Öğretmen stresini ortadan kaldırmak için kendi kendine yardım olacak ipuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Aşırı iş yükü, bugün öğretmenlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biridir. Birçoğu, kendilerini işten ayırmak, rahatlamak ve aile ile vakit geçirmek için haftada yeterli zaman almadıklarını düşünüyor.   

Yeni YouGov öğretmen anketi, yüzde 83'ünün “stresli” olduğunu, neredeyse üçte birinin (yüzde 32) “çok stresli” olduğunu buldu. Dahası, öğretmenlerin neredeyse yarısı morallerinin geçen yıl azaldığını söylüyor.

Resim kasvetli. Ama bu umutsuz olmaktan uzak. Duygusal, zihinsel ve fiziksel sağlığınızı desteklemeyi amaçlayan bu günlük, kasıtlı kişisel bakım eylemleri, kötü bir durumda bazı umut ve kontrol unsurları sunabilir.

Stresi yok etmek için ipuçları
1. 'Şükran günlüğü' tut
Günlük şükranları uygulamak beynin doğal olumsuzluk eğilimini önlemenin harika bir yoludur. Her gün birkaç dakikanızı ayırıp, gerçekten müteşekkir olduğunuz üç şeyi yazın. Sahip olmadığın şeye odaklanmayı öğrenmek, yapmadığın şeye değil, günlük yaşamdaki iyiliği görmene yardımcı olacak.

2. Dikkat edin
Mevcut anın gücünden yararlanın ve sıradan işleri ve meraklı durumları keşfetmek için duyularınızı kullanın. Duş almak; işe sürüş; sabahın ortasında atıştırmalık yemek - şu an varken ve kafanızdaki düşüncelerin üzerinden atlamak için her şey daha iyi hissettirir. Farkındalığın nasıl uygulanacağıyla ilgili ipuçlarını buradan okuyabilirsiniz .

3. Düzenli molalar ve ödüller planlayın
Yapacak çok işiniz varsa, ara verdiğinizden emin olun. Örneğin, okuldan sonra işarete çarpıyorsanız, saat başı en az beş dakikanız kalması için bir zamanlayıcı ayarlayın. Bir dersi ara vermeden bu süre boyunca çalışmaya devam etmezseniz, o zaman kendinize aynı lütfunu verin.

4. Bir hobi edin
Zor bir günün ardından, genellikle çöp TV ve aile büyüklüğünde bir Doritos torbası dahil olmak üzere “kapanma” fırsatlarını bulmak cazip gelir. Gerçekten de, bizi “akış” durumuna sokan hobiler ve aktivitelerle “açılma” fırsatlarını ararsak , o zaman kendimizi pratik yaparken, öğrenirken ve eğlenirken rahatlayacağız. Tek yaptığınız iş ya da iş hakkında düşünmek olduğunda, yalnızca bir öğretmen olarak tanımlanma tehlikesi vardır; Hobiler aracılığıyla zevk peşinde koşmak size işinizden çok daha fazlası olduğunuzu hatırlatır.

5. Rutini karıştırın
Rutinlerinizi karıştırıp, güne bazı küçük maceralar enjekte edin. Çalışmak için başka bir yol kullanın, farklı bir alana park edin, öğle yemeğinde bir yere dalın… rahatlık alanınızdan çıkmak ve biraz daha canlı hissetmek için ne gerekiyorsa yapın.  

6. Konuş, dinle ve gül
Öğretmek yalnız bir iş olabilir, bu yüzden en yakın ve en sevdiklerinizdeki alışkanlığı tekrar ederek meslektaşlarınızla konuşmak ve dinlemek için zaman ayırın. Aptal olmak, gülmek ve gülmek için her gün fırsatlar bularak çocuğunuzu hayatta tutun.

7. İyi bir alışkanlık oluşturun
Tetikleyicilerinizi düşünün - hangi alışkanlıklar sizi daha iyi ya da daha kötü hissettirir? Almak istediğin iyi bir alışkanlık varsa, bunu nasıl yapabildiğine ve bir plan yapabileceğine dair anlayışlı ol. Sabah ilk iş olarak su içmek isterseniz, lavabonun yanında bir bardak bırakın. Egzersizinizi geliştirmek istiyorsanız, neden her sabah 30 ağızlık dişlerinizi fırçalamakla birleştirmiyorsunuz?

8. Sadece nefes al
İşlerin kötüden kötüye gittiği günlerde ve başa çıkamayacağınızı hissediyorsunuz, burnunuzdan dörde kadar nefes alın, birini bekleyin, sonra beşe nefes verin.

Jo Steer, SEND müdahalelerinin ve refah stratejilerinin öğretmeni ve deneyimli lideridir.

https://www.tes.com/news/eight-self-help-tips-banish-teacher-stress

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak