Öğretimde Öğrencilere Merhametin Değerini Öğretmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlik mesleğine Memphis topluluğuna bir nakil olarak başladım ve çok büyük bir kültür şoku hissettim. Öğrencilerimin birçoğunun günlük olarak karşılaştıkları rahatsız edici durumlardan dolayı çok fazla desteğe ihtiyaç duyduklarını çabucak öğrendim - Memphis Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en şiddetli şehirlerden biri.

İlk başta, bu durumda ne gibi bir fark yaratacağımı bilmiyordum. Ancak zamanla, öğrencilerimin her gün öğrenme deneyimlerine sevgi ve merhamet aşılaması gerektiğini gördüğü şiddete karşı mücadele etmeyi öğrendim. Onlara kendileriyle nasıl ilgileneceklerini onlara öğretmeliydim. Ve örnek olarak sevgi dolu, şefkatli ve empatik bir öğretmen olarak liderlik etmem gerekiyordu.
Okuldan bir gün sonra, daha önce evine giren baş belası mermileri önlemek için yatağını her gece yatak odasının ortasına taşıdığını söyleyen bir öğrenciyle sohbet ettim. Sınıfta bu kadar yorgun olmasının nedeni olduğunu açıkladı - sürekli korku ve endişeden dolayı iyi uyuyamadı.

Bu, şiddetin çocukların akademik başarısı üzerindeki etkisinin yıllar boyunca biriktirdiğim örneklerden sadece bir tanesi. Son okul çekimleri okul kampüslerinde şiddet korkusunu artırdı ve şimdi çocuklara sevginin, şefkatin ve merhametin gücünü öğretmenin acil bir ihtiyacı var.

ŞEFKAT ÖĞRETMEK IÇIN BASIT YOLLAR
Öğrendiklerinizi pratik yapın: Öğretmenler, öğrencileri başarılarından övünerek, günlerini ya da hafta sonu aktivitelerini sorgulayarak ve tüm zorbalık davranışlarını tutarlı bir şekilde ele alarak, merhamet ve günlük olarak şefkat göstermelidir.

Ayrıca, öğrencilerime her seferinde “Sen akıllısın” ve “Yeteneklisin” gibi inançlarımı yeteneklerini sergilemek için olumlu onaylar verdiğime emin ol. Okulumuzun sabah duyuruları, “Seni seviyoruz, bugün harikalar” ifadesiyle sona eriyor. Bunlar gibi, okuldaki tüm topluluklardan gelen onaylar, her öğrenciye tutarlı bir şekilde gösterilmesi için sevgi, merhamet ve desteğe izin veriyor. .

Evcil hayvan bakımı: Sınıfta evcil hayvana izin vermek, öğrencilerin kendileriyle ilgilenmenin ötesinde sorumluluk hakkında öğrenmelerine yardımcı olur. Bir evcil hayvan aynı zamanda öğrencilere akranları arasında sorumlulukları nasıl paylaşacaklarını ve farklı tutarlarda hesap verebilirlik ile birbirlerine nasıl güveneceklerini gösterir.

Petco'dan bir hibe, bir sınıf hayvanı edinme konusunda yardım almak için harika bir yoldur. Eksiksiz hibe, öğretmenlerin sınıftaki öğrencileri eğitmek için çeşitli evcil hayvanlara sahip olmalarına yardımcı olur.

Benim sınıfımda, hafta sonlarında öğrencilerin eve götürmelerine izin verilen üç keşiş yengeç evladı. Evcil hayvanın bakımı için ebeveyn onayı almaları gerekiyordu ve her gün hesaba katmaları gereken bir kontrol listesi aldılar.

Bu fırsatı bir sınıf yönetim aracı olarak kullandım, çünkü sadece mükemmel karakter sergileyen öğrencilerin evcil hayvanlara kendi başlarına bakmalarına izin verildi.

Bir yardım eli uzatın: Öğrencilerin toplum hizmeti projelerine ve çeşitlilik faaliyetlerine katılmalarına izin vermek, başkalarına da nasıl bakacaklarını öğrenmelerine yardımcı olur. Okulumun bünyesinde yer alan bazı toplumsal hizmet projeleri şunlardır: tatil mevsiminde konserve gıdalar, doğal afetler sırasında yedekler ve okul bahçemiz gibi toplum güzelleştirme projeleri. Öğrenciler evsizleri beslemek gibi aktiviteler için gönüllü olmaya da teşvik edilebilir.

Öğrencilerin yardım eli ödünç verme fırsatı bulduğunda, onlara güncel olaylarla ilgili bilgi sağlamanın yanı sıra, yardım sağlamalarına yardımcı olabilecek ve başkaları için değişiklik yaratabilecekleri yollar sunar. Düzenli olarak başkalarından destek alan öğrenciler için, onlara yardım eli nasıl verileceği, öz saygı, motivasyon ve özgüven yarattığı gösteriliyor.

Merhamet Oyunlarını Oynayın: Şefkat Oyunları olarak adlandırılan küresel yarışma , Açlık Oyunlarındaki bir sıklettir - öğrenciler, sınıflarını çevrimiçi olarak kaydettiklerinde (bireyler de kendi başlarına oynayabilirler) nezaket eylemlerini izleme konusunda rekabet edebilirler. Öğretmenler öğrencilerine nezaket dolu davranmalarını web sitesi üzerinden kayıt altına alabilirler ve öğrenciler, en merhamete sahip olanları görmek için ülke ve dünyadaki akranlarıyla rekabet ederler.

Yarışma nisan ve eylül ayında devam ediyor ve öğrenciler ve öğretmenler hizmet projelerini ve / veya merhametin misyonlarını izleyerek ve biriktirerek nezaket hareketine ilham veriyor ve böylece bu ahlaki karakter ilkelerini küresel ölçekte aşılamaktadır. Okuldaki ve yerel toplumumuzdaki şefkat eylemlerini teşvik etmek için bu topluluk katılım deneyimini sınıfıma getirdim.

Öğretmenlik deneyimimi ve ev dediğim toplumu yansıttığım için, kendimi sürekli olarak öğrencilerimin geleceği hakkında düşünürken buluyorum. Onları çevreleyen toplumdaki şiddeti görmeye devam ederken, sevgi, merhamet ve şefkat içeren derslere geçişin bir öncelik olduğunu düşünüyorum. Bu tür dersler, önemli bir değişimi teşvik etmek ve ilham vermek için akademik topluluklarda bir odak noktası haline gelmelidir.

Alyssa Nucaro

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/value-compassion-teaching

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak