Öğretmenin nihai hedefi anlayıştır. Her Gün Kullanabileceğiniz 22 Basit Değerlendirme Stratejisi ve Önerisi

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ama bazen konuşmak daha kolaydır, bildiğimiz gibi, özellikle de çok fazla malzemeyi kısa bir sürede örtmemiz gerektiğinde. Öğrencilerin test zamanından önce olmasa bile anlayacağını umuyoruz ve parmaklarımızın üstesinden geldik, sonuçlarımız işimizi yaptığımızı gösteriyor. 


Sorun şu ki, anlaşmayı ölçmek için genellikle  bu testlere güveniyoruz  ve devam ediyoruz. Testler notlandırıldıktan sonra zayıflıkların ve yanlış anlamanın üstesinden gelmenin zamanı yoktur ve öğrencilerin büyük sorular sorma stratejileri yoluyla öğrenmelerine yardımcı olma zamanı gitmiştir.


Aşağıda, öğretim, planlama ve müfredat tasarımınızda daha sık olmanıza yardımcı olacak 22 basit değerlendirme stratejisi ve ipucu verilmiştir.

Öğretmen yetiştiren değerlendirme uygulamaları hakkında eğitim için Öğretici Profesyonel Gelişim Kitabı1. Yazma / konuşma yapan açık uçlu bir soru

“Bu mantıklı mı?” Gibi soruları ve ifadeleri kullanmaktan kaçının / evet. Bu sorulara cevap olarak, öğrenciler genellikle 'evet' cevabını verirler. Bu yüzden, elbette, birkaç öğrenci daha sonra kaybettiklerini itiraf ettiğinde şaşırtıcıdır.

Öğrencilerin sınıfta fikirleri kavramasına yardımcı olmak için, öğrencilere öğrencilerin yazmasını / konuşmasını gerektiren açık uçlu sorular sorun. Şüphesiz, doğrudan sormayı düşündüğünüzden daha fazlasını ortaya çıkaracaklar.

2. Öğrencilerden yansıtmalarını isteyin

Sınıfın son beş dakikasında öğrencilerden dersi düşünmelerini ve öğrendiklerini yazmasını isteyin. Daha sonra, bu konsept veya beceriyi nasıl pratik bir ortamda uygulayacaklarını düşünmelerini isteyin.

3. Sınavları kullanın

Anlama kontrol etmek için sınıfın sonunda kısa bir sınav verin .

4. Öğrencilerden özetlemelerini isteyin

Öğrencilerin önemli kavramları ve dersleri özetlediğini veya açıklamasını sağlayın. Bu sözlü, görsel veya başka bir şekilde yapılabilir.

5. El sinyalleri

El işaretleri, öğrencilerin içerik anlayışını derecelendirmek veya göstermek için kullanılabilir. Öğrenciler, en az anlaşılmayı işaretlemek için, bir parmağa maksimum anlama sinyalini vermek için beş parmağınızın herhangi bir yerinde gösterebilirler. Bu strateji, tüm öğrencilerin katılımını gerektirir ve öğretmenin büyük bir grup içinde anlaşılmasını kontrol etmesini sağlar .

6. Yanıt kartları

Dizin kartları, işaretler, yazı tahtaları, manyetik tahtalar veya diğer eşyalar, sınıftaki tüm öğrenciler tarafından öğretmen tarafından sunulan bir soruya ya da probleme verdikleri yanıtları belirtmek için eş zamanlı olarak tutulur. Yanıtlama cihazlarını kullanarak, öğretmen tüm gruba öğretirken bireysel öğrencilerin cevaplarını kolayca fark edebilir.

 
7. Dört köşe

Öğrenci anlayışının hızlı ve kolay bir görüntüsü olan Four Corners, öğrencinin anlaşmayı izlemesi ve değerlendirmesine izin verirken öğrenci hareketi için bir fırsat sunar.

Öğretmen bir soru soruyor ya da bir açıklama yapıyor. Öğrenciler daha sonra, istemlere yanıtlarını göstermek için sınıfın uygun köşesine giderler. Örneğin, köşe seçimleri “Kesinlikle katılıyorum”, “Kesinlikle katılıyorum”, “Biraz katılıyorum” ve “Emin değilim”.

8. Düşün-paylaş-paylaş

Öğrenciler soru veya komut hakkında düşünmek için birkaç dakika alırlar. Daha sonra, tüm sınıfla paylaşmadan önce düşünceleri karşılaştırmak için belirlenmiş bir ortakla eşleştirilir.

9. Koro okuma

Öğrenciler, belirli bir kavram ve ahlakı tanımlamak için metni işaretler, işaretli metni öğretmenle uyum içinde sesli olarak okurlar. Bu strateji öğrencilerin akıcılık geliştirmelerine yardımcı olur; ifadelerin ve soruların okunması arasında ayrım yapar; ve sözcük öbekleme, pacing ve okuma diyalogu uygulama.


10. Tek soru sınavı

Bir veya iki dakika içinde cevap verilebilecek belirli bir hedefe sahip tek bir soru sor. Öğrenci anlayışını değerlendirmek için yazılı cevapları hızlıca tarayabilirsiniz.

11. Sokratik seminer

Öğrenciler önemli bir soru, konu veya seçilen metin hakkında birbirlerinden sorular sorarlar. Sorular, bir dizi yanıt ve ek sorularla devam eden bir sohbeti başlatır. Öğrenciler kendi tartışmalarını kolaylaştırmak ve yeni bir anlayışa ulaşmak için sorunları ele alan soruları formüle etmeyi öğrenirler.

12. 3-2-1

Öğrenciler dersin sonunda aşağıdaki isteme cevap vererek öğrendiklerini dikkate alırlar: 3) dersinizden öğrendikleri şeyleri; 2) daha fazla bilmek istedikleri şeyler; ve 1) sahip oldukları sorular. Bu komut , öğrencinin dersteki yansımalarını uyarır ve öğrenmeyi işlemeye yardımcı olur.

13. kapı dışarı bilet

Öğrenciler kısa bir süre için belirli bir soruna cevap olarak yazarlar. Öğretmenler, öğrencilerin öğrettikleri bir kavram hakkındaki anlayışlarını kontrol etmek için cevaplarını “kapıdan çıkış” olarak toplarlar. Bu alıştırma, daha sonra daha uzun yazı parçalarına dönüştürülebilen çoklu fikirleri hızla üretir.

14. Dergi yansımaları

Öğrenciler, öğrendiklerini, zorluk çıkardıkları, yararlı bulduğu stratejileri veya diğer derslerle ilgili konuları gibi bir derse yansımalarını yazarlar. Öğrenciler dersleri yansıtabilir ve işleyebilir. Öğrencilerin çalışmalarını okuyarak –özellikle de öğrencilerin öğrenmelerine yardımcı olan öğrenme günlükleri türleri– öğretmenler sınıf ve bireysel yanlış kavramları ve başarıları tanımlayabilirler. (Ayrıca bakınız

15. Biçimlendirici kalem-kâğıt değerlendirmesi

Öğrenciler, derste öğretilen beceri ve bilginin kısa, kalem-kâğıt biçimlendirici değerlendirmelerine bireysel olarak karşılık verirler. Öğretmenler, öğrencilerin kendilerini düzeltmesini isteyebilir. Öğretmen, bireysel öğrenci ilerlemesini izlemek ve gelecekteki eğitimi bilgilendirmek için değerlendirme sonuçlarını toplar.


Hem öğrenci hem de öğretmen, öğrencinin istenen bilgi ve becerileri kazanıp kazanmadığını hızlı bir şekilde değerlendirebilir. Bu biçimlendirici bir değerlendirmedir, bu nedenle bir not amaçlanan amaç değildir.

16. Yanlış anlaşılma kontrolü

Öğrencilerinizi, kapladığınız bir konsept hakkında ortak veya tahmin edilebilecek kavram yanılgıları ile sunun. Katılıyorum ya da katılmıyorum ve nedenini açıklayınız.

17. Analog istemi

Analoji ile öğretim güçlü olabilir. Periyodik olarak, mevcut öğrenciler bir benzetme ile şunu sorarlar: “ele alınan kavram ________ çünkü ____”

18. Uygulama sıklığı

En az üç kez dersi anlamak için kontrol edin.

19. çeşitliliği kullanın


Öğretmenler, tüm öğrencilerin ne bildiğini doğru bir şekilde anladıklarını anlamak için yeterince farklı bireysel ve tüm grup tekniklerini kullanmalıdır. Muhtemelen, bu tek bir sınıf sırasında aynı tekniğin tekrarlanmaması gerektiği anlamına gelir.

20. kullanışlı hale getirin

Gerçek test, kursunuzun ayarlanıp ayarlanmayacağı veya her kontrolde alınan bilgilere göre planlandığı gibi devam edip etmeyeceğinizdir. Durup baştan başlamak mı gerekiyor? Yeniden öğretmek için birkaç öğrenciyi üç dakika ayırın? Ya da devam edelim mi?

21. Akran eğitimi

Belki de anlamaya çalışmanın en doğru yolu, bir damızlık öğrencinin ne öğrendiğini başka bir öğrenciye öğretmeye çalışmaktır  . Bunu başarılı bir şekilde yaparsa, dersini anladığı açıktır.

22. “Yaptıklarınızı ve anladığınız şeyleri ayırın”

Bir t-şeması yapmak, bir kavram haritası çizmek ya da başka bir yol kullanmak olsun, öğrencilerin sadece bildikleri şeyleri listelemelerini değil, aynı zamanda bilmediklerini de listelemelerini sağlayın. Bu, göründüğü kadar basit olmayacak - genellikle bilmediklerimizin farkında değiliz.

Aynı zamanda kendilerini tanımlayabileceklerinden daha fazla veya daha az şey bilirler, bu da bu stratejiyi biraz kaba kılar. Ama sorun değil - amaç onların öz değerlendirmesinde kesin ve eksiksiz olmaları için değil, amaç onların ne yaptıklarını ve bilmedikleri hakkında bilgi sahibi olmanızdır.

Ve kendi başlarına eklemlenmeye bile başlayabileceklerini görmek, burada mükemmel bir başlangıç ​​noktasıdır.

Bu yazı Saga Briggins tarafından yazılmıştır ve ilk olarak opencolleges.edu.au adresinden yayınlanmıştır  . Her Gün Kullanabileceğiniz 20 Basit Değerlendirme Stratejisi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber