"Ögretmen Gittiği Yeri Güzelleştirendir" dedik ve bu inançla ;

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

"Ögretmen Gittiği Yeri Güzelleştirendir" dedik ve bu inançla ;

Şehit Hasan Kaya Ortaokulu/ Anasinifi olarak, eğitim ortamimizda harika bir dönüşüm gerçekleştirdik... Beykoz'da devlet okulları bünyesinde, çocuk merkezli eğitim sistemine uygun bir sınıf oluşturduk.

İki anasinifi öğretmeni olarak başladık bu sürece...
Önce hersey bizim klasik eğitim anlayışını ve devlet okullarındaki kalıplaşmış eğitim ortamlarini kabul etmeyip ; daha yaratıcı, daha özgün, daha bireysel çocuklar yetiştirme anlayışına sahip bakiş acimizdan doğdu.
Kendimize sürekli ; "Eğitim ortamimizda çocuklar için neleri güzelleştirebiliriz?", "Daha iyi, daha güzel neler yapabiliriz?" sorularını sordukça, aklimiza ve kalbinize düştü dönüşüm heyecanı. Ve bu heyecanla başladık bu sürece...
Amacımız ; çocuk merkezli bir eğitimi benimsediğimiz için, buna uygun eğitim ortamını oluşturmak ve eğitimimizin niteliğini artirmakti. Çocuğu daha çok merkeze alan, ön plana çıkaran, onların yaşayarak, üreterek, düşünerek öğrenmesini sağlayan bir sınıftı hayalimiz. 
Bizim için en büyük sorun şuydu bu süreçte; Ciddi bir maddi kaynağa ihtiyacımız vardı (iki sinif için) ve bir devlet okulu olarak elimizde hiç paramız yoktu. Önce "Nerden, nasıl kaynak bulabiliriz" diye çok çabaladik, çok uğraştik. Fakat biz o hayırsevere bir türlü ulaşamadik

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak