Öğretim neden hala sorun gibi görünüyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Ben çok dövmeli bir insanım. Şeftali kıllarım var. Her gün 1940'lardan kıyafetler giyiyorum.  

Bir öğretmen olarak bir iş için avcılık mayın tarlası olabilir. Ve sık sık bana çalıştığım okullarda kendimi ifade edebildiğim için “şanslı olduğumu” söyleyen meslektaşlarımla tanışıyorum, sanki ilginç varlığımı şımarttıkları için minnettar olmalıyım. 

Sadece “şanslı ”ysam değer vermem gerektiğine inanmıyorum. Ve iş avcılığının mayın tarlası olması gerektiğine inanmıyorum. Çok iyi bir öğretmen olduğumu biliyorum - ve okullar bana sahip olduğu için şanslıydı. 

Hızlı okuma : Öğretmenlere neden profesyoneller gibi davranılmıyor ?

Hızlı dinle : Bir öğretmen nasıl yetiştirilir

Bunun gibi daha fazla makale ister misiniz? Tes Öğretme ve Öğrenme Facebook grubumuza katılın

Ama benim giydiğim ve neye benzediğimin önemi devam ediyor. Neden, 21. yüzyılda, okullar hâlâ öğretmenleri kendi nitelikleriyle değil, özneleriyle değerlendiriyorlar mı?

Sadece günler önce, mükemmel bir üne sahip olan ve gelecekteki bir okulda kıdemli bir pozisyon için bir röportaj teklif edildi. Röportajı kabul etmeden önce, Eski Ahit'i hatırlatan ağır bir toplantı olan personel davranış kurallarını, eşleşecek değerler ile okuyacağımı düşündüm. 

Öğretmenler için kurallar
Bu draconian el kitabının içerisinde, çalışanların okuldaki mesleki değerlerini koruyacağına ilişkin talimatlar da dahil olmak üzere okula geldikleri andan itibaren nasıl davranmaları gerektiğine dair ayrıntılı bir kılavuz hazırlanmıştır. Bu, uygunsuz hiçbir şeyin paylaşılmadığını veya yayınlanmadığını görmek için SLT tarafından yapılan düzenli sosyal medya kontrollerini içeriyordu.

Biraz Orwellian, diye düşündüm.

Bazıları bunun oldukça standart olduğunu söyleyebilir, ancak personelin her zaman takım elbise giymesi gerektiğine ve SLT üyelerinin kıyafetlerin uygunluğuna karar vereceğini ve personelin değişmesi talimatını verebileceğini söyleyerek, beni biraz şok etti. . Böyle bir personeli çocukça çocuk etmek ne zaman tamam oldu? 

Profesyonel standartlar?
Sanırım her şey, okulların konuşmayı çok seviyor gibi göründüğü şu altın kelimeye dayanıyor: "profesyonel". Ama neyin profesyonel görüneceğine kim karar veriyor? 

Tabii ki, haftasonu giyeceklerimde okula gelmeyeceğim, ama her gün takım elbise giymek için ısrar etmek beni daha iyi bir öğretmen yapmaz. Hepsi çok kurumsal. 

Wall Street bankasında çalışmıyoruz; para birimimiz gençlerin geleceğidir ve okulları tüm çalışanların kişiliksiz robotlar gibi göründüğü steril ortamlara dönüştürmenin şart olmadığını düşünüyorum.

Sonuçlarım ve öğrencilerle olan ilişkiler, kıyafetlerim veya beden sanatım değil, mükemmel bir profesyonel olduğum anlamına geliyor.

Dayanışma eksikliği
Benim için daha da endişe verici olan, bazı meslektaşları göründüğü zaman gördüğüm tutum. Sosyal medya platformundaki bir öğretmen, öğrencilerin kopyalamak ve kendilerini almak istedikleri için personelin dövmelere, sahte çivilere veya piercinglere izin verilmemesi gerektiğini belirtti. 

Şimdi, genç olduğumdan çok zaman geçti ama öğretmenimi kopyalamak için hiçbir zaman zorlamadım - “Ben gerçekten öğretmenim gibi görünmek istiyorum” dedi. 

Ve yine de istediğimiz, çocukların arayacağı ve toplumun bunun için farklı ve zengin olduğunu anlaması için bir dizi farklı rol modeline sahip olmak. 

Rol modelleri
Ben öğrenciyken, eski atasözünü kanıtlayan benim gibi bir rol modelim olmasını çok isterdim: “Bir kitabı kapağına göre yargılama.” Kalıbı kırabilir ve kurumsal bir kutuya sığmayabilir ve hala başarılı ol. Üç yüksek lisans derecem ve mevcut Doktora çalışmamın bunu kanıtladığını düşünüyorum. 

Öyleyse bu konuda mantıklı olalım, değil mi? Bunu öğrenme stilleri, üçlü işaretleme ve sadece Ofsted için bir şeyler yapma ile hurdaya koyalım. Öğretmenlerin en rahat hissettiklerini görmelerine izin verelim. 

Değişimi zorlamalıyız. Tarzınızı değiştirmek istemediğiniz için iş bulmakta zorlanan bir okuyucuysanız ya da şu anda bir çocuk okulunda boğulmuş hissediyorsanız, orada başka seçenekler de var. Kim olduğun için uzlaşmana gerek yok. Değerini bil.

https://www.tes.com/news/why-how-you-look-still-issue-teaching

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak