Öğretmen Öğrencilerinin Yürek Burkan Sırlarını Keşfetti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İlk kez 2015 yılında, Amerika’daki bir devlet ilkokulunda üçüncü sınıf öğretmeni olan Kyle Schwartz’ın, öğrencilerini daha yakından tanımak için yaptığı bir sınıf etkinliği olarak haberimiz olmuştu “Keşke Öğretmenim Bilseydi” konulu faaliyetten. Daha önce Eğitimpedia’da yer verdiğimiz Keşke Öğretmenim Bilseydi ile ilgili bir başka etkileyici örnek de bir beşinci sınıf öğretmeninden geliyor bu kez…

Cuma günü 5’inci sınıf öğrencilerime, “Keşke öğretmenim bilseydi…” ile başlayan kısa bir yazı yazacakları bir faaliyet yaptırdım.

Bu kısa notlardan bazıları bana gerçekten çok dokundu:

1: Keşke öğretmenim babamın hapishanede olduğunu ve onu yıllardır görmediğimi bilseydi.

2: Keşke öğretmenim annem çalıştığı için her zaman akşam yemeği yemediğimi ve fırını çalıştırmayı bilmediğimi bilse.

3: Keşke öğretmenim kız kardeşimin bazen benimle aynı yatakta uyuduğunu ve bazen yatağı  ıslattığını ve bu yüzden komik koktuğumu bilse.

4: Keşke öğretmenim beden eğitimi dersi için her zaman spor ayakkabılarımın olmadığını çünkü kardeşimle aynı ayakkabıyı paylaştığımızı bilse.

5: Keşke öğretmenim okula gelmeyi sevdiğimi çünkü buranın evimdeki bütün bağırış çağrıştan farklı olarak sessiz olduğunu bilse.

Bildiğimizi düşündüğümüz şeyler hakkında konuşmaya ve yargıda bulunmaya çok fazla zaman harcıyoruz… Oysa daha fazla soru sormamız ve dinlemeye daha fazla zaman ayırmamız gerekiyor. Ayrıca zihniyetimizi de değiştirmemiz ve bir şeyleri başka insanların perspektifinden görmemiz gerekiyor. Aldığımızdan daha fazlasını verelim. Başkalarının hayatlarında bir fark yaratmak için yaşayalım.

Ve bu hayatı, bulduğumuzdan biraz daha iyi bir durumda bırakalım.

Kaynak: https://www.popsugar.com/moms/What-Kids-Wished-Teachers-Knew-43135574

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak