Öğrencilerle güçlü ilişkiler kurmak için altı strateji.

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kültürel olarak kapsayıcı bir sınıf topluluğunun kalbi olan öğrencilerle güçlü ilişkiler kurmak için altı strateji.
Amerika Birleşik Devletleri'nde öğrenciler, günlerinin çoğunu ebeveynleri veya vasileri olmayan yetişkinlerin bakımı için harcarlar. Bu okul temelli yetişkinler, kendileri olmayan çocuklar için bakıcının sorumluluğunu üstlenirler. Öğretmenlerin kültürel yetiştirilmesi ve öğrencilerin kültürel yetiştirilmesi, öğrencilerin akademik başarısı ve yetişkinlerin mesleki başarısı için kritik olan bir kavşak oluşturur.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin birbirlerini, her birinin sınıfa getirebileceği öznel kültürel deneyimlerin ötesinde olduğunu ve eğitimcilerin farklı kültürler hakkında bir anlayışa sahip olduklarını, ancak tek tip herkese uygun kültürel bir kalıp haline gelmemelerini şart koşuyorlar. Öğrencilerin tam, karmaşık, çok boyutlu insanlarla ilişkili olması gerekir.

Bu istenen hedefe ulaşmak için, okul liderleri ve sınıf öğretmenleri, okul veya sınıf alanlarını, herkesin hoş karşılandığı kültürel olarak kapsayıcı sınıf toplulukları olarak görmelidir.


SINIFTA DAHİL OLMA DUYUSUNU TEŞVİK ETMEK
Kültürel olarak kapsayıcı bir sınıf topluluğu yaratmanın dinamikleri hakkında konuştuğumuzda, tipik odak odadaki veya okul binasındaki öğrencilerin çeşitliliğidir. Çoğu zaman yetişkinlerin kültürü ve çeşitliliği çevrede bulunmaktadır. Ancak, öğrenci ve yetişkin kültürel çeşitliliğin kesişiminde gezinmek için, önce yetişkin inanç ve uygulamalarımızı kabul etmeli ve anlamalıyız.

Bu düşünce, eğitimcilerin kendi tarihimizi ve davranışlarımız üzerindeki etkilerini keşfetmeye ve analiz etmeye istekli olmasını gerektirir. Öncelikle tarihsel ve güncel yaşam koşullarımızı ve koşullarımızı düşünmeliyiz. Çocukluğumuzu, genç yetişkinlerimizi ve günümüzün yaşamlarını incelediğimizde, deneyimlerimizin bugün bizi nasıl etkilediğini ve çok farklı deneyimlere sahip olan çocuk ve ailelerle çalışmalarımız üzerinde nasıl bir etkisi olabileceğini inceliyoruz.

Kültür, kolektif bir dünya görüşüne atıfta bulunurken, kültürel olarak kapsayıcı topluluklar olarak okullar, öncelikle bu toplulukları oluşturan öğrencilerin farklı ihtiyaçlarını ele alan bireysel öğrencilere yönelik olmalıdır. Eğitimciler ve öğrencilerin okul topluluğunun kültürel kesişiminde başarılı bir şekilde gezinmelerine yardımcı olabileceğimi düşündüğüm birkaç ilişki kurma yaklaşımı kullandım.

1. Öğrencilerinizin isimlerini öğrenin ve onları telaffuz etmeyi öğrenin. İsimlerimiz kimliğimiz. Öğrenciler, öğretmenler ve diğer okulla ilgili yetişkinler, isimlerini öğrenmek için zaman ayırdıklarında, değerli ve kabul edilmiş hissederler.

İsim tanıma o kadar kişisel ki iPhone için Siri gibi mobil yardım programlarının telaffuz özelliğine sahip olması, cihazın cihaz sahibinin ismini doğru bir şekilde telaffuz edebilmesidir. Mobil teknoloji isminin tanınmasının önemini fark ederse, sınıf topluluğu için de aynı şey söylenebilir.

Birisinin adını kasten yanlış telaffuz etmek, saygısız ve saldırgan bir formdur.

2. İlişki temizlik için zaman ayırın. Öğretmenler, her sınıf periyoduna öğrencilerin soru sorma, kısa yaşam öykülerini paylaşma ve sadece yeni sınıf dönemine ya da ilköğretim öğrencileri için günün ikinci yarısına girme ve geçiş yapmaları için kısa bir süre ayırabilirler.

İnsanlar olarak ilişkiseliz. Çocuklar ve yetişkinler güvendikleri kişilerle bağlantı isterler.

3. Öğrencilerle bire bir görüşmeler, tartışmalar ve gayri resmi toplantılar yapın. Unutmayın: Önleme bir ons pound değer bir pound. Bu konuşmalar yılın başında ve yıl boyunca düzenli olarak yapılmalıdır. Bir sorun olana kadar beklemeyin ya da öğrencinin onunla konuşmak için başı dertte.

4. Ebeveynlerle bağlantı kurun. Konferanslar, telefon görüşmeleri ve kısa e-postalar ebeveynler veya velilerle bağlantı kurmanın yollarıdır. Bu etkileşimler, ortaya çıkabilecek herhangi bir sorundan önce erken başlamalıdır ve öğrencilerinizi ve ailelerini tanımanın bir aracı olarak kullanılmalıdır.

5. Öğrenciler sizi gördükçe kendinizi görün. Öğrenciler ne tür yüz ifadeleri görüyor? Vücudunuzun dili, etrafınızda ne kadar rahat olduğunuz hakkında onlara ne anlatıyor? Öğrencilerinize birey olarak saygı duyduğunuzu göstermek için hangi ses tonunu kullanıyorsunuz? Öğrencilerin nasıl göründüğüne, giyindiğinize ve konuştuğunuza bağlı olarak ne gibi önyargı ve algılamalar var?

Öğrencilerinizin sizi tanımasına izin verin. En sevdiğin rengi biliyorlar mı? Evcil hayvanlarınızı biliyorlar mı? Eğlenmek için ne yapmaktan hoşlandığını biliyorlar mı? Herhangi bir ilişkide, her iki insan birbirini tanımak için gelir - bir öğretmen-öğrenci ilişkisi istisna değildir.

6. İçeriğinizi bilin. Öğrenciler, içeriklerinde iyi derecede bilgili öğretmenler isterler. Öğretmenler, öğrencilerin kavram yanılgılarını tahmin ederek ve çeşitli şekillerde içeriği açıklayabilme becerisine sahip olarak içerik bilgilerini gösterebilmelidir.

Kültürel olarak kapsayıcı sınıf toplulukları oluşturmak için, hem öğretmenler hem de öğrenciler birbirleriyle ilişki kurarlar. Öğrenciler saygı duydukları öğretmenler tarafından motive edilir. Öğretmenler, öğrenciler için hesap verebilir ve iyi çalışmalarını kabul ederek gerçek bir ilgi ve ilgi gösterirler. Ve önemsediklerini gösteren öğretmenler, öğrencilere ulaşmada daha başarılıdır.

İlkokul çağındaki bir öğrenci, özel ihtiyaçlarını öğrenme ve güvenlikle ilgili olarak ifade edemeyebilir. Bununla birlikte, öğrenci davranışları, öğrencinin en çok ilgisini çeken neyi ele almak için öğretmenin alması gereken yolu gösterebilir. Bu yüzden öğrenci navigatördür ve öğretmen bu kültürel kavşakta sürücüdür.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/classroom-where-everyone-feels-welcome

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

YKS KİTAPLARI Nazilli Haber