Öğretmenden Örnek Davranış

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aysun öğretmenden örnek davranış. Sınıf öğretmeni olan Aysel Dağtekin, öğrencilerinin katılımıyla farklı bir etkinlik düzenledi. 

Kayseri’de Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli İlkokulu 2/F sınıfı öğretmeni Aysun Dağtekin, öğrencileriyle birlikte farklı bir etkinliğe imza attı. Yerli Malı Haftası dolayısıyla öğrenciler sokak sokak gezerek vatandaşlar röportaj yaptı. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldı.


Talas İlçesinde bulunan Yüksek Mimar Selçuk Karakimseli İlkokulu 2/F sınıfı öğretmeni Yerli Malı kullanımı ve tasarruf bilincini artırmak için öğrencileriyle birlikte sokağa çıktı.


‘’YERLİ MALI DEDEKTİFLERİ SOKAK SOKAK GEZDİ’’

Yakalarında ‘Yerli Malı Dedektifleri’ yazan armalarla sokağa çıkan 21 öğrenci hem kameraman hem de muhabir oldu.


Minik öğrenciler sırayla sokakta bulunan vatandaşlara evinizde yerli malı kullanıyor musunuz ?, Tasarruf yapıyor musunuz ? şeklinde değişik sorular yöneltti.


Vatandaşlar biranda karşılarında yerli malı dedektiflerini görünce şaşırdı. Minik muhabir ve kameramanın soruları ile bazı vatandaşları terletti.


2’nci sınıf öğretmeni Aysun Dağtekin öğrencilerinin başından ayrılmayarak tek tek yaptıkları etkinlikten faydalanmalarını sağladı.


Sokak röportajında öğrencilere velileri de destek verdi.


Vatandaşlarda öğrencilerin bu şekilde sokağa çıkıp röportaj yapmalarına sevindiklerini belirterek, gelişimleri açısından çok faydalı bir etkinlik olmuş, öğretmenimizi tebrik ediyoruz. Bu şekilde etkinlikle çocuklarının kendilerine özgüvenleri artar” şeklinde yorumlar yaptı.


Milli Eğitim Müdürlüğü’nden emekli olduğu belirten bir vatandaşta “Yıllardır Eğitim camiasında görev yaptım. İlk kez 2’nci sınıf öğrencilerinin bu şekilde bir etkinlik yaptıklarına şahit oldum. Şaşırdım ve mutlu oldum” diye konuştu.


Yaklaşık 1 saat süren etkinlik sonrası tekrar okullara dönen öğrenciler yaptıkları etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını, ilk kez kamera ve mikrofonla röportaj yaptıklarını belirterek, “Çok eğlendik.  Sorular sorduk. Tasarrufla ilgili sorular sorduk. Tutumlu olmayla ilgili sorular sorduk. İlk kez bir kamera kullandık. Güzel bir duyguydu.” diye konuştular.


DAĞTEKİN : SORAN, SORGULAYAN VE MERAKLI ÇOCUK İSTİYORUZ

Sınıf öğretmeni Aysun Dağtekin’de yaptığı açıklamada, “Biz öncelikle akademik başarının yanında; soran çocuk, sorgulayan çocuk ve meraklı çocuk istiyoruz.  Konularımızda 2’inci sınıf Hayat Bilgisi müfredatında sürekli tutumlu olmak tasarruflu olmak yerli üretim gibi konularımız var. Ben isterim ki, çocuklarımız her zaman büyüklerini örnek alırlar biliyorsunuz.  Büyüklerimiz ne düşünüyorlar. Çocuklarımız gerçekten duyarlı ama büyüklerimizde duralı mı? Bunu ölçmek istedik. Biliyorsunuz eğitim sadece okulda olan bir olgu olay değildir. Sokağa da çıkmamız gerekir. Bizde bugün elimize mikrofonu aldık sizlerin de sayesinde sokağa çıktık. Bir bilinç oluşturmak istedik. Teyzelerimiz amcalarımız yardımcı oldular cevap verdiler. Çocuklar çok heyecanlandılar ve özgüven oluştu çocuklarda. O yüzden böyle bir etkinlik planladık.  Bence faydalı oldu” dedi.

Kaynak: https://www.kayserihaberajansi.com/ozvatanli-ogretmenden-ornek-etkinlik-h17928.html?fbclid=IwAR1NIm9nNMNfEzNuO2LUSt4SmGPjJwrdLPEQl6XW8Xh_GBlCYFBPJvrdDaw

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber