Öğretmen Olmak Hakkında Bilmeniz Gereken 8 Şey

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!



Öğretmenler Ne Yapar?
Elbette hepimiz bir sınıfta zaman geçirdik, ancak öğretmenlik mesleğinin sadece bir bölümünü gördük. Her dersten önce ve sonra çok sayıda çalışma devam eder. Okul öğretmenleri zamanlarını harcıyor:

Ders planlama
Aktivite hazırlama
Not ödevleri ve sınavlar
Sınıfı hazırlamak
Okul toplantılarına katılmak
Holding veli toplantısı
Ders dışı etkinliklere katılmak ve liderlik etmek
Becerilerini geliştirmek
Mentorluk öğrencileri.


Öğretmen Olarak Kariyerin Avantajları
Öğretmen olmanın bazı büyük artıları var. Birincisi, iş piyasasında ve ekonomideki değişikliklere daha az hassas olan sağlam bir maaştır . Öğretmenlerin sağlık sigortası ve emeklilik hesapları gibi faydaları da vardır. Hafta sonları, hem tatiller hem de bir dereceye kadar yazları, öğretmen olarak bir kariyere önemli yaşam tarzı avantajları sağlar. Elbette en büyük avantaj, öğretmenlerin tutkularını paylaşabilir, başkalarıyla paylaşabilir ve öğrencilerine ulaşarak fark yaratabilir.



Bir Öğretmen Olarak Kariyerin Dezavantajları
Her işte olduğu gibi, hepsi gül değildir ve öğretmen olmanın olumsuz yanları vardır. Zorluklardan bazıları şunlardır:

Öğrencinin ihtiyacını karşılamanın zorluğu. Sınıf aşırı kalabalık, çok farklı ihtiyaçları olan öğrenciler ve çoğu zaman yetersiz kaynaklar işinizi çok zorlaştırabilir.
Standart testler ve öğrencilerin testten ayrı bir şeyler öğrenmelerine yardımcı olurken sınıfta not almalarını sağlama sorunu.
Ebeveynler. Ebeveynlerle çalışmak profesyonel ve aleyhte olabilir. Harika ebeveynler bir fark yaratıyormuş gibi hissetmenize neden olabilir, ancak aşırı kritik ebeveynler gerçekten zor olabilir.
Bürokrasi bürokrasisi, yönergeler ve değişen ve sıklıkla çelişen direktif veya müdürlerin, okul kurullarının ve veli-öğretmen derneklerinin yönetilmesi
Ödev. Sadece ödevleri olan öğrenciler değil.
Birçok öğretmen sınıflarında kullanılacak materyaller için kendi paralarını harcar.
Hazırlık süresi . Öğretmenler, dersleri hazırlamak için genellikle akşamları okul saatleri dışında çalışırlar.
Öğretmenler genellikle bir yüksek lisans derecesi kazanmak için gereklidir. Okul bölgeleri bunun için ödeme yapabilir veya ödemeyebilir.


Ortalama Kazanç
Mesleki Görünüm El Kitabı'na göre, öğretmenler için ortanca 2017 yıllık ücret aşağıdaki gibidir:

Anaokulu ve İlkokul: 56,900 Dolar
Orta okul: 57,720 dolar
Lise: 59,170 dolar

Devlet Okulunda Öğretimin Artıları ve Eksileri
Devlete veya özel okula göre farklılık gösteren sadece maaş değil . Bir öğretmenin kariyer olarak dezavantajları, işe alındığınız okul türüne göre değişir. Örneğin, devlet okullarının avantajları genellikle daha yüksek maaşlar, çeşitli öğrenci nüfusu ve iş güvenliğini (özellikle görev süresi ile) içerir. Devlet okulları arasında çok fazla değişkenlik vardır; bu bir artı ve eksi. Ayrıca, bu avantajların ve dezavantajların okul sistemine göre değişeceği ve herkes için geçerli olmadığı anlamına gelir .

Devlet okullarının dezavantajları daha büyük sınıf, daha çeşitli kaynaklar (genellikle kaynak eksikliği, potansiyel olarak eski kitaplar ve teçhizat ve öğretmenler için tesislerin eksikliği) eğilimindedir. Yine, bu okul sistemine radikal bir şekilde değişir. Zengin semtlerdeki okulların çoğu zaman zengin kaynakları vardır. Önemli bir nokta - avantaj veya dezavantaj olsun - olmasın - bir devlet okulunda öğretimin sertifikasyon gerektirmesidir .


Özel Bir Okulda Öğretmenin Artıları ve Eksileri
Özel okulların sertifikalı olmayan öğretmenleri işe aldıkları bilinmektedir. Her ne kadar özel okulda sertifikasyon ve öğretimin atlanması bazılarına cazip gelse de , maaş skalası düşük. Bununla birlikte, özel bir okulda öğretmenlik, uzun vadeli kariyer kararları vermeden önce deneyim kazanmanıza izin verir. Ek olarak, bir öğretim sertifikası kazanırken çalışma yeteneğiniz de vardır. Sertifika alındıktan sonra, size daha yüksek bir maaş sağlayacak bir devlet okulunda çalışmayı seçebilirsiniz. Özel okulların avantajları daha küçük sınıflar, daha yeni kitaplar ve donanımlar ve diğer kaynakları içerir. Yine de, bunlar okula göre değişir.


Sertifika Öğretimi Nedir?
Sertifika genellikle eyalet eğitim kurulu veya eyalet sertifika danışma komitesi tarafından verilir. Öğretmek için sertifika isteyebilirsiniz:

Erken çocukluk (3. sınıftan itibaren anaokulu)
İlköğretim (1'den 6 ya da 8'e kadar)
Özel konular
Özel eğitim (12. sınıftan itibaren anaokulu)
Her eyaletin sertifikalandırma için farklı gereksinimleri vardır, bu nedenle ilerlemenin en iyi yolu eyaletteki eğitim departmanı ile iletişim kurmaktır.
Sertifikalı nasıl
Lisans derecesi, eğitimde lisans veya lisans derecesi, sizi sertifikasyon için hazırlayacaktır. Bazı eyaletler, eğitim öğrencilerinin etkin bir şekilde bir çift ana dersi tamamlayan bir ana içerik araştırması yapmalarını gerektirir.

Eğitimde önemli olmayan veya yeni bir kariyere başlamış olan öğrenciler için ikinci seçenek kolej sonrası uzmanlık programına katılmaktır. Öğretmen yetiştirme programları tipik olarak bir yıl sürer veya bir yüksek lisans programının bir parçası olabilir.

Üçüncü bir seçenek eğitimde bir yüksek lisans programına girmektir (önceden bir eğitim derecesi olsun veya olmasın) ve öğretmenlik sertifikası alabilirsiniz. Eğitimde yüksek lisans derecesi almak öğretmen olmak için kesinlikle gerekli değildir, ancak bazı okullar işe alındıktan sonra belirli bir yıl içinde bir yüksek lisans eğitimine veya bir uzmanlık konusuna sahip olmak için bir tane almanızı veya yolda olmanızı gerektirir. Bir yüksek lisans derecesi de okul yönetiminde bir kariyere bilet. Birçok öğretmen, birkaç yıldan beri öğretmenlik yaptıktan sonra bir ustaya doğru çalışmayı seçiyor.

Bazen devletler yeterli nitelikli öğretmenlere sahip olmadıklarında, öğretmenlik yapmak isteyen ancak devletin normal kimlik bilgileri için asgari gerekliliklerini henüz karşılamayan üniversite mezunlarına acil durum belgeleri sunarlar. Bunlar, öğretmenin geçerli sertifikalandırma için gerekli tüm dersleri sonunda alacağı varsayımıyla verilir (bu nedenle öğretmen, öğretirken iş dışında ders almalıdır). Veya bazı eyaletler aylar boyunca yoğun programlar sunar.

Kaynak: https://www.thoughtco.com/things-to-know-for-teacher-hopefuls-1686071

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber