenler, öğrencilerin yaptıkları işi satın aldıkları için öğrencilerinin yaşamlarında en fazla fark yaratanlardır. Öğrencileri bir fark yaratmak için orada olduğunuza inandırmak, zamanla onlara göstermeniz gereken bir şeydir.

İnsanlara Çeşitli Şekillerde Eğitim Verme Yeteneklisiniz
Öğrenciler o kadar farklı geçmişlerden geliyor ki, iki öğrenciye aynı şekilde yaklaşmak zor. Aynı kavramı birçok farklı yaklaşımla öğretmek için istekli ve istekli olmalısınız, ya da tüm öğrencilerinize ulaşamayabilirsiniz. Sadece bir yolunu öğretirseniz , tartışmasız etkili bir öğretmen olamazsınız . Harika bir öğretmen gelişen bir öğretmendir. Daha iyi ve yeni yöntemler arayan öğretmenler bunu başaracak olanlardır. Esnek ve uyarlanabilir olmak iyi bir öğretmenin iki temel özelliğidir. Tüm öğrencilerinizin gereksinimlerini karşılayacak çeşitli yöntemlerle eğitim vermenizi sağlar.


Takım Oyuncusunuz
Başkalarıyla iyi çalışmayan biriyseniz, öğretmek size göre bir kariyer değil. Öğretmek, sadece öğrencilerinizle olan ilişkilerle değil, sadece ilişkilerle ilgilidir . Dünyadaki en iyi eğitmen olabilirsiniz ve öğrencilerinizin ebeveynleriyle olduğu kadar akranlarınızla da etkili bir şekilde iletişim kuramıyorsanız, kendinizi sınırlandırırsınız . Akranlarınız size o kadar çok bilgi ve tavsiye sunabilir ki bu, mutlak bir zorunluluktur, sadece tavsiyeyi dinlemeye istekli değil, bunu öğretinize uygulamaya çalışacak bir takım oyuncusu olmalıdır. Eğer yapamıyorsanız velilerle iyi iletişim, o zaman uzun sürmeyeceksin. Ebeveynler çocuklarının hayatında neler olup bittiğini bilmek bekliyor. Okul çağındaki çocukların ebeveynleri için bu bilgilerin çok fazla bir kısmını veriyorsunuz. İyi bir öğretmenin okul topluluğuna katılan herkesle çalışabilmesi gerekir .

Stres Faktörlerini Yönetebilirsiniz
Tüm öğretmenler stresle başa çıkmaktadır. Size atılan her şeyi halletmeniz çok önemlidir. Kişisel meselelerle uğraştığınız günler olacak ve sınıf kapılarınızdan geçtikten sonra bunun üstesinden gelmeniz gerekecek. Zor bir öğrencinin sana ulaşmasına izin veremezsin . Bir ebeveynin sınıfınızı ya da belirli bir öğrenciyi nasıl idare ettiğinize karar vermesine izin veremezsiniz. Stres için, sınıfta mükemmel bir öğretmenin başa çıkması gereken çok fazla fırsat var ya da çok çabuk tükenecekler. Stresi son derece iyi yönetemiyorsanız, eğitim sizin için doğru meslek olmayabilir.

https://www.thoughtco.com/is-teaching-the-right-profession-for-you-3194693

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak