Öğretmen Tükenmişlik Nedenleri, Etkileri ve Çözümleri

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Uzmanlar buna kriz diyorlar. ABD, yüzde sekiziyle öğretmenlerde ulusal bir sıkıntı yaşıyor  Her yıl alanı terk eden eğitimcilerin dış bağlantısı . Neden? Öğretmen tükenmişliğinde üssel bir artış.

Birçoğu, öğretmen tükenmişliğini bir eğitimci olarak “duvara çarpma” hissi olarak tanımlar. Kimse kesin bir neden belirlememiş olsa da, birçok faktör var.  Bu fenomene katkıda bulunanlar olarak görülen dış bağlantı . Görünüşe göre aşılmaz bir iş yükünden öğrencinin davranışsal konularına ve kaynak yetersizliğine kadar, öğretmenler onları tükenmişliğe itecek çeşitli sorunlarla karşı karşıya.     

Herhangi bir meslekte ciro kaçınılmaz olsa da, eğitim alanındaki yıpratma yüzde dört Dış bağlantı  diğer alanlardan daha yüksek. Daha önce hiç Birleşik Devletler, bu kadar profesyonel bir eğitim uzmanı sıkıntısı yaşamamıştır.  

Öğretmenlerin tükenmişlik olgusu, kitle halkı tarafından nispeten haber verilmemesine rağmen, eğitim sistemindeki tecrübeleri olan öğretmenler tarafından yaygın olarak kabul görmektedir. Öğretmen tükenmişlikleriyle ilgili kendi deneyimlerini sormak için Teach100'den birkaç öğretmene ulaştık. İşte söyleyecekleri:

Nedenler
Eğitmenlerin öğretmen tükenmişliğine en çok katkıda bulunanların ne olduğunu düşünmek için, anket katılımcılarından kişisel deneyimlerine dayanarak bir dizi potansiyel tükenmişlik nedenlerini derecelendirmelerini istedik. Tükenmişliğin “en çok katkıda bulunanlar” tükenmişlik duygusu, yoğun iş yükü, idari konular ve öğrenci davranışlarıydı. Tam öğretmen notları aşağıda görülebilir:

Sizce öğretmen tükenmişliğine en çok katkıda bulunanlar hangileridir, 1-10 arasında sıralanır (1 en yüksek katkı yapan, 10 en düşük olan) 1?

 
Araştırmacılar tarafından sunulan diğer tükenmişlik nedenleri arasında şunlar yer almaktadır: yeni girişimler için eğitim / mesleki gelişim eksikliği, teknoloji kullanımı için eğitim eksikliği ve eğitimcilere saygı duyulmaması.

Teach100 Mentor anket katılımcılarının% 100'ü, ya tükenmişlik yaşadıklarını ya da tükenmişlikle mücadele eden bir meslektaşına tanık olduklarını belirtmiştir.  

Tükenmişliğin eğitimciler üzerindeki etkilerini nasıl tanıyorsunuz?

“Bir meslektaşımın, özellikle pazartesi ve cuma günleri tekrar tekrar hasta olarak çağırdığında tükenmişlik görüyorum. Diğer belirtiler arasında öğrencilerle sabır kaybetme, derslere hazırlıksız olma, olumsuz tutum, tükenme, arkada hissetme, öğrenciler, ebeveynler veya yöneticiler hakkında şikayetler sayılabilir. Birçok tükenmişlik belirtisi var ve hepimiz bir noktada bu belirtilerin bir kısmını gösterdik. ” -Jen Roberts, Lit ve Tech Dış bağlantı 

“İş yerinize,“ okula gidiyorum ”yerine“ işe gitme ”olarak adlandırdığınızda bahsediyorsunuz. "Okul", eğlence, öğrenme ve işbirliği için bir yer olmalı. "İş" her gün olması gereken bir yerdir. ” -Jeffrey Bradbury, TeacherCast Dış bağlantı 

“Eskiden tutkulu bir kişi enerji ve buhar kaybediyor. Sadece bir gün ya da hafta için değil, ama sürekli olarak zamanla. ” -Mike Karlin, Ed Tech Roundup Dış bağlantı 

“İşe katılım düştü. Coşku iş yerinde iken düştü ve detaylar ve iş dikkat düşmüştür.” Todd Bloch, Ter Inspire   Dış bağlantı 

“Sürekli yorgunluk; sinirlilik; uykusuzluk hastalığı; Dikkat eksikliği; Genel bir çaresizlik hissi. ” -Kelly Christopherson, Eğitim Söylemi Dış bağlantı 

“Genel yorgunluk ve yorgunluk hissettiğimde programımı yavaşlattığımı ve yeniden değerlendirdiğimi biliyordum.” –Melanie Taylor, MzTeachuh Dış bağlantı 

Çareleri
Amerika'da öğretmenlerin tükenmişliği yeni zirvelere ulaşmış olsa da, tükenmişlik ve sonuçta mesleği bırakan eğitimci sayısının azaltılmasına yardımcı olacak yollar vardır. Eğitimcilere, okul yönetimlerinin, öğrenci velilerinin ve öğretmenlerin okullardaki tükenmişliğin en aza indirilmesine yardımcı olabilecekleri yollardan bahsetmelerini istedik.

Anket katılımcılarının% 75'i, öğretmenlerinin tükenmişliğini okullarında aşırı ve orta dereceli olarak değerlendirmiştir.

Öğrencilerin velileri öğretmenlerin başarılı olmasına nasıl yardımcı olabilir?

“Bu önemli e-postayı öğretmene saat 11'de göndermeden önce derin bir nefes alın.” –Jeffrey Bradbury, TeacherCast  Dış bağlantı 

“Öğretmenlerle işbirliği yapın.” –Guy Trainin, Guy'ın Blog'u Dış bağlantı 

“Öğretmenlerin ne yaptığını bildiğine ve çocuğunuzun en iyi çıkarlarına hizmet edeceklerine güvenin.” –Mike Karlin, Ed Tech Roundup Dış bağlantı 

“Çocuklara kendilerine ve başkalarına saygı göstermelerini öğretin.” -Jen Roberts, Lit and Tech Dış bağlantı 

Öğretmenler kendilerini nasıl başarılı başarabilir?

“İstem dışı taleplere“ hayır ”deyin; yaşamın her alanında gelişmeye odaklanan bir yaşam tarzı geliştirmek; meditasyon yapmaya ve farkındalık yapmaya başlar, ( –Kelly Christopherson, Eğitim Söylemi) Dış bağlantı  ) ve “Bizler süper kahraman değiliz.” ( –Melanie Taylor, MzTeachuh Dış bağlantı  ).

“Öz bakım önemlidir! Zor, ama normal rutininizin bir parçası olmalı. ” -Mike Karlin, Ed Tech Roundup Dış bağlantı 

“İşe / yaşam dengesine odaklan.” –Paul Murray, Paul-Murray.org Dış bağlantı 

“Olumlu bir topluluk bul” ( –Guy Trainin, Guy'ın Blog'u Dış bağlantı  ), “Okul bölgesinde ve dışında diğer öğretmenlerle iletişim kurmak için zaman bulun” (–Jeffrey Bradbury, TeacherCast Dış bağlantı  )  ve “Danışmanları bulun ve kendinize zaman ayırın” (–Todd Bloch, Inspire to Inspire) Dış bağlantı  ).

“Organize olun, öncelik verin ve dinlenmeyi unutmayın.” –Je

Okul yönetimi öğretmenlere nasıl başarılı olur? 

“Mücadele eden öğretmenler destek alıyorlar. Sonra sağla. ” -Jen Roberts, Lit ve Tech Dış bağlantı 

“Makul zaman çizelgeleri oluşturun ve takdir gösterin” ( –Melanie Taylor, MzTeachuh Dış bağlantı  ) ve “Öğretmenleri çabaları için kabul et ve ihtiyaç duyanlar için zamankazan.” (–Todd Bloch, Insp to Inspire) Dış bağlantı  )

“ Öğretmenleri destekleyin,” ( –Guy Trainin, Guy'ın Edu Blog'u Dış bağlantı  ) ve “Öğretmenlerin nelerden geçtiğini bildiğinizden emin olun” ( –Mike Karlin, Ed Tech Roundup Dış bağlantı  )

" Dur" lider "ve desteklemeye başlayın." –Paul Murray, Paul-Murray.org Dış bağlantı 

Yani başlamadan önce tükenmişliği durdurmak için herhangi bir yolu var mı? En emin yollardan biri, öğretmenlik yapmadan önce eğitim alanına gerçekten uygun olup olmadığınızı değerlendirmektir. “ Ben iş gerçekten onlar için uygun olmadığını olduğunun farkına varmadan öğretmenleri haline insanlar var düşünüyorum” Jen Roberts diyor Lit ve Tech Dış bağlantı  . “Eğitim programları, adayların taranması ve diğer seçenekleri göz önünde bulundurmak için öğretmek için o kadar çok yardımcı olma konusunda daha seçici ve iddialı olmalıdır.”

Ancak en kararlı öğretmenler bile tükenmişlikle baş etmenin herkes için farklı bir süreç olduğunu göreceklerdir. Kendinize yardımcı olmak için yapabileceğiniz en önemli şey, duyguların üstesinden gelmek, sizin için işe yarayan stres azaltma tekniklerini keşfetmek ve uygulamaya koymak ve yanmış hissetmenizde yalnız olmadığınızı bilmektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak