Öğretmen tükenmişliği nasıl önlenir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yılın bu zamanında öğretmenler tükenmişliğe yakın hissetmeye başlamış olabilirler. Gemma Corby tükenme bilimine bakıyor
Çoğu öğretmen kendilerini bazen tükenmiş olarak tanımlamaktadır, ancak terimin teknik tanımını biliyor musunuz?

İki tür yorgunluk vardır: fiziksel ve zihinsel ve - şaşırtıcı olmayan bir şekilde - birbirleriyle bağlantılıdırlar.

Fiziksel yorgunluk, ağrıyan kaslar, baş dönmesi, sık soğuk algınlığı, kalp çarpıntısı ve yüksek istirahat kalp hızı şeklinde ortaya çıkabilir.

Hızlı okuma:  Öğretmen tükenmişliğine yakın olduğunuza dair beş işaret

Hızlı dinle:  Okullarda ruh sağlığı ile ilgili gerçekler

Daha fazla bilmek ister misiniz? Öğretmenlerin içgüdülerine güvenmeliyiz

Ancak, bu ayrıntılı (punto amaçlanmamış) bir liste değildir ve farklı insanlar farklı şekillerde bulunurlar.

Nedenler aşırı aktiflik, yetersiz beslenme, düşük kaliteli uyku, aşırı uyarıcı tüketim (kafein ve rafine şeker gibi) ve dehidrasyon olabilir. Anemi, diyabet ve çölyak hastalığı gibi yorgunluğa yol açabilecek bazı tıbbi durumlar da vardır. Fiziksel yorgunluk ayrıca uzun süreli strese maruz kalmakla da tetiklenebilir.  

Bu arada, zihinsel yorgunluktan muzdarip olanlar, yüksek düzeyde kaygı, motivasyon eksikliği (genellikle sevdikleri şeyler için bile), sinirlilik, kayıtsızlık, “beyin sisi” ve azalan üretkenlik gibi semptomlar yaşayabilir.

Bu, uzun süreli bilişsel aktivite (beyninizin “aşırı hızda” olduğunu hissedeceğiniz yerde), bunalmış hissetme, karar verme, karışıklık, kendinizi aşma, mükemmeliyetçilik ve (ironik bir şekilde) hissetme gibi çok uzun süreli strese maruz kalmanın bir sonucu olabilir. ) erteleme. 

Öğretmen refahı: Ne yapabilirim?
Ana stresleyicileri tespit edin ve bunları kaldırın veya azaltın. Söylemesi yapmaktan daha kolay olabilir; öğretmenlerin iş yükleri çok büyük, ancak okullar genellikle destek veren yerler ve hiç kimse bir meslektaşının mücadele ettiğini görmek istemiyor. 

Başkalarıyla konuşun ve uzun süre ciddi şekilde hastalanıp ayrılmadan önce ihtiyaç duyduğunuz yardımı arayın. 

Ayrıca yapabilirdin:
Özellikle hipotiroidizm (zayıflatıcı bir tiroid) veya diyabet gibi altta yatan bir tıbbi durumunuz olduğundan şüpheleniyorsanız tıbbi yardım alın. 

İlgili profesyonellere yönlendirmek için doktorunuzla konuşun. Bilişsel davranışçı terapi (CBT) birçok insanın mükemmeliyetçiliğe yönelik endişelerini veya eğilimlerini yönetmelerine yardımcı olmuştur.

Kendine öncelik ver. “Öncelik” için “zaman” kelimesini değiştirmeyi deneyin. “Arkadaşlarımı görmek için yeterli zamanım yok” diyebilirsiniz, ancak “Arkadaşlarımı görmek bir öncelik değildir” diyebilir misiniz? Önceliklerinizin neler olduğunu dikkatlice düşünün ve iyiliğinizi listenin en üstüne koyun.  

Uyku düzeninizi düşünün. Kapa çeneni kotanı alıyor musun, ama hala yorgun hissederek uyanıyor musun? Öyleyse, kalitesiz uyku çekiyor olabilirsiniz. Stres, hormonal dalgalanmalar, tiroid ve adrenal konular bizi iyi kalitede dinlenmekten mahrum bırakmaktan sorumlu olabilir. Obstrüktif uyku apnesi (OSA) ve / veya üst hava yolu direnci sendromu (UARS) muzdarip olanlar nadiren derin uyku yaşarlar; beyinleri onları uyarılma durumunda tutar, böylece nefes almaya devam ederler. Uykunuzun kalitesi hakkında endişeleriniz varsa doktorunuza danışın.

Declutter. Marie Kondo modaya uygun bir moda yaratmış olabilir, ancak karmaşa kortizol seviyenizi (stres hormonu) arttırabildiğinden zihinsel sağlığınız için de iyidir .

Hayır de. Her şey çok iyi ve keskin bir fasulye olmak iyi, ancak kendinizi fazla abartmaktan kaçının. Sınırlarını bilmek ve onlara saygı duymak; Strese girmekten ve olaylardan vazgeçmek zorunda kalmaktan daha iyidir.

Ertelemekten kaçının. İşaretsiz kitap yığınları öğretmenleri rahatsız ediyor. Bir şey yapmamaktan kaynaklanan endişe zihinsel enerjimizi tüketmekte, bizi yorgun bırakmaktadır.

Öğretmenler olarak, başkalarını kendimize koymaya alışkınız ama hepimizin vücudumuzun bize anlatmaya çalıştığı şeyleri dikkate almamız gerekiyor; kendimizi, işimizi yeteneğimizin en iyisine ya da hiç yapamayacağımızı bulmadan önce. 

https://www.tes.com/news/wellbeing-how-avoid-teacher-burnout

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak