Öğretmen Adayları İçin Sınıf Yönetimi İpuçları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Zengin Mehrenberg
Eski atasözü “iki kafa birden iyidir” sınıfta özel bir öneme sahiptir. Okullar, çeşitli ortamlarda birçok öğrenci için ortak öğretimin potansiyel faydalarını giderek daha fazla kabul etmektedir.

Ortak öğretim uzmanı Wendy Murawski , stratejiyi “aynı genel eğitim sınıfında farklı ihtiyaçları olan bir grup öğrenciyi birlikte planlayan, ortak öğreten ve birlikte değerlendiren iki veya daha fazla eğitimci” olarak tanımlamaktadır. Engelli öğrenciler için kapsayıcı fırsatları geliştirmek için, artık İngilizce öğrenenlere ve yetenekli öğrencilere ulaşmak ve işbirlikçi içerik öğretmek için değerli bir araç olarak benimsendi.

Birlikte öğretmenin öğretici yönleri incelenmiştir, ancak birlikte öğretmenin benzersiz sınıf yönetimi zorluklarını ve bu sorunları çözmek için kullanılabilecek özel taktikleri ele almak önemlidir.


Fıstık Ezmesi ve Mayonez
Fıstık ezmesi ve mayonez ikisi de lezzetliyken, birçoğumuz aynı sandviç üzerinde karıştırmaya yetecek kadar cesuruz. Kendi başlarına harika olan bazı yiyecekler en iyi kombinasyon olmayabilir. Aynısı eş öğretmenler için de söylenebilir. İki solo eğitimci kendi sınıflarında mükemmel olabilir, ancak onları birlikte çalışmaya zorlamak en iyi sonuçları vermeyebilir.

Kişilikler, öğretme stilleri veya sınıf yönetimi öncelikleri arasındaki farklılıklar, öğretmenlerin çatışabileceği sebeplerden birkaçıdır. Eş öğretmenler ödün veremediğinde öğrenciler zarar görür.

Her ne kadar bazı öğretim ortaklıkları idare tarafından dikte edilse de, katılımcılar bu ilişkilere esneklik ve açık bir zihinle yaklaşmalıdır. Erken ve sık iletişim, önemli anlaşmazlıkları önlemenin veya en azından en aza indirmenin en iyi yollarından biridir. Ortak öğretim ortaklığı kontrol listesi gibi araçlar , ortaklara bireysel yaklaşımlarını ve önceliklerini tartışma ve gerektiğinde uzlaşma için alanları belirleme fırsatı verir. Eş öğretmenler, öğrenciler sınıfa ayak basmadan önce yaklaşımlarını oluşturmalı ve ödün vermeliler.

Annem Yapabileceğimi Dedi
Çocuklar istediklerini alma konusunda oldukça anlayışlılar. Örneğin, annem çocuklara bir pijama partisine gidemeyeceğini söyleyebilir, çünkü bu bir okul gecesi. Bu cevaptan memnun kalmayan çocuk, daha sonra babamdan izin alındığını asla söylemediğinden babamdan izin alabilir. Bazı çocuklar, diğer ebeveynin istekleriyle zaten tam olarak gemide olduğunu göstermek için gerçeği incelemek için bile gidebilir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu tür manipülasyonlar, gerçekler nihayet ortaya çıktığında genellikle yetişkinler arasında hayal kırıklığı ve öfkeye yol açar.

Eş öğretmenlerin öğrencilerin sınıftaki her öğretmenle nasıl ilişki kurduğunu bilmeleri gerekir. Banyo pasolarının imzalanması veya okul malzemelerinin ödünç alınması gibi küçük talepler için, ekibin yalnızca bir üyesine özel talepler vermeyi düşünün ve öğrencileri iş bölümü hakkında bilgilendirin. Örneğin, Bayan Caspero tüm tuvalet taleplerini yerine getirirken, Bay Longo bir kalem ödünç almanız gerekip gerekmediğini görecek kişidir. Her iki eş öğretmenin de benzer beklentileri olduğunu varsayarak, böyle bir yaklaşım karışıklığı ve fazlalığı en aza indirir.

Ekstra kredi fırsatları veya son proje uzatması gibi daha karmaşık talepler için acil bir cevap gerekli değildir. Öğrenciye, fikri meslektaşınız tarafından yürütmeniz gerektiğini açıklayın ve ortak bir kararın ne zaman alınacağına dair net bir tahmin verin. Bu yaklaşım, öğrencilere işbirliğine değer verdiğinizi ve eşinize saygı duyduğunuzu gösterir.

İyi Polis, Kötü Polis
Arkadaş polis filmleri genellikle sorgulama sahneleri içeriyor. Bir memur, kötü polis rolünü oynar, sert davranır ve şüpheliyi korkutmak için her şeyi yapar. Eş, iyi bir polisi, şüpheliyi korumalarını sağlamak için bağlamaya çalışan iyi polisi oynuyor.

Bu yaklaşım filmlerde başarılı olsa da, etkisiz olacak ve ortak bir sınıfta karışıklığa yol açacaktır. Öğretmenlerin davranış beklentilerini ve sonuçlarını kalibre etmesi gerekir. Davranışların ele alınması gereken ortaklar arasında sürekli sonuçlar ve devam eden tartışmalar önemlidir. Anlaşmazlıkların derhal ve profesyonelce tartışılması gerektiğini, ancak öğrencilerin önünde tartışılmaması gerektiğini unutmayın.

Ayrıca, eş öğretmenlerin daha iddialı meslektaşlarının bunu yapmasına izin vermek yerine, öğrencilerle yüzleşmek konusunda kendilerini rahat hissetmeleri gerekir. Yanlış davranışların ele alınması, zorlayıcı olmak zorunda değildir. Göze temas veya yakınlık gibi sözel olmayan stratejiler, bir öğrenciyi gereksiz yere dikkat etmeden hızla gemiye geri getirmenin etkili yollarıdır.

Sherlock ve Watson
Her ne kadar büyük edebi ikili Sherlock Holmes ve Dr. Watson onlarca maceradaki spot ışığı paylaşmış olsalar da, nadiren eşit olarak algılanırlar. Watson, her zaman üstün bir zekaya ve cesur bir macera duygusuna sahip olduğu düşünülen Holmes'un arkasındaki birkaç adımdır.

Sık sık, eş öğretmenler de öğrenciler arasında eşit görülmüyor. Bu daha az etkileşime ve daha zayıf ilişkilere neden olabilir. Bu engelin üstesinden gelmenin en etkili yollarından biri, her iki öğretmenin de her dersin planlama, öğretme ve değerlendirmesinde tutarlı ve anlamlı bir şekilde yer almasını sağlamaktır. Birlikte öğretme ders şablonları hem yapı hem de hesap verebilirlik sağlayabilir.

Birlikte öğretim, birçok öğrenci için eğitim potansiyeli olan gelecek vaat eden bir tekniktir. İşbirliği, iletişim ve eşitlik sınıf yönetimi becerilerini kullanarak, öğretim ortakları hem barışçıl hem de üretken bir öğrenme ortamı oluşturabilir.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/classroom-management-tips-co-teachers

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak