Öğrencilerinize Büyük Sorular Sormak İçin 8 Strateji

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

İyi bir soru, zihinleri, vardiya paradigmalarını açabilir ve düşünürlerin oluşturulmasına yardımcı olabilecek rahatsız edici ama dönüşümsel bilişsel uyumsuzluğu zorlayabilir. Eğitimde, bir öğrencinin sorularımızı cevaplama yeteneğine değer veririz. Ancak daha önemli olan şey, kendi büyük sorularını –ve daha eleştirel olarak- yapmaya istekli olmalarını isteme yetenekleridir.

İkincisi, başka bir gün için bir konu, ama eski neden burada olduğumuzu. Bu, kısa bir dizinin 2. kısmı (iki makale bir dizi olarak kabul edilebilir mi?), Öğrenme araçları olarak harika sorular sorma fikri üzerine kurulmuştur. Bölüm 1 “ Sınıfta Sorgulanmak İçin Güncellenmiş Bir Kılavuz .”

Öğrencilere Büyük Sorular Sormak İçin 8 Strateji
1. Öğretme Taksonomisini Öğrenme

TeachThought Öğrenme Taksonomi altı kategoride bilişi çerçeveleri eleştirel düşünme için bir şablondur.

Herhangi bir öğrenme ürününü, amacını ya da nesnesini bir 'şey' olarak hayal eder (ieg, bir çeşit özne), o zaman 'şey'-mitoz, bir matematik formülü, bir tarihsel figür, bir şiir hakkında düşünmenin farklı yollarını önerir. bir şair, bir bilgisayar kodlama dili, bir politik kavram, bir edebi aygıt, vb. Aksine, ayrık ya da bağlantısız fikirler hakkında 'bütün' düşünmeyi teşvik etmek için tasarlanmıştır.


1. Fonksiyon — bir 'şeyin' nasıl çalıştığı hakkında eleştirel düşünmek

2. Kendini - Düşüncenin 'şey' ile nasıl bağlantılı olduğunu anlamlandırma

3. Soyutlama - 'Şey'i yaratıcı olarak veya geleneksel olmayan şekillerde düşünmek

4. Parçalar - 'Şeylerin' bireysel kısımlarını görme

5. Karşılıklılık — 'şey'in' diğer (benzer ve benzer olmayan) şeylerle nasıl ilişkilendiğini incelemek

6. Bütün - 'şey'i tam olarak ve bağlam içinde görün

Bir edebi araç – bir metafor örneği, genellikle izolasyonda incelenir. Bu yazar bu metaforu bu şekilde kullanır. TeachThought Öğrenim Taksonomisini kullanarak, bir öğrenci, çok daha çeşitli bir bilişsel zeminde bu metaforla yüzleşmek zorunda kalacaktır - daha eksiksiz bir resim ve ileri düzey bir anlayış için bir şeyi çeşitli yollarla düşünmek.

Fonksiyon - Metaforun en ideal faydasını (nasıl ve ne zaman kullanılabileceği ve neden kullanılması gerektiği) ilişkilendirin.

Kendine aitlik, yaptığınız ve metafor hakkında ne anlamadığınızı anlama

Soyutlama - Metaforun “devamı” nı tasarlayın (benzetilen değil - genişletilmiş bir metafor iyi bir başlangıç ​​olacaktır)

Bu çerçeve sadece bir planlama ya da değerlendirme aracı olarak değil, aynı zamanda öğrenmeyi öz-yönelimli öğrenme ve kendi kendini yaratmış sorgulama ve sınavlarda da kullanmak için kullanılabilir. Kısacası, kendi sorularını oluşturmak için bu çerçeveyi (veya basitleştirilmiş bir sürümünü) kullanabilirler. Bazı örnekler?

Bilgi istemi: Örnekler-Örnek ver ve örnekler ver

Sorular: 3 örnek ve memelilerin örnekleri nelerdir? İtme-çekme faktörlerinin 5 örneği nedir? Karışık fraksiyonların 3 örneği nedir?

Bilgi istemi: Bağımlılık

 
Sorular: Tatlı su kaynaklarının oluşturulmasına yardımcı olmak için alternatif yakıt kaynaklarını nasıl kullanırız?

Bilgi istemi: Bir acemi veya uzmana farklı şekilde açıklayın

Sorular: Pisagor Teoremi'ni 2. sınıf öğrencisine ve bir üniversite birinci sınıf öğrencisine nasıl farklı bir şekilde açıklardı? Ana fark ne olurdu?

Öğrencilerin kendi sorularını sormalarına yardımcı olmak için TeachThought Öğrenim Taksonomisini kullanmanın dezavantajı, çerçevenin göreceli karmaşıklığı ve soruları sorulara dönüştürmenin ek adımıdır. Bu nedenle, geç orta okul-üniversite ortamlarına daha uygun.

Üst taraf? Hemen hemen her şeyi derinlemesine düşünmek için herhangi bir içerik alanında kullanılabilir.

2. Dijital Taksonomi Güç Fiiller
'Güç fiilleri', Bloom'un Taksonomisine özel değildir (aşağıya bakınız). Öğretme Eğitim Taksonomisine ek olarak (yukarıya bakınız), bilişsel eylemleri tanımlayan “fiiller” vardır. Bir çeşit çerçeve veya hiyerarşi ekleyin ve tam bir 'taksonomi' var.

'Dijital taksonomi' güç fiillerini girin. Burada bizim güç fiillerimizin sınıf için hazır bir müfredat sürümünü indirebilirsiniz, ancak öğrencilerin bir penisi harcamadan harika sorular sormalarına yardımcı olmak için dijital taksonomik güç fiilleriyle bolca yapabilirsiniz. Projelerin tasarlanmasından ve değerlendirmelerin sınıftan, tartışmalardan ve dijital vatandaşlık derslerinden rafine edilmesine kadar, öğrencilerin eylemleri, herhangi bir öğrenme deneyiminin en kritik bileşenleri arasındadır.

3. Sokratik Tartışma
Sokratik bir Seminer olarak da adlandırılan Sokratik bir Tartışma, açık uçlu sınavda öğrencileri desteklemek ve diyalojik terimlerle eleştirel düşünmeyi genişletmek için tasarlanmış bir grup öğrenme stratejisidir. Kısacası, öğrenciler birlikte açık ve öğrenci merkezli bir biçimde konuşarak birlikte öğrenirler. Bu tartışmalar öğretmen tarafından yönetilmez, ancak öğrenci liderliğindeki öğrenciler birbirleriyle konuşur.

Sokrates'in kurgusal öğretme yöntemlerinden esinlenerek, teorik oluşum, gözden geçirme ve elimden ayrılma eğilimine dayanan, basitçe elde tutulan “hakikatler” e dayanan öğrenimsel bir diyalektik yöntemdir. Stratejik olarak, bu yaklaşım sorgulamayı öğrenme olarak teşvik etmelidir. Öğrenmenin birincil katalizörleri olarak kendi inançlarının incelenmesi.

4. Paideia Semineri
Paideia Semineri, Sokratik Seminere benzerdir - aslında, öğrencilerin sözel ve eleştirel bir şekilde incelenmesini kolaylaştırmak için öğretmenler için küçük ama açık bir rolle birlikte, öğrencilerin bir kısmında Sokratik Tartışmalar kullanır. (A?) Paideia Semineri web sitesinden, “Paideia Semineri, resmi bütün sınıf diyaloğu etrafında oluşturulmuş entegre bir okur yazarlık etkinliğidir. Paideia Semineri yapmanın amacı, öğrencilerin kavramsal düşünebilme ve işbirliği içinde iletişim kurma yeteneklerini desteklemektir. ”

Paideia Semineri ve Sokratik Seminer arasındaki en önemli farklardan biri, Paideia formatı içinde, öğretmenlerin, bu tartışmanın toplam tartışmanın% 10'unu aşmaması koşuluyla, bir role “izin verilebilmeleri” dir.

5. Soru Oyunu
Soru Oyunu  , “çocuklara bir problemden en etkili çözüme ulaşmak için odaklanmış bir yaklaşım olan yaratıcı problem çözme konusunda özellikle yararlı olan bir tür düşünmeyi öğretmeye odaklanmaktadır. Düşünce modelini güçlendiren düzenli tekrarlarla birleştirildiğinde ve alternatif cevapların ve yaratıcılığın katkıda bulunmasını teşvik eden gruplar ile en etkili olanıdır. ”


Onun zar-formu sadece bir whiz-bang manipülatif sunmakla kalmaz, aynı zamanda sürece bir gamifikasyon ve oynaklık belirsizliği getirir ve açık uçlu ve evrensel sapları, çok çeşitli sınıf uygulamaları için pratik hale getirir.

6. Bloom'un Taksonomisi 
TeachThought Taksonomisine benzer şekilde, Bloom'un Taksonomisi, içeriği, sorgulamayı veya diğer öğrenme süreçlerini hunileştirmek için bir çerçeve veya kalıp görevi görebilir. Evrensel sapları yaratmak için taksonominin bu kullanımı, flickr kullanıcı enoksonundan aşağıdaki grafikte modellenen bir yaklaşımdır .

 
7. Soru Formülasyon Tekniği
Yakında bu konuya daha çok sahip olacağız ama kısaca Soru Formülasyon Tekniği (QFT), bir konu olarak bir tür çekirdeğe dayanan bir soru beyin fırtınası sürecidir.

Doğru Soru Enstitüsü'nün sözleriyle QFT, “tüm öğrencilerin kendi sorularını nasıl üreteceklerini, sorularını nasıl geliştireceklerini ve sorularını nasıl kullanacakları konusunda nasıl strateji geliştireceklerini öğrenmelerine yardımcı olan basit ve titiz bir süreçtir . Süreçte, birbirinden uzak, yakınsak ve üstbilişsel düşünme yetenekleri geliştirirler. ”

8. Evrensel Soru Kaynaklanıyor 
Bloom'un grafiğinde görüldüğü gibi, cümle kaynaklanıyor ve soruların kaynağı, öğrencilere onları kafa kafaya vererek onlara sorular sormalarını sağlayan harika araçlardır.

Bir “sap” kullanarak bir öğretmen, öğrencinin parçalamak için atasözü tişörtüne topu koydu. Evet, ideal olarak, öğrenci kendi harika sorularını soruyor, ama ya yapamazlarsa ya da yapamayacaklarını düşünmezlerse? Ya yapmazlarsa? Ya hala nasıl öğreniyorlarsa? Ya bir bilim ya da matematik ya da her neyse, bazı dar mezhepte arka plan bilgisinden yoksunlarsa ve arkada bir itmeye ihtiyaç duyarlarsa? Saplar yardımcı olabilir. (Ayrıca Sınıfta Yüksek Düzeyli Konuşma için 26 Cümle Kaynaklarına bakınız  .)

Soru sapları, Soru Oluşum Tekniğinden (yukarıya bakınız) daha ilkel bir sorgulama stratejisidir, ancak mutlaka daha az etkili değildir. Genç öğrenciler, bir kavramla mücadele eden öğrenciler, hatta “ileri seviye öğrenenler” (bu terimin büyük bir hayranı değil) için açık uçlu bir öğrenim deneyimini daraltmaları veya “ekmek kırıntıları” olarak kullanılması için kullanılabilirler. Öğretmen, önceden belirlenmiş bir hedefe ulaşmalarına yardımcı olmaya çalışmaktadır. Bazı örnekler?

8 Temel Soru Kök Örnekleri

____ ve ____ arasındaki farklar size göre?

____Never neden ________?

_____İmpact____ nasıl?

_____ nasıl çalışır?

En önemli ne hakkında?

______ ile ilgili en basit / karmaşık nedir?

Nasıl sınıflandırabilirsin? (Ve 'Neden sınıflandıracaksın?')

________, neden ____?

Kaynak: https://www.teachthought.com/critical-thinking/8-strategies-to-help-students-ask-great-questions/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak