Öğrencilerine El Yıkamanın Önemini Tost Ekmeğiyle Anlatan Öğretmen

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çocuklara birşeyler öğretmek bazen gerçekten zor olabiliyor. Özellikle el yıkama gibi önemli konularda bunu alışkanlık haline getirilmesi için bazı ufak deneyler yapmak gerçekten çok işe yarıyor. 

Çocuklara bilimi sevmeyi öğretmek zor olabilir. Çocukların ellerini yıkaması daha da fazla olabilir. Kuzey Carolina'daki Grayy's Creek'teki bir öğretmen, sınıfı için her ikisini de tek bir faulle yapmayı başardı.
 

Dona Gill Allen’ın yaptığı deney çok basitti; deneyde sadece üç dilim ekmekle, ağzı kapatılabilen üç poşet kullandı. Derste, poşetlerin her birine birer dilim ekmek koydu ancak her seferinde farklı bir yöntem izledi. İlk poşete ekmek dilimini koyarken eldiven kullandı, ikinci poşete koyarken eldiven kullanmadı ama ellerini yıkadı. Üçüncü dilim ekmeği ise sınıfta dolaştırdı, bütün öğrenciler dokunduktan sonra ekmek dilimini poşete koydu.

Daha sonra öğrencilerle birlikte ekmek dilimlerindeki değişiklikleri gözlemlediler. Birinci ve ikinci dilimde zaman içinde az miktarda küflenme olduysa da üçüncü dilimde, özellikle çocukların en fazla dokunduğu yerlerde yoğun küfleşme görüldü.

Allen’ın öğrencileri el yıkamanın önemini artık çok iyi biliyorlar.

Kaynak: http://www.iflscience.com/chemistry/this-teachers-neat-but-extremely-gross-experiment-for-her-students-has-gone-viral/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak