Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!
Çocuklar bugün teknolojinin çekilmesi, yoğun aile yaşamları ve güvenlik endişeleri nedeniyle dışarıda daha az ve daha az zaman harcıyorlar
Korumacı Richard Louv , yazarı Woods Son Çocuk , çocuk bir “yaşıyoruz fikrini tartışıyor doğa eksikliği bozukluğu toplum doğal dünyaya karşı daha az bağlı hale geldikçe”. Louv, kariyerinin çoğunu doğadan uzaklaşmanın çocukları ve aileleri nasıl etkilediğini araştırdı.
Bu kopukluk, sağlık, iletişim becerileri ve akademisyenler alanlarında çocuklar için korkunç sonuçlara sahiptir. Doğaya anlamlı yollarla daha fazla zaman ayıran çocuklar çevre yanlısı tutum geliştirmeye daha yatkındır. Yeni nesil çevre görevlilerine ilham vermek için çocukların zaman geçirmeleri ve doğa ile meşgul olmaları gerekmektedir.
Doğa dergilerinin kullanımı, öğrencilere, dış ortam ile bağlantı kurma şansı verir. Bu etkileşimin, çevre konusundaki farkındalıklarını ve takdirlerini artıracağı umuduyla.
DOĞA DERSİ NEDIR?
Bir doğa günlüğü, bir günlük ve bir sınıf not defteri arasında bir yerdedir. Dergiler, öğrencilerin genellikle okulda maruz kalmamaları gereken kişisel, etkileyici bir yazma tarzını kullanmalarına izin vermek için etkili araçlardır. Doğa dergileri doğru çizimler ve bilimsel gözlemlerin notasyonlarını içerir. Günlük tutma, herhangi bir yaş düzeyinde (yetişkinler dahil) kullanılmak üzere değiştirilebilir.
Doğanın yazarın öğrencisi tarafından çizimi. Çizim bir ağaç, kuş, çiçek, güneş ve çalılıktır.
Yazarın öğrencilerinden biri dışarıda çeşitli gözlemler yaptı.
Doğadaki ve etrafındaki gazetecilik, akademisyenlerin ve kişisel deneyimin bir karışımıdır. Doğa dergilerinin kullanımı, öğrenci yazma, gözlem ve iletişim becerilerini destekler. Ve dergiler Yeni Nesil Bilim Standartlarında disiplin temel fikirlerine bağlanabilir:
Öğrenciler, gözlemledikleri hakkında sorular soruyorlarsa bilimsel araştırmaya ilham verebilirler. Öğrencilerin dergi ile doğa ile yarattığı kişisel bağlantı, öğrencilerin gözüyle görüldüğü gibi, doğal dünyanın yaratıcı dokümantasyonu yoluyla ekolojik okuryazarlığın geliştirilmesine de yardımcı olabilir.
BAŞLAMAK
Bir doğa günlüğü oluşturmak kolaydır. Tüm öğrencilerin ihtiyacı olan bir defter, yazma araçları - kalem ve / veya renkli kalemler - ve okul bahçesi, oyun alanı, ev arka bahçesi veya orman olabilecek bir açık alan.
Doğa dergileri, çizimden gelen özgürlüğü uyandırırken, doğru bir giriş yapmak için takip edilecek bazı kurallar vardır. Bir giriş şunları içermelidir:
Tarih, saat ve yer
Hava gözlemleri: Sıcaklık, bir termometre veya bir hava durumu uygulaması kullanılarak kaydedilebilir. Gökyüzünün bulutlu mı yoksa güneşli mi yoksa günün rüzgarlı mı olduğunu açıklayabilir.
Görülen, duyulan ve / veya kokan şeylerin yazılı gözlemleri. Bunlar tam cümleler veya kısa cümleler olabilir.
Gözlenen bitki ve hayvan çizimleri. Bunlar bireysel resimler veya tam sahne olabilir. Eskizlerin mükemmel olması gerekmiyor, ama bitki veya hayvanın neye benzediğini yakalamaya çalışmalılar.
Öğrencilerin 20 ila 30 dakika oturabilecekleri ve gözlem yapabilecekleri bir “site noktası” seçmelerini sağlayın. Aynı oturum noktasını tekrar tekrar kullanmak öğrencilerin görebilecekleri değişiklikler hakkında gözlem yapabilmelerini sağlar. Ya da oturup noktalar hareket ettirilebilir, bu da öğrencilere farklı alanların birbirine nasıl benzediğini ve birbirinden farklı olduğunu görme şansı verir.
Doğa günlük kaydı, bir kerelik aktiviteden daha fazlası teklif edildiğinde en etkilidir. Daha fazla öğrenci kendi dergileri ile çalışır, daha rahat ve emin olurlar.
YARDIMCI IPUÇLARI
Sabırlı olun : Sabırlı olun ve öğrencilerinize kendileriyle sabırlı olmalarını öğretin. Bu, öğretmenler ve öğrenciler için yeni bir deneyim olabilir. Öğrenciler ilk başta uzun bir süre oturmakta zorluk çekiyorlarsa, daha kısa aralıklarla başlayın ve uzun süre dayanıklılıklarını artırın.
Talepleri sağlayın: Gözlemledikleri her şeyi kaydetmeye çalışmak öğrenciler için çok zor olabilir. Deneyime, onlara cevap vermek için soru sorma veya soruşturma soruları vererek odaklanın. Ne görüyorsun, duyuyorsun ya da kokuyorsun? Herhangi bir bitki ve hayvan etkileşimini gözlemlediniz mi? Bugünkü havanın gözlemlerimizi nasıl etkilediğini düşünüyorsun?
Dilbilgisi gidelim: Günlük çalışmanın amacı, öğrencileri doğal dünyayı gözlemlemeyi ve aktiviteyi izlemelerini sağlamaktır. Öğrenciler mükemmel imla ve dilbilgisi konusunda endişeli ise, otantik bir ürün üretmezler.
Zevk: Doğa dergileri herkes için eğlenceli bir öğrenme deneyimi olması amaçlanmıştır.
ÇEVRE KOLAYLAŞTIRICILARI OLARAK ÖĞRETMENLER
Çevre eğitimi, doğada çocukluk deneyimleriyle başlayan hayat boyu süren bir süreçtir. Sınıf öğretmenleri, çevre eğitiminin en önemli bileşenleri arasında yer alır - öğrencilerin çevre sorunları hakkında olumlu tutum geliştirmelerine yardımcı olmak için eğitim ve toplum arasında bir bütün olarak bağlantı kurar.
Doğa dergilerinin kullanımı, öğrencilerin doğaya dair farkındalıklarını arttırmalarına yardımcı olarak, dünyalarındaki yerlerine bir anlam kazandıracak ve gelecekteki koruma davranışlarını teşvik ettiği için öğrenciler için güçlendirici olabilir.
Kaynak: https://www.edutopia.org/article/deepening-students-connection-nature