Öğretmen-Öğrenci İlişkilerine Neden Karışılmamalı?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

O yıl ilişki kurmaya çalışmaktı. Çocuklarım öğretmenlere çok yaklaşmayı sevmiyordu; Bana baktıklarını söylediler, her zaman onları bıraktılar ve aynı şeyi yapacağımı düşündüler. Öyleyse, özellikle çok üzücüydi, öğleden sonralarımdan biri tatlı bir şekilde uzandı ve baş parmağımla alnımdan bir miktar mürekkebi ovuşturdu.

Bu beni öğrencilerle güçlü ilişkiler kurmanın ilk yararına getiriyor….

1. Yüzünüzde kuru silme işaretleyiciniz varsa size söyleyecektir.
Hepimiz bizim için o kadar çok şey yapacak olan odada en az bir çocuğa ihtiyacımız var. Her şeyden önce, genellikle onların telefonlarını kırbaçlamak ve ayakkabısından tuvalet kağıdını çeken öğretmenin çabuk bir memesini yapmak için hazır olan birkaç çocuk da vardır. Bu ortamda ittifaklar kurmak şart!


 
2. Stresli olduğunuzda size dikkat edeceklerdir.
Sınıftaki güvenilir müttefikleriniz, uyumsuz ayakkabılarınız gibi daha belirgin ipuçları görmez; Dairy Queen'deki yeni kariyeriniz hakkında hayal kurduğunuzda içgüdüsel olarak tanıyacaklar ve müdahale edecekler.

Genelde benim sersemlemiş sınıfımın bir gün içinde yürüdüğü zaman, bir şeyler peşindeyken kandırmaca çaldığını sanıyordum ve sonra bütün bir sınıf dönemi için kütüphane-sessiz kalıyordum. Ortaya çıktıkça, beni bir gün önce beni mesleğe sürükledikten sonra güzel bir gün vermek için komplo kurmuşlardı.

3. Senden hoşlandıklarına karar verdikten sonra, sizi herhangi bir ücret karşılığında savunurlar.

Devamsızlığınızı girmenizi hatırlatan bir telefon aldığınızda, sizin için gelmeye cüret ederse katılım memurunu “clack” etmekle tehdit edeceklerdir. Elbette onları konuşacaksın. Onlara, ön bürodaki tatlı hanımın gevşemesinin gerekli olmayacağını ve bu vahşi gençlerin sizi daima güvende tutacağı bilgisine sessizce gülümseyeceğinizi garanti edersiniz.

4. Sorun ortaya çıktığında sizi uyaracaklar.
Flaş haber! Bir kavga işlerde olduğunda çocuklar BİLİYOR; genellikle clueless olan öğretmenler. Geçen hafta öğrencilerimden biri sessizce fısıldadı, “İkinci öğlen yemeğinde bir kavga planlıyorlar.” Ona teşekkür ettim ve isimleri sordum, daha sonra istihbaratla istihbarat paylaşımında bulundu. İkinci öğle yemeği geldi ve gitti ve ekrana bir e-posta geldi. Konu satırı: “Squashed Fight.” Boom. O gün kimse zarar görmedi ya da askıya alınmadı ve Prens'ten daha yumuşak hissettim.


 
5. Sizin için çalışacaklar!
Yıl boyunca kalem kaldırmayan öğrenciler, aniden ulaşmayı başaracak bir öğretmen için üretmeye başlayacaklar. “Ama onlara nasıl ulaşabilirim?” Diye soruyor olabilirsiniz. Karmaşık gerçek, herkes için farklı olması ve zaman almasıdır. Çocuk oyuncağını sevdiğin rezerve edilmiş adama söyle - çünkü sen yap! Sabit gözlemciyi, 3. periyottaki Macbeth'in yorumuyla Banquo'nun hayaletini oynamaya ikna et . (“Çizgiler yoktur!” Diye hatırlatırsınız. “Sadece uğursuz görün!”) Alışkanlıktan yoksun olan kız, orada olmadığında onu özlediğini bilsin. Küçük anlar önemlidir; Bunlardan en iyi şekilde yararlanın.

6. İnsanlığa olan inancınızı yeniden doğrulayacaklar .

“Sen…… hepsi… korkunç insan var!” Bunlar, bir öğleden sonraları ortak bir alanda barbarlığın rahatsız edici bir görüntüsüne tökezlediğimde, bir öğleden sonra aptalca katlediğim kelimelerdi. Bir kızı gördüğümde, ağlarken, yere düştüğümde, düştüğümde, acele ediyordum. Telefonları dışarıda, onlarla birlikte ve gülüyorken on ya da erkek çocuğu tarafından kuşatıldı. Sözlerimin bu gençlerin kalplerini ve ruhlarını nasıl karıştırdığını hayal edebilirsiniz. “Korkunç bir insansın!” Birbirlerine tekrar etmeye başladılar, gülüyorlardı. Onları temizledim, kıza yardım ettim, ve bir an için durdum, kabuğuna şok oldum, acımasızca utangaç bir öğrencim kendi sınıflarımın birinden geçmeden önce, bir kelime olmadan bana sarıldı. Kararını verdiğim jest, o günkü paketlerimdi, üzerinde durmayı seçtiğim mesaj:

7. Size neden orada olduğunuzu hatırlatacak, o günlerde vazgeçmek istediğinizde.
Sizinle birlikte övünen ve devam etmenizi ya da en azından onları beklediğiniz zaman geri gösterdiğiniz öğrencilerinizi en çok ihtiyaç duyduğunuzda öğrenmenizi isteyen mevcut bir öğrenci olabilir.

İlk yılımdaki çocuklarımı, sırtımda ceplerimi giydiğim yıl biliyor musun? Artık hemşireler. Onlar yöneticiler. Bana bir baba olacağımı söylemek için krep yaparken, FaceTime beni hip-hop sanatçıları geziyorlar. Bazıları ile bir tost paylaştım; Bebek duşlarına gittim.


 
Bu güçlü öğretmen-öğrenci bağlantıları zaman ve yeri aşmaktadır. Ve bir çocuğun hiçbir zaman hazırlanmadığını ya da her gün kendilerine atanan koltuğa oturmak için onlara hatırlatmak zorunda olduğumu unuttuğumdan sonra, hala gülümsemelerini hatırlayacağım. Nasıl diyeceğini hala hatırlayacağım, “Bayan Beyaz, üzgünüm, ”ve daha iyisini yapmaya çalışacaklar. Birbirimizin gözünü mezuniyette yakaladığımızda, ikimizin de nasıl ağladığımızı hatırlayacağım. Ve ben her zaman, her zaman onları kalbimde taşıyacağım.

Kaynak: https://www.boredteachers.com/classroom-management/teacher-student-connections

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber