Öğretmen yorgunu diye bir şey yoktur'

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Sarah Simons, şikayetçilerin şikayet ettiği yorgunluğun başkasının katlanabileceği bir şeyden farklı olmadığını söylüyor
2019'a kadar iyi oldum. Kendimi hiç bu kadar iyi hissetmiyordum çünkü sonunda gerçekten iyi bir denge kurdum. Ben bir katkıda bulunmak (ve memnuniyeti bir yük ve karşılığında nakit minicik tıpayı alır) benim becerilerini kullanarak gibi hissetmeye yeterli öğretim çalışmalarına alınan, ancak etmişti yüzden benim bu kadar Açık Üniversite çalışma acı ya da ben istiyorum Aileniz ve arkadaşlarınızla hayatın tadını çıkarmak için hiçbir zaman kendimi bırakmazdım. UKFEchat ile  ilgili 50-60 saatlik ders, yazma, çalışma ve çalışma haftası - tüm çalışmalarımın yaklaşık yarısı evden yapılıyor, bu yüzden göründüğü kadar telaşlı değil. 

O kadar enerji ve coşku ile doluydum ki, deodorant ya da yoğurt reklamı için sırıtan bir ekstra olarak yerimden çıkmazdım. Bir tür "yeni yıl, yeni başlangıç" türü oturumunu, 2018 nolu bir çöpü geri kazanmış öğrencileri fabrika ayarlarına geri götürmek ve onlara motivasyonlarını artırmak için fırsat tanımak için bir fırsat olarak planladım . Eğitim ve Öğretim Derneği'ne tekrar katıldım, etkinliklerde konuşma davetlerini kabul ettim ve bazı yeni pedagoji kitapları satın aldım - ilk defa ilk. Mojo öğretmenim büyük bir giriş yapmıştı.

Sonra Noel’den sonra işe dönmeden önce Pazar, sırtımda tuhaf bir acı duyuyorum. Ertesi gün pratisyen hekime gittim, bana göstermeyi bırakmamı söyleyeceğini düşünerek. Ama beni doğruca hastaneye yolladı ve birkaç saat içinde acil ameliyat oldum. Korkutucu bir şey değildi, ama önemli bir iyileşme zamanına ihtiyacım olacaktı. İşten bir ay! Lanet olsun! Peki ya benim mojo? Daha yeni ortaya çıktı ve şimdi de zorla hazırda bekletme moduna alındı.

Mojo öğretmeme geri döndüm
Şimdi, sürpriz bir uyku ayından sonra, 2019'da bir kez daha gidiyorum. Neyse ki, öğretmenim mojo'm benimle birlikte seyahat etti ve yine de buna hazırım. Ancak, vücudum geride kalıyor.

En kuduz rant tetikleyicilerimden biri, yorulmak üzere şehit anlatıları oluşturan öğretmenler. Ya da daha da kötüsü, yorgunluğunu rekabetçi bir spormuş gibi tartışanlar. Açıkçası, onları bir tava ile tokatlamak istiyorum. Bu yanlış yönlendirilmiş türler, öğretmen yorgunluğunun başkasının yaşadığı ustalıktan farklı olduğunu göstermektedir; Stresli bir işi olan veya saçma bir şekilde uzun saatler boyunca çalışan ya da fiziksel iş yapan ya da küçük çocuklar ya da eşiğine itilmiş hissetmek için başka binlerce neden olan insanlar. Öğretmen yorgunu farklı değil, bu yüzden çok üzüldüm.

Bunu aklımda tutarak, size şunu söyleyerek acımasız bir şekilde kendiliğinden pan atma riski altındayım: Kesinlikle kızgınım. İlk tam öğretmenlik günümden sonra, o kadar ustaydım ki eve geldiğimde uyku öncesi kestirmek zorunda kaldım. Şimdi bir hafta önce geri döndüm ve yarım günümde bile eve geldim, özellikle barbar bir Dickensian değirmeninde 18 saatlik bir vardiya yaptığımı hissediyorum. Çok sinir bozucu, özellikle de gruplarım güzel olduğu için - geçmişte öğrettiğim bozgun genç çetelerin bazıları ile karşılaştırıldığında kolay iş.

Öğretim neden bu kadar yorucu?
Öğretimin kesinlikle ustalık kazanabileceğini kabul ediyorum. Ama neden?

Günün çoğu için ayakta durmanın fiziksel eylemi mi? Hmmmm, saatlerce süren isaretçilerimin üzerinde bulunduğum bir sürü iş yaptım - böyle değildi. The Body Shop'taki özellikle eğlenceli bir ipliği hatırlıyorum; ben ve eşim, sıkı satış yaparken bilerek yanlış anlaşıldığına inanıyorum. Bazen aksanı deneriz. Ne? Zaman geçti.

Performans yönü mü? O parçayı seviyorum. Evdeyim, odayı okuyorum, kalabalığın nasıl çalışacağına karar veriyorum. Zorlu bulduğum şey kendimi sansürlemek. Beynimde çarpışan kelimeleri öğretmen diline çevirmek. Mutlaka benim "denizcinin ağzı" değil, bir öğrenci kaba ya da tembel ya da biraz topuzu çekerken doğal cevabımı bastırmakla daha çok ilgili.

Farzedelim?
Asıl öğretim biti mi? İnsanların bir şeyler öğrenmesine yardımcı olduğunuzdan, bu ilerlemenin yapıldığından, onların odaya girip ayrılmaları arasında bir şeyler değiştiğini ve öğrenmenin farklı şekillerde gerçekleştiğini kontrol edip etmediğinizden emin olmak? Olabilir… Beyinlerine bir miktar bilgi yüklemek ve hangi yapışanları görmek büyük bir sorumluluktur.

Tam öğretme dersi vermek için biraz kendimizi ustalaştığımız gün, bir öğrencinin yaşamlarında çok önemli bir noktaya ulaştığı, en anlayışlı oldukları ve bize en çok ihtiyaç duydukları gün ise? O gün, o an fark yaratabilirdi. Ya kaçırırsak? Öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki gücü ve potansiyel etkisi baş döndürücü bir bakım görevidir. En iyisi yaşamak istemem.  

Tüm yeni planım aktif olarak sağlığı sürdürmek ve dayanıklılığın takip edeceğini ummak. Yerel spor salonuma katıldım, şişko klübe döndüm ve yağmurla yağan yağmur gibi oynayan bir meditasyon uygulaması aldım. Gevezelik aklımı temizlemem gerekiyordu ama çoğunlukla kendimi çişe ihtiyaç duyuyorum. Dalgılıyorum… biraz yorgunum.

Yeni Yılınız mutlu olsun. Tekrar.

Sarah Simons, East Midlands'daki kolejlerde ve yetişkin topluluk eğitiminde çalışmakta ve UKFEchat'in direktörlüğünü yapmaktadır. @MrsSarahSimons adlı kullanıcıyı tweets 

Kaynak: https://www.tes.com/news/there-no-such-thing-teacher-tired

Anahtar Kelimeler:
Öğretmen Yorgunöğretmen

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber