ÖĞRETMENE ZAMAN HEDİYE EDİN!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin zamanı, okulun en değerli ve az bulunan kaynaklarından biridir, ancak zayıf liderlik ve yönetim nedeniyle boşa harcanmaktadır. Belli bir amacı olmayan evrak işleri için tekrarlanan talepler, okula geç kalan öğrenciler veya koridorlardaki kavgalar, hasarlanmış ya da eksik ders araç – gereçleri öğretmenlerin planlarını değiştirebilir.
Zaman sıkıntısı, öğretmenler için sıra dışı bir şey değildir. Duyarlı bir okul müdürü öğretmene zamanı iyi kullanmada yardımcı olabilmektir. Onlara zamanı iyi kullandıkları başarılı olabilecekleri ortamlar oluşturabilirler.

Öğretmenlerin mesleki anlamda büyüdüğü okullar aslında öğretmenleri gerçekçi olmayan taleplerden koruyan müdürler tarafından çok iyi yönetilen okullardır.

Okul liderleri öğretmenlerin zamanından en iyi şekilde nasıl yararlanabilir?

• Öğretmenlerin zamanını serbestçe harcanacak bir şey olarak değerlendirmek yerine, korumak için çok çalışın. Eksik ders araç gereci bırakmayın. Düşük hızlı ya da bağlantısı sürekli kopan bir internetini varsa çözüm arayın. Fotokopi ile ilgili bakımları düzenli yaptırın. Boş kartuşlar can sıkıcıdır.

• Programı oluştururken öğretmenlerin zamanını birinci öncelik haline getirin. Öğretmenlerin birbiri ile işbirliği yapabileceği zamanlar ayırın.

• Öğrencilere öğretmek veya destek vermekle ilgisi olmayan idari işleri azaltın. Kantini, servisi idareciler denetleyebilir mi? Öğretmenlerin her hafta her ders için ders planları sunması gerekiyor mu, yoksa bir ders örneği de bilgi verici mi?

• Tüm öğretmenlerin, öğrettikleri konular için ihtiyaç duydukları müfredata ve malzemeye sahip olduklarından emin olun. Böylece internette içerik aramak yerine öğrencilerle konuşabilirler.

• Öğrencilerin davranışları için okul çapında standartlar geliştirmek ve öğretmenlerin ihlallere tutarlı cevaplar vermesi için öğretmenlerle birlikte çalışın. Böylece okul öğretme ve öğrenme için düzenli, öngörülebilir bir ortam haline gelir.

• Bazı öğretmenlerin ek zamana ihtiyacı olacağını kabul edin. Zorlu ortamlarda çalışan veya özel öğrenme ihtiyaçları olan öğrencilerle birlikte eğitim yapan öğretmenler daha fazla zamana ihtiyaç duyabilir.

• Öğretmenleri zamanlarını ve sorumluluklarını düzenlemek için daha etkili yollar için teşvik edin . Evli ve çocuk sahibi öğretmenler için farklı varış veya ayrılma sürelerine izin verin. Öğretmenlerin, bir veya iki konuda uzmanlaşmasını sağlayın; böylece zamanlarını ve en iyi bildiklerini iyi yapmak için çabalarını yoğunlaştırabilirler.

Alıntı: Serhat Dindaş

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak