Öğretmen ve Öğrencilerin Başarısına Yardımcı Olan Kişilik Özellikleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Öğretmenlerin ve öğrencilerin başarılı olmasına yardımcı olacak bazı kişilik özellikleri vardır. Başarı, farklı insanlar için farklı anlamlara gelebilir. Aşağıdaki özelliklerin çoğunluğunu elinde tutan öğretmenler ve öğrenciler, başarı nasıl tanımlanırsa tanımlansınlar her zaman başarılı olurlar.


adapte olabilirlik
Ani bir değişikliği dikkat dağıtıcı yapmadan ele alma yeteneği.

Bu Özellik Öğrencilere Nasıl Yararlanır? Bu özelliğe sahip öğrenciler, akademisyenlerin acı çekmesine izin vermeden ani sıkıntılarla başa çıkabilir.

Bu Özellik Öğretmenlere Nasıl Yararlanıyor? Bu özelliğe sahip öğretmenler, işler plana göre gitmediğinde dikkat dağılmalarını en aza indiren ayarlamalar yapabilirler.

vicdanlı
Bir görevi titizlikle verimlilik ve en yüksek kalitede tamamlayabilme.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler tutarlı ve düzenli olarak yüksek kaliteli işler üretebilirler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler son derece düzenli, verimli ve öğrencilerine günlük olarak kaliteli dersler veya aktiviteler sağlıyorlar.

yaratıcılık
Bir problemi çözmek için kutunun dışında düşünebilme.


Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler eleştirel düşünebilir ve usta problem çözücülerdir.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, yaratıcılıklarını, öğrencileri davet eden bir sınıf oluşturmak, ilgi çekici dersler oluşturmak için kullanabilirler ve her öğrenci için dersleri bireyselleştirmek için stratejilerin nasıl birleştirileceğini bulurlar.

Belirleme
Bir hedefe ulaşmak için vazgeçmeden sıkıntı ile mücadele yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliği taşıyan öğrenciler hedefe yöneliktir ve bu hedeflere ulaşmak için hiçbir şeyin yoluna girmesine izin vermezler.

Öğretmenler: Bu özelliği taşıyan öğretmenler işlerini yapmanın bir yolunu bulurlar. Mazeret vermiyorlar. En zorlu öğrenciye bile deneme yanılma yoluyla ulaşmaktan vazgeçmeden yollar buluyorlar.


Empati
Benzer yaşam deneyimlerini veya problemlerini paylaşmasanız bile başka biriyle ilişki kurabilme.

Öğrenciler: Bu özelliği taşıyan öğrenciler sınıf arkadaşlarıyla ilişki kurabilirler. Yargılayıcı ya da küçümseyici değillerdir. Bunun yerine, destekleyici ve anlayışlılar.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, öğrencilerin ihtiyaçlarını değerlendirmek ve karşılamak için sınıflarının duvarlarının ötesine bakabilirler. Bazı öğrencilerin okul dışında zor bir hayat yaşadıklarını ve bu öğrencilere yardım etmek için çözümler bulmaya çalıştıklarını kabul ediyorlar.

bağışlayıcı
Kıtlık hissetmeden veya kin tutmadan haksız kaldığınız durumun ötesine geçme yeteneği.


Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, başkası tarafından haksızlığa uğradıklarında dikkat dağıtıcı olabilecek şeylerin gitmesine izin verebilir.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, öğretmenler için potansiyel olarak zararlı olabilecek bir sorun ya da tartışma yaratan yöneticiler , ebeveynler, öğrenciler veya diğer öğretmenlerle yakın çalışabilirler .

gerçeklik
İkiyüzlülük olmadan eylemler ve kelimelerle samimiyet gösterme yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler çok sevilir ve güvenilir. Birçok arkadaşları var ve genellikle sınıflarında lider olarak görülüyorlar.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler oldukça profesyonel olarak görülmektedir . Öğrenciler ve veliler sattıkları şeyleri satın alırlar ve genellikle akranları tarafından büyük saygı görürler.


merhametlilik
Her türlü durumla ilgilenirken nazik, nazik ve minnettar olma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, meslektaşları arasında popülerdir ve öğretmenleri tarafından çok sevilirler. İnsanlar kişiliklerine çekilir. Genellikle, bir fırsat ortaya çıktığında, başkalarına yardım etme yollarından giderler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenlere saygı duyulur. Okullarına, sınıflarının dört duvarının ötesinde yatırım yapıyorlar. Görevlendirmeye gönüllü olurlar, gerektiğinde diğer öğretmenlere yardım ederler ve hatta toplumdaki muhtaç ailelere yardım etmenin yollarını bulurlar.

Sokulgan
Yetenek sosyalleşme ve diğer insanlarla ilgilidir.


Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler diğer insanlarla iyi çalışırlar. Hemen hemen herkesle bağlantı kurabilen bir insan olarak bilinir. İnsanları severler ve genellikle sosyal evrenin merkezidir.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler , öğrencileri ve aileleri ile güçlü ve güvene dayalı ilişkiler kurabilirler . Genellikle okul duvarlarının ötesine uzanan gerçek bağlantılar kurmak için zaman ayırırlar. Herhangi bir kişilik tipiyle ilgili bir konuşma yapmanın ve konuşmanın bir yolunu bulabilirler .

Kumtaşı
Ruhun içinde güçlü olma, cesur olma ve cesur olma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliği çeşitlilikten dolayı savaşan, başkalarına karşı duran ve güçlü düşünen bireyler olan öğrenciler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler olabilecekleri en iyi öğretmen olmak için her şeyi yaparlar. Hiçbir şeyin öğrencilerini eğitmenin yoluna girmesine izin vermeyeceklerdir. Zor kararlar verecekler ve gerektiğinde öğrenciler için bir avukat olacaklar.

Bağımsızlık
Başkalarından yardım talep etmeden kendi başınıza sorun veya durumla çalışma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliği taşıyan öğrenciler, bir görevi başarmaları için onları motive etmek için diğer insanlara güvenmezler. Kendileri farkında ve kendileri hareket ediyorlar. Daha akademik olarak başarabilirler çünkü başka insanları beklemek zorunda kalmazlar.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, diğer insanlardan iyi fikirler alabilir ve onları harika yapabilir. Potansiyel sorunlara kendi başlarına çözümler bulabilir ve danışmadan genel sınıf kararları alabilirler .

sezgi
Sebepsiz bir şeyi basitçe içgüdüsel olarak anlama yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, bir arkadaş veya öğretmenin kötü bir gün geçirdiğini hissedebilir ve durumu iyileştirmeye çalışabilir.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, öğrencilerin bir kavramı kavramada zorlandıklarını söyleyebilirler. Dersi hızla değerlendirebilir ve uyarlayabilir, böylece daha fazla öğrenci anlayabilir. Ayrıca, bir öğrencinin kişisel sıkıntılardan geçtiğini de hissedebiliyorlar.

iyilik
Karşılığında bir şey beklemeden başkalarına yardım edebilme yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrencilerin çok arkadaşı var. Cömertler ve düşünceli insanlar genellikle güzel bir şey yapma yollarından çıkıyorlar.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler çok popülerdir. Bu, öğretmenin nezaketle ün kazanmasına yardımcı olabilir. Birçok öğrenci, kibar olduğu için ünü olan bir öğretmenin olmasını dört gözle bekler.

İtaat
Neden yapılması gerektiğini sorgulamadan bir talebe uyma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler öğretmenleri tarafından iyi düşünülür. Genelde uyumlu, iyi niyetli ve nadiren bir sınıf disiplini sorunu.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, okul müdürleri ile güvenilir ve işbirliğine dayalı bir ilişki kurabilirler.

Tutkulu
Yoğun duygularınız ya da şiddetli inançlarınız nedeniyle başkalarının bir şeyler satın alma kabiliyeti.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrencilerin motive etmesi kolaydır . İnsanlar tutkulu oldukları bir şey için her şeyi yaparlar. Bu tutkudan yararlanmak, iyi öğretmenlerin yaptığı şeydir.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, öğrencilerin dinlemesi için kolaydır. Tutku herhangi bir konu satar ve tutku eksikliği başarısızlığa yol açabilir. İçeriği hakkında tutkulu olan öğretmenlerin, içeriği hakkında daha fazla şey öğrendikçe tutkulu olan öğrenciler üretmesi daha muhtemeldir.

Sabır
Boşta oturmak ve zamanlama mükemmel olana kadar bir şey beklemek yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler bazen sıranızı beklemeniz gerektiğini anlar. Başarısızlıktan caydırılmazlar, bunun yerine başarısızlığı daha fazla bilgi edinmek için bir fırsat olarak görürler. Bunun yerine, yeniden değerlendirirler, başka bir yaklaşım bulurlar ve tekrar deneyirler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, okul yılının bir maraton değil, bir yarış olduğunu anlarlar. Her günün zorluklarını sunduğunu ve işlerinin, yıl ilerledikçe her öğrenciyi A noktasından B noktasına nasıl getireceğini bulmak olduğunu anlıyorlar.

Yansıtıcı
Geçmişteki bir noktaya bakma ve deneyime dayanarak ondan ders çıkarma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, temel öğrenmelerini güçlendirmek için yeni kavramları alırlar ve daha önce öğrenilen kavramlarla onları birbirine bağlarlar. Yeni bilginin gerçek yaşam durumlarına uygulanmasının yollarını bulabilirler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler sürekli büyüyor, öğreniyor ve gelişiyor . Her gün pratiklerini sürekli değişiklik ve iyileştirmeler yaparak yansıtırlar. Her zaman sahip olduklarından daha iyi bir şey ararlar.

Becerikli
Bir problemi çözmek için elinizden geleni yapma ve bir durumu çözme yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, verdikleri araçları alabilir ve yeteneklerinden en iyi şekilde faydalanabilirler. Paraları için en fazla patlamayı elde edebilirler.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler okullarında sahip oldukları kaynakları en üst düzeye çıkarabilirler. Ellerinde bulunan teknoloji ve müfredattan en iyi şekilde yararlanabiliyorlar. Sahip olduklarını yaparlar.

Saygılı
Olumlu ve destekleyici etkileşimlerle başkalarının yapma ve ellerinden gelenin en iyisini yapma yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, akranlarıyla işbirliği içinde çalışabilirler. Etrafındaki herkesin görüşlerine, düşüncelerine ve duygularına saygı duyarlar. Herkese karşı hassastırlar ve herkese tedavi olmak istedikleri gibi davranmaya çalışırlar.

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, her öğrenciyle olumlu ve destekleyici etkileşimleri olması gerektiğini anlar. Öğrencilerinin itibarını her zaman korurlar ve sınıflarında güven ve saygı ortamı yaratırlar .

Sorumluluk sahibi
Yaptıklarınızdan sorumlu olma ve zamanında verilen görevleri yerine getirme yeteneği.

Öğrenciler: Bu özelliğe sahip öğrenciler, zamanında yapılan her ödevi tamamlayıp teslim edebilirler. Öngörülen bir programı takip ederler, dikkat dağıtıcı şeylere katılmayı reddederler ve görevde kalırlar .

Öğretmenler: Bu özelliğe sahip öğretmenler, yönetim için güvenilir ve değerli varlıklardır. Profesyonel olarak kabul edilir ve ihtiyaç duyulan alanlarda yardım etmeleri istenir. Çok güvenilir ve güvenilirdirler.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/personality-traits-that-help-teachers-students-3194422

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak