Öğrencilerin Karanlıkta Okula Gitme Kabusu Bu Senede Devam Edecek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

2018-2019 Eğitim öğretim yılı bugün okula uyum haftası uygulamasıyla başladı. 1. Sınıf öğrencileri okula diğer sınıflardan bir hafta daha erken başladı. 3 Senedir sürekli yaz saati uygulaması yaşayan ülkemiz, bu senede yaz saatinden vazgeçmeyip aynı saat dilimiyle devam edecek. Saatlerin geriye alınmaması en çokta sabah okula giden öğrencileri vuruyor. Çünkü sabahın karanlığında daha gün ağarmadan öğrenciler ve veliler okul yollarına düşüyor. Bugün ilk kez okula başlayan öğrenci ve velilerin kabusunun bu senede devam edecek

“ANNEM BEKLEYECEK”
Birinci sınıfın ilk gününde annesiyle birlikte okulun yolunu tutan Eren Şahin, “Heyecanlıyım, okulu seviyorum. Annem beni bekleyecek” şeklinde konuştu.

“BİZ DE HEYECANLIYIZ”
Birinci sınıfın ilk gününde çocuğunu okula götüren bir veli, “3 senedir anaokuluna gidiyoruz. Bizde heyecanlıyız, şu anda beni bırakmıyor ilk gün öyle oluyor” ifadelerini kullandı.

GÜVENLİ SINIF OLUŞTURMAK GEREKİYOR

İlkokul Öğretmeni Tülay Güç ise 22 yıldır öğretmenlik yaptığını, 13 senedir Gülbağ Selin Sırrı Tarcan İlkokulunda görev yaptığını dile getirerek, öğrencilere sevgiyle yaklaşıp, güvenli bir sınıf oluşturmak gerektiğini ifade etti.

Sevgiyle bütün kapıların açıldığına dikkati çeken Güç, velilere şu önerilerde bulundu: “Çocuklarımla ilk başta sevgi temeli oluşturuyor ve güvenlerini kazanıyorum. Uyum sürecinde sevgi ve güven duygusunu oluşturmak çok önemlidir. Çocuklarımız okulun ilk gününde elbette zorluk çekecek. Bu süreçte kapı önlerinde ve yakın kafelerde 1-2 hafta bekleyecek olan velilerimiz oluyor. Bu velilerimizden, çocukların okul hayatına alışmaları için bir an önce yalnız bırakmaları gerektiğini tavsiye ediyorum. Eğer velilerimiz çocukları yalnız bırakırlarsa, çocuklarımız da okula alışmaları gerektiğini hissedecekler ve böylece öğretmenlerine alışacaklardır. Yani çocuklarımızın eğitime, okula ve öğretmenine alışması için anne-babanın varlığını okulda hissetmemesi gerekiyor.”

Sözcü

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak