Öğretmen stresiyle savaşmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Birkaç yıl önce, Providence, Rhode Island'daki kıdemli bir beşinci sınıf öğretmeni olan Amy Lopes, okulundaki öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte bir dikkat ve yoga eğitimi deneyebileceklerini öğrendi. Hemen tepkisi: “Ne bir demet baloney!”

William D'Abate İlköğretim Okulu'nda ders veren Lopes, “Tamam, deneyeceğim, ama işe yaramayacak” dedim. “Fakat birkaç hafta içinde, bıraktım ve öğrencilerimle birlikte öğrenen oldum ve tüm dünyam değişti.”

Bu eğitim, yakın bir zamanda kâr amacı gütmeyen bir kurum tarafından verildi - Esnek Çocuklardan Direnç Merkezine - adını, çünkü eğitmenler öğrencilerle çalışmak için bir okulu ziyaret ettiğinde kurucu ve yönetici direktör Vanessa Weiner, “öğretmenlerden haber aldık” dedi. “Buna da ihtiyacımız var” dedi. ”


 
Öğretmen stresi artıyor, uzmanlar eğitimcileri sınıflardan uzak tutuyor ve öğrenmeye zarar veriyor. Eğitim için kronik yetersiz fonlamanın ve standartlaştırılmış testlerin baskısının devam etmesinin yanı sıra, yeni eğitim reformlarının sınırsız hızı da var.

Öğretmenlerin yaklaşık yüzde 28'i “kronik olarak devamsız” dır (yılda 10 okul günü). Stres, migren, astım ve kalp hastalığı dahil olmak üzere birçok fiziksel rahatsızlıkla bağlantılıdır.
Montaj stres seviyeleri, tipik olarak yoga, farkındalık ve meditasyon içeren bir “esneklik” eğitimi ve atölyesi trendi yarattı. Bazı eğitimciler, esnekliğe itmenin, yalnızca öğretmenlerin dayanmasına yardımcı olmakla kalmayacak, strese neden olan şeyleri düzeltmek için daha fazla enerjinin gitmesi gerektiğini savunarak, kopuk bir sistemin kancadan çıkmasına izin vermesinden endişe duyuyorlar.
 
Duquesne Üniversitesi Eğitim Profesörü Jason Margolis, “Zayıf öğretmenlerin yıpratma oranlarının hala devam ettiğini görebildiğimiz gibi, öğretmenlerden toplanıp meditasyon yapmasını istemekten daha fazlasını yapmamız gerekiyor” dedi.

Ancak bu programların destekçileri, yıpranmış, duygusal olarak tükenmiş öğretmenlerin şimdi başa çıkma stratejilerine ihtiyaç duyduğunu ve bu ihtiyacın yakın zamanda ortadan kalkmayacağını söylüyor.

Öğretmenlerin yaklaşık yarısının işyerinde günlük stresin yüksek olduğunu bildiren Gallup araştırmasına göre, tıp uzmanlarını en stresli işlere bağlayan öğretmenler, en stresli meslekler arasında yer alıyor.

Stres eğitimcilerinin tam olarak ne kadar strese maruz kaldıklarını söylemek zor olsa da, uzmanlar son yıllarda stresin kaynaklarının, teknoloji platformlarından kişiselleştirilmiş öğrenme girişimlerine kadar değişen sürekli bir yeni reform çabaları akışıyla çoğaldığını söylüyor.

“Okul dönüşüm çabalarında çok sık, hiç kimse bu okullardaki herkes farklı bir şey yapmak istediğinde bile, bir slogan olacağını kabul etmiyor” dedi. Mükemmel Eğitim İttifakı Alliance Başkanı ve eski bir yardımcısı Deborah Delisle Obama yönetiminde ilk ve orta öğretim sekreteri. “Bu dönüşümün diğer tarafına geçmeden önce, stresinizin havaya uçacağını anlamalısınız.”

“Öğrencilerimi seviyorum. Ben öğretmenlikten ayrılmak istemiyorum. Ama ben sadece gerçekten boş hissettim. Duygusal olarak, ipimin ucundaydım. ”
Worcester, Massachusetts'teki İngilizce öğretmeni Amy Martinez, neden dayanıklılık eğitimi aldığını

Öğretmen stresi ciroyu artırıyor ve personel sıkıntısı ülke çapında bölgelere isabet ediyor. Eğitim politikaları Enstitüsü'nün 2017 tarihli bir raporuna göre, öğretmenlerin yaklaşık yüzde 8'i mesleği her yıl bırakıyor ve emekli olanların sadece yarısı emekli oluyor. Raporda, emekli olmayan öğretmenlerin sınıftan ayrılmasının en büyük sebebinin işteki memnuniyetsizliğin (yüzde 55) olduğu belirtildi.

İlgili: Öğretmenler için zihinsel sağlık eğitimi okul öncesi askıya alınmasını azaltabilir mi?

2015-16 akademik yılını kapsayan en yeni Eğitim Bakanlığı istatistiklerine göre, iş başında kalan öğretmenler arasında yaklaşık yüzde 28'i “kronik olarak yok” (yılda 10 okul günü). Öğretmenler, herhangi bir sebepten dolayı işlerini özleyebilse de, stres, migren, astım, obezite ve kalp hastalığı gibi çeşitli fiziksel rahatsızlıkları tetikleyebilir. Nitekim, bu yüzden sağlıklı yaşam - doğru yemek, egzersiz ve dinlenme — Georgia State Üniversitesi Okul Güvenliği, Okul İklimi ve Sınıf Yönetimi Araştırma Merkezi ile birlikte çalışan Atlanta okulları için geliştirilenler de dahil olmak üzere birçok öğretmen stres yönetimi planında belirgin bir şekilde yer alıyor.

Merkezin asıl görevi zorbalık gibi bir dizi öğrenci zihinsel sağlık ve güvenlik konularını incelemekti. Ancak yönetmen Kris Varjas, yerel okul liderlerinin araştırmacılara “Gerçekten endişe duyduğumuz şey öğretmenlerin stres seviyesi” olduğunu söylemeye devam ettiğini söyledi.

Stresli öğretmenler bıraktıklarında, genellikle tükenmişlik denir, ancak Bowdoin College eğitim profesörü Doris Santoro bu terimden hoşlanmaz. Tükenmişlik, yanlış, eski öğretmenlerin mesleğinin zorluğuna bağlı olmadığını ima ediyor. Santoro’ya göre, öğretmenleri mesleğin dışına iten iş yükü değil, “öğretimin ne olduğu ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu ve okul liderlerinin onlardan ne yapmasını beklediği konusunda derinlemesine tutulan değerler” arasındaki bağlantı kopukluğu.

Geçen yıl öğretmenlerin neden bıraktıkları hakkında bir kitap yayınlayan Santoro, okul reform girişimlerinin sık sık önceden paketlenmiş müfredata güvendiğini, örneğin öğretmenlerin öğrencilere dersleri uyarlama ve onları meşgul etmenin yaratıcı yollarını bulma esnekliğini artırdığını söyledi. Hayal kırıklığı öğretmenler bir reformun öncülünde hemfikir olsalar bile gelişebilir.

“Öğretmen stresi, genellikle öğretmenlerin öğrencileri ile başaramayan bir şeyle sinirli olmaları ile ilgilidir.”
Doris Santoro, Bowdoin College eğitim profesörü

“Belki de yapmaları istenenin harika olduğunu düşünüyorlar, ancak haftada bir kez bir eğitime katılıyorlar ve sınıflarından herhangi bir şey satın alamıyorlar” dedi. “Daha derinden bakarsanız, öğretmen stresi genellikle öğretmenlerin öğrencileriyle başaramayan bir şeyle sinirli olmaları ile ilgilidir.”

Şimdi öğretmen stresine verilen önem, son zamanlarda artan ve öğrenci stresine ve bunun öğrenme üzerindeki etkisine odaklanmasından kaynaklanmaktadır. Örneğin, Direnç Merkezi, öğretmenlere iki bölümden oluşan bir eğitim sunar - ilk önce kendi dikkat ve öz bakım uygulamalarını geliştirir; daha sonra, nefes alma teknikleri, parıltılı kavanozlar (öğrencilerin sallanıp sessizce izledikleri) ve vücut taraması (vücudun farklı bölgelerine dikkat çeken kapalı gözler) gibi diğer uygulamalarla sınıflarına dikkat çekmek için ikinci bir tur.

Weiner, “Öğretmenler sınıfları sadece 'Sakin ol ve dikkat et' diyerek sınıfları yönetmeye çalışıyorlar, ancak çocuklara bu şeyleri yapabilmeleri için araçlar vermemiz gerekiyor” dedi. Onları öğrencilere. Analoji, piyano çalmayı bilmiyorsanız piyano çalmayı birine öğretemezsiniz. ”
 
Providence'daki beşinci sınıf öğretmeni Lopes, öğrenci davranış konularında büyük bir düşüş ile dikkat çekiyor ve ilgilendiği iki çocuğu, yaşlı akrabalarını ve ek çalışma saatlerini içeren kendi telaşlı yaşamını vurgulamaya yardımcı oluyor. okul programı

“Farkındalık, ne yapılması gerektiğine odaklanmamı sağladı” dedi Lopes ve “bir ya da iki şeyi unutursam kendimi çok sert yargılamaması.”

Araştırmalar ayrıca öğretmen stresinin düşüklüğünün öğrenci öğrenmesini iyileştirdiğini göstermektedir. Örneğin, 2017'de, Missouri Üniversitesi araştırmacıları, öğrencilerin davranış problemlerini ve matematik ve okuma puanlarını öğretmenlerinin bildirdiği stres düzeyleri ve başa çıkma yetenekleriyle karşılaştırdı. Stresli öğretmenleri olan öğrenciler en yüksek test puanına ve en iyi davranışa sahipti. Dahası, stresli öğretmenlerin önderlik ettiği sınıflarda, bu öğretmenler stresleriyle başa çıkma kabiliyetlerinin azaldığını bildirirken öğrencilerin davranışları ve matematik sınav puanları daha da kötüleşti (okuma puanlarında önemli bir değişiklik olmadı).

İlgili: Sosyal-duygusal öğrenmeye daha ucuz, daha hızlı bir yaklaşım?

Tabii ki, bu sonuçlar nedensellik değil korelasyon göstermektedir. Öğretmen stresi, öğrencinin akademik ve davranış mücadelelerine katkıda bulunur mu, yoksa bunun tersi midir?

“İlişkinin karşılıklı olduğundan şüpheleniyorum. Birbirlerini inşa ediyorlar ”dedi. Çalışmanın baş yazarı Keith Herman,“ Öğretmenler İçin Stres Yönetimi ”(2014) kitabını çalışma ortak yazarı ve eğitim arkadaşı profesör Wendy Reinke ile birlikte yazdı.

Virginia Üniversitesi Eğitim Profesörü Patricia Jennings, buna “tükenmişlik çağlayan” adını veriyor.

Genç öğretmenlerin sınıf yönetimini geliştirmelerine yardım ederken kariyeri daha erken bir süre hatırlatarak “Yıllarca sınıfları gözlemleyerek geçirdim ve gördüklerimi aklımı kaçırdım” dedi. “Öğretmenlerin kendi stres düzeyleri ve duygusal reaktiviteleri sınıflarında sorunlara yol açıyordu.” Duygusal olarak tükenmiş öğretmenlerin küçük öğrenci tökezlemelerine aşırı tepki gösterme olasılıkları daha fazlaydı ve bu tür tepkiler öğrenci stresini artırdı, bu da daha disiplin sorunları yarattı ve böyle devam etti. aşağı doğru spiral.

“Öğretmen ve öğrenci stresinin, öğrenme ile ilgili sorunlarımızın çoğunun altında olduğuna inanıyorum. Test puanlarımızı geliştirmek istiyorsak, sakin olalım. ”
Patricia Jennings, eğitim profesörü, Virginia Üniversitesi

Jennings, “Stresli olduğunuzda öğrenemezsiniz” dedi. Damarlarınızdan akan adrenalin ve kortizolle, bir sorun hakkında derin düşünemez veya kendinizi bir kitapta bırakamazsınız; bu nedenle, kısmen okulların öğrencilerin empati geliştirmeleri, çatışmaları çözmeleri ve çözmelerine yardımcı olmak için “sosyal-duygusal öğrenme” dersleri eklemeleri duygularını yönetir. Ancak, stresli öğretmenlerle çocukları sakinleştirmek zor.

Jennings, “Öğretmen ve öğrenci stresinin öğrenme ile ilgili sorunlarımızın çoğunun altında olduğuna inanıyorum” dedi. “Test puanlarımızı geliştirmek istiyorsak, sakin olalım.”

Bu amaçla Jennings, on yıldan fazla bir süredir meslektaşları ile CARE (Eğitimde Farkındalık ve Esneklik Geliştirilmesi) olarak adlandırılan öğretmenler için 30 saatlik bir dikkat odaklı mesleki gelişim programı üzerinde çalışarak geçirdi. Birkaç hafta boyunca süren eğitimin bir parçası olarak öğretmenler, duygularını daha iyi düzenlemek için duygularıyla bilişsel ve fiziksel bağları araştırıyorlar ve dikkatli tepkiler uygulamak için stresli sınıf durumlarını rol oynuyorlar.

CARE, 2017 klinik çalışmasında, eğitimle ilgilenen 224 ilköğretim okulu öğretmeninin rastgele bir katılımcı gruba veya araştırma tamamlanıncaya kadar bekleyen bir kontrol grubuna atandığı etkili olduğunu kanıtladı. Öğretmen anketleri ve sınıf gözlemlerini bir arada kullanan Jennings ve ekibi, CARE'nin öğretmenlerin duygularını kontrol etmelerini ve streslerini azalttıklarını, aynı zamanda uykularını iyileştirdiklerini ve genel olarak daha az aceleci hissettiklerini keşfetti.

Ancak Jennings, okullar sık ​​sık ciddi bir problem haline gelinceye kadar öğretmen stresine karşı mücadele etmek için zaman veya kaynakları harcamıyor ve öğretmenler çıkışları izliyorlar, dedi.

“Zayıf öğretmen aşınma oranlarından hala devam edebileceğimizi görebildiğimiz gibi, öğretmenlerden biriktirmelerini ve meditasyon yapmasını istemekten daha fazlasını yapmamız gerekiyor.”
Jason Margolis, Duquesne Üniversitesi Eğitim Profesörü

“Yakında gelecek bir kriz olacak, eğer zaten yoksa,” dedi, öğretmen sıkıntısı olduğunu ve öğretmen hazırlık programlarına daha düşük kayıt yaptığını belirtti. “Maalesef, toplumun dikkat etmesi için bir kriz gerektirebilir.”

esneklik eğitimi egzersizleri
Breathe For Change’in ortaklık müdürü Tui Roper, Washington’da bir ilkokul müdürü olarak yıllarından itibaren öğretmen stresini biliyor. DC Roper geçen ay Boston’da bir Breathe For Change eğitim oturumu düzenledi. Chris Berdik

Geçtiğimiz Cumartesi günü erken saatlerde, yaklaşık 100 Boston bölgesindeki eğitimci, yoga paspaslarına yer açmak için masalardan arındırılmış ve kış güneşi ile hafifçe aydınlatılmış yerel bir lise kafeteryasını doldurdu. Toplantı, Madison, Wisconsin'de bulunan Breathe for Change adlı bir şirket tarafından çeşitli şehirlerde sunulan dikkat, meditasyon, yoga eğitimi ve topluluk oluşturma konulu 200 saatlik bir eğitimin parçasıydı.

O Cumartesi, Değişim İçin Breathe programındaki 18 oturumun dördüncüsü oldu ve baş antrenör Tui Roper, günün temasının minnettar olduğunu açıkladı.

“Öğretmenler olarak minnettarlığı kabul etmekte zorlanıyoruz. Çok fazla fırçalıyoruz: 'Bu bizim işimiz.' Ve böylece, bu şükran hediyesini engelliyoruz, ”dedi Roper, yarısına içe bakan bir daire oluşturmaları ve gözlerini kapatmaları için talimat vermeden önce toplandı.

Öğretmenlerin geri kalanı dairenin çevresinde sessizce yürüdü ve her dakika ya da öylesine Roper, onlardan ilham alan, onlara bir şey öğreten, sevinç veren veya sevdikleri birinin omzuna dokunmalarını istedi. Omuz dokunuşları devam ederken, ikinci bir eğitmen, birer birer birer mendil kutusu ile birlikte öğretmenler tarafından verilen ve ağlayan, bir kutu mendil ile yürüdü.

İlgili: Öğretmen sıkıntısı, bölgeleri çevrimiçi programları kullanmaya zorluyor

Daha sonra, bir mola sırasında, öğretmenlerden bazıları neden orada olduklarını açıkladı. Bazıları yoksulluk veya başka travma yaşayan öğrencilere yardım etmek için mücadele ettiğini söyledi.

Boston'daki Charles H. Taylor İlköğretim Okulu müdür yardımcısı Danita Kelley-Brewster, “Sadece öğretmenler değil, sosyal hizmet uzmanları, hemşireler, anneler ve bazen de babalar olmalı” dedi.

Diğer katılımcılar sadece yıprandı. “Öğrencilerimi seviyorum. Öğretimden ayrılmak istemiyorum ”dedi. Central Massachusetts Collaborative'deki Worcester'da çok merkezli özel bir eğitim ortaklığı olan İngilizce öğretmeni Amy Martinez. “Ama ben sadece gerçekten boş hissettim. Duygusal olarak, ipimin ucundaydım. ”

Yine de, bazı eğitim uzmanları öğretmenin esnekliğine odaklanmayı sorgulamaktadır.

Margolis, okulların öğretmen liderlerini yeni büyük girişimlere çeki düzen vermek için geliştirmelerine baktı, “yukarıdan aşağıya profesyonel gelişim için birçok dış danışman getirmek yerine”.

Bir modelde, eğitimli öğretmen liderleri zamanlarının yaklaşık yarısını kendi sınıflarında geçiriyor ve meslektaşlarının yarısını ortak ders verme dersleri dahil koçluk yapıyor. Margolis, “Ve bir araya geldiklerinde, öğretmen merkezli bir biçimde bir reformun nasıl uygulanacağından bahsediyorlar. “İyi iş çıkarsa, o zaman neyin işe yarayıp neyin işe yaramadığı konusunda dürüst bir diyalog elde edersiniz ve 'Bu işi okulumuzda çocuklarla en az stresli bir şekilde nasıl yapabiliriz?' ”

Esneklik eğitiminin destekçileri bunun bir triyaj meselesi olduğunu ve şu anda mücadele eden eğitimcilere yardım etmeleri gerektiğini söylüyor.

esneklik eğitimi egzersizleri
Dikkatli bir eğitim seansının bir parçası olarak, öğretmenler içe dönük bir daire oluşturdular ve gözlerini kapatırken, dairenin çevresine yürüyen diğer öğretmenlerden de onlara ilham veren birinin omzuna dokunmaları istendi. Eğitim, ülke çapındaki öğretmenler arasında yüksek düzeyde stresle mücadeleye yardımcı olacak bir hareketin parçası. Chris Berdik

Gerçekten de, Boston eğitimindeki büyük öğretmen kalabalığı, baş etme becerileri için artan talebin kanıtıydı. Katılımcılar sadece birkaç ay cumartesi günleri pes etmediler, fakat çoğu kişi 2.650 $ 'lık öğrenim ücretini ödedi (Değişim için Breathe, ihtiyaçlara dayalı burslar teklif ediyor).

Taraftarlar, daha esnek öğretmenlerin hem okul hem de bölge genelindeki daha geniş çaplı değişiklikler için daha güçlü bir temel oluşturduğunu iddia ediyorlar. Bölge liderlerinin ve öğretmen koçlarının her zamanki eğitim ve öğretim konusundaki odaklanmalarına dikkat etmelerini sağlayan Bright Morning Consulting ile çalışan Janet Baird'e göre, “Bireysel eğitimcilerin direncini arttırırsak, o zaman ele almak için daha fazla enerjileri olacak. örgütsel ve sistemik konular. ”

Aynı şekilde, Old Sow Coaching and Consulting'in kurucusu olan ve okulların dönüşümü yönlendirmesine yardımcı olan Kirsten Olson, okul liderlerinin öğretmen stresi hakkındaki tartışmaları teşvik etmesinin okul kültüründe genel bir değişime doğru güçlü bir adım olabileceğini savunuyor. Olsen’ın “Çarşamba günü öğleden sonraları ayda bir kez 90 dakikaya sığması gerektiğini” söylediği bir işyerinde bu zorlu konuşmalara yer açmak kolay değil.

Değişim İçin Breathe'de odak, “benliğin dönüşümü” ile başlar, daha sonra “ilişkilerin dönüşümü” ve “toplumun dönüşümü” üzerinde odaklanır. ve paketli öğle yemeği yedik. Duvara yaslanan Worcester İngilizce öğretmeni Martinez, dışa dönük oturumları dört gözle bekledi, ancak şimdilik kendi ruhuna biraz TLC vermekten mutlu oldu. Hiç kimseyi tanımadığı için yürüdüğü ilk Cumartesi eğitimini hatırladı.

“Büyük bir çevrede başladık ve sadece duygusal ve akademik olarak onunla uğraştığımı anladığım 100 eğitimci olduğunu bilmek için” dedi. “Çok canlandırıcı olan bir topluluk ve bağlılık duygusu vardı.”

Kaynak: https://hechingerreport.org/fighting-teacher-stress/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak