Öğretmen ve Öğrenciler İçin Yararları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kütüphane Önemi
Pek çoğu günümüzün teknolojiye odaklanması nedeniyle kütüphanelerin ölmüş olduğunu düşünüyor. Bu yaygın bir yanılgıdır ; Aslında, birçok kütüphane ülke genelinde büyüyor. Bir öğretmen olarak, öğrencilerinize yerel kütüphanelerinde zaman geçirme şansı sunmak, kütüphanelerin kapılarını açık tutmaları için gereken desteğe devam edecektir.

Müfredatınıza yerel kütüphanenizi ziyaret etmek, öğrencilerinize faydalı olabilir. Başka bir kütüphanede bulamadıkları kasabaların haberleri ve tarihçelerine erişimleri var. Günümüzde kütüphanelerin çoğu gazete koleksiyonu ve tarihi fotoğrafları dijitalleştirilmekte ve web sitelerinde yayınlanmaktadır. Ancak, öğrenciler üzerinde yürütülen araştırmalar , baskıda elde edilen veriler için elde tutulan bilgilerin dijital medyadan daha büyük olduğunu göstermektedir .

Öğrencilerinizin kütüphane patronları olmalarını sağlayarak, onları çalışmak için sadece bir yerden daha fazla hareket edebilecek bir alanı kullanmalarına yetki veriyorsunuz. Bilgiye erişime ek olarak, kütüphaneler bir kurum olarak birçok fayda sunmaktadır:

Bir topluluk merkezi ve buluşma yeri olarak hizmet ediyorlar.
Sözlü tarih ve hikaye anlatımı için bir yer sunabilirler.
Kütüphaneler, topluluk üyeleri ve kuruluşlar arasında bağlar ve ortaklıklar oluşturur.
İnternetin Değişimdeki Rolü
Artık birçok kişi kütüphaneye gitmiyor çünkü çevrimiçi sorulara bu kadar kolay cevap bulabiliyorlar. Ancak internet çağının tehlikesi, güvenilir kaynakların eksikliğidir. Bu, öğrencilerimizin etkili araştırma yapmalarını sağlamak için eleştirel analiz becerilerinin aşındırılmasına ihtiyaç duydu. Bilgi çağının bir çok avantajı olmasına rağmen, kütüphanede mevcut olan güvenilir kaynaklara erişim basitçe yenilemez.

Dünyanın dört bir yanındaki okullarda sürdürülebilirliğe odaklanmış bir odaklanma ile, birçok öğretmen ve öğrenci kendilerine karbon ayak izlerini nasıl azaltabileceklerini soruyor - ve cevap yerel kütüphanelerini desteklemekte bulunabilir. Örneğin, nüfusun çoğu, tabletlerinde okumak için bir kitap satın alarak israfı azaltmaya yardımcı olduklarına inanıyor. Pek çok insan, kitap kiralamak yerine kitaplarına sahip olmayı da tercih eder - ancak bunların hiçbiri çevre için iyi değildir. Özellikle Amazon gibi büyük kitapçıların yükselişinden sonra, çevrimiçi olarak kitap satın almanın çevre için fiziksel kitabı kütüphaneden ödünç almaktan çok daha kötü olduğu ortaya çıktı .

Ancak, bazı topluluklarda çevrimiçi kitap satın alırken veya okurken azaltılmış bir etki geçerli olabilir. Kırsal kesimde yaşayanlar için teknoloji ve kütüphane desteğinin kombinasyonu çevrimiçi olarak bulunabilir. Bir öğrenci veya öğretmenin bir kütüphane kartı varsa, e-kitaplar dahil olmak üzere kütüphanenin web sitesindeki sayısallaştırılmış malzemelerin herhangi birine erişebilirler. Bilgi toplanmasının tüm topluluklara sunumu her zaman halk kütüphanelerinin hedefi olmuştur.

Yeni keşifler
Kütüphaneler, öğrencilerin öğrenmelerine odaklanmanın yanı sıra kütüphaneciler, metinler ve teknolojik teklifler dahil olmak üzere sayısız kaynaklarından gelen bilgilere erişmeleri için güvenli bir alan sağlar. Bir çalışma , anadili İngilizce'den başka bir öğrencinin kütüphanelerden en çok yararlandığını buldu. Bir öğretmen olarak, kütüphanelerin daha erişilebilir ve faydalı olmalarını sağlamak, önceden tahmin edemediğiniz öğrenciler için yeni yollar açabilir.

Bir öğretmen olarak, öğrencinizi bir kütüphaneye yerleştirmek, yeni ilgi alanları keşfetmeleri için bir fırsat sunabilir. Öğrencilerin yayınlarında gördükleri ve internetteki aramaları önceki tercihlerine göre düzenlenir. Aynı reklamları, sosyal medyalarında video oyunları ve giyim dizileri için de arama geçmişlerinin bir sonucu olarak görüyorlar. Haber bültenleri şüpheli kaynaklardan gelen raporlarla doludur ve pop kültürü ile doyurulur.

Onları yeni güvenilir bilgi kaynaklarına sokmak, onları bir dizi düşündürücü, farklı bakış açısına açabilir. K öncesi yıllarından, lise diplomalarına ulaştığı güne kadar, kitaplar, çocukların kendilerine daha iyi nasıl bakacaklarını, bilinçli kararlar verebileceklerini ve daha fazla sosyal eşitlik için çaba gösterebileceklerini öğrenmelerine yardımcı olabilir. Örneğin, Kindercare, çocukların daha sonra nasıl daha iyi beslenebileceklerini öğrenmelerine yardımcı olacak ve potansiyel olarak daha sonraki yaşamlarında büyük kronik sağlık koşullarından kaçınmalarını sağlayacak dokuz kitabı listeler .

Bir öğrencinin yerel kütüphanesindeki kitap yığınları arasında kaybolmasına izin veren Moreso, hiç bilmedikleri yeni dünyaları keşfetme fırsatı sunabilir. Bağımsız okumayı teşvik etmenin , kelime hazinesi gelişimini ve okuduğunu anlamayı önemli ölçüde arttırdığı bulunmuştur. Ayrıca, farklı işgücü teknolojilerini kullanma ve küresel işgücüne girdiklerinde daha rekabetçi olma becerisi kazandırmaktadır.

Kütüphanedeki çeşitlilik nedeniyle, her öğrenme stiline ve bireysel öğrencilere hitap edecek bir şey var. Bir öğretmen olarak sayısız eğitim aracı paha biçilmez kaynaklardır ve sınıfınızda daha tutarlı ve ilgi çekici dersler geliştirmenizi sağlar. Kendi okulunuzda bir kütüphaneniz yoksa, yerel kütüphanenizi keşfetmek için bir sonraki saha gezinize zamanlamayı düşünün.

Kaynak : http://teacherhabits.com/the-benefits-of-libraries-for-teachers-and-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak