Öğretmen Stresinin En Önemli Nedeni

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Test puanları, performans değerlendirmeleri ve idari gözlemler.

Zamanında toplantılar, eğitimler ve diğer talepler.

Ebeveynler ve sınıflandırma, planlama ve yağmurlu günler ve öğrenciler sınıf seviyesinin çok altında.

Tüm okul dışında hayatı hokkabazırken.

Fakat hepsinin üstesinden gelen öğretmen stresinin bir nedeni var.

Özellikle sinir bozucu olan, bir araya getirilen diğerlerinden daha uykusuz geceler getiren bir şey.

Zihinsel ve fiziksel olarak vergi. Bu zor ve zaman alıcı. Acımasız ve görünüşte hiç bitmeyen bir şey.

Ayrıca tamamen önlenebilir.

Öyleyse nedir?

Öğretmen stresinin en kötü nedeni öğrencileri davranmaya ikna etmeye çalışmaktır . Onları kontrol altına almak için sözlerine güvenmek.

Sorun olduğun inancı, kötü kararlarının doğru düğmelere basamamanın nedeni. Başka bir deyişle, onların davranışları için sorumluluk alıyor .

Öğrencileri yönetmeye yönelik bu yaklaşım, dersler, konuşmalar, mizah konuşmaları ve tehditler şeklinde kendini gösterir. Sindirme ve yanlış övgü de anlatısal işaretlerdir.

Bu yöntemler sadece stresli olmakla kalmaz, aynı zamanda zamanla kötüleşmeye de neden olurlar. Yine de, öğretmenlerin puanları her geçen gün bu kayıp savaşıyla savaşmak için kendilerini yataktan kaldırıyor.

Yapamadım.

Aklıma ve sözlerime güvenmek benim temel davranışlarımın kötüye kullanılmasını engelliyor olsaydı, başka bir meslek bulurdum. Günden güne böyle bir gülümseme ile gülümsemek acıdır.

İyi haber şu ki, bu şekilde tek bir öğretme gününe bile katlanmak için bir sebep yok. Kolay ve güvenilir bir çözüm bulunmakta ve öğrencileri aldatmak, aldatmak ve cajole davranmak zorunda kaldıkları albatros'u daima ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca olgunluğu artırır, kötü tutumları ortadan kaldırır ve motivasyonları bin pep müziğinden daha iyi kırar.

Bu, omuzlarınızda taşıdığınız tüm sorumlulukların üstlenilmesini ve bunları ait olduğu yere (öğrencilerin ait olduğu yere) kaydırmayı gerektirir.

Çok fazla sınıfta öğretmenler, öğrenciler dünyaya özen göstermeden, stres ve kaygı ile doludur. Bununla birlikte, en etkili sınıflarda, sorumlulukların açık bir tanımı vardır.

Öğretmenin sorumluluğu, iyi dersler öğretmek, her öğrencinin okulu öğrenmek ve zevk almak için haklarını korumak ve onların beklediği bir ortam yaratmaktır. Öğrencinin sorumluluğu, sınıfın kurallarına göre dinlemek, öğrenmek ve davranmaktır.

Denge tekrar kurulduğunda, barış ve memnuniyet ortamı oluşur.

Bu değişimi yapmak için tek yapmanız gereken durmaktır. Öğrencilerinizi davranmaya ikna etmeye çalışmayın. Söylemek için doğru şeyi ya da itmek için mükemmel düğmeyi aramayı bırakın.

Tartışmayı ve finagling yapmayı bırak. Anlaşmayı, gururlandırmayı ve savaşmayı bırak. Öğrencileri ikna etmeye, manipüle etmeye veya öğrencilerle iyi davranışlar sergilemeye çalışmayın.

Üzerinde ellerini ovuşturmayı durdurun onların tercihleri.

Bunun yerine, gerçek dünyanın yasalarına uyun ve sonuçlarınızın tüm ağırlığını kendi başlarına ve düşmelerini engellemeden yaşamalarına izin verin.

Zor dersleri öğrenmelerine ve davranışta gerçek değişime yol açan iç yansımaları deneyimlemelerine izin verin.

Sadece sınıf yönetim planınıza güvenerek sizin için ağır yükü kaldırmanıza izin verin.

Kişiliğinizi, etkisini ve yaratıcılığınızı iyi için kullanın. Öğrencileri öğrenmeye ve keşfetmeye çekmek için kullanın. İlişkileri kurmak ve karşılıklı güven ve beğenilebilirliği geliştirmek için kullanın.

İşini yap ve iyi yap ve öğrencilerinden onlarınkini yapmasını bekle.

Bu değişimi yaptıktan sonra, bir kez bile olsa, öğrencilerinizin sorumlulukları nelerdir, öğretim hayatınız değişecektir.

Bir kuyruklu piyano omuzlarınızı sarar.

Gülüşün gerçek olacak.

Ve öğrencileriniz gelişecek.

PS - Sadece bir haftalığına, Classroom Management Secret , Amazon Kindle'da sadece 4,99 ABD doları karşılığında kullanılabilir . Promosyon 30 Ekim’de gece yarısı (MT) ile sona eriyor.

Ayrıca, daha önce yapmadıysanız, lütfen bize katılın. Bedava! Buraya tıklayın ve her hafta e-posta kutunuzda yeni makale güncellemelerini almaya başlayın.

Kaynak: https://www.smartclassroommanagement.com/2015/10/24/the-worst-cause-of-teacher-stress/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber