Öğrencileri Yarıştırmak

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrencileri Yarıştırmak: Bir annenin Doğan Cüceloğlu'na mektubu. Bir annenin yazdığı mektubu izniyle sizinle paylaşıyorum.

Sayın hocam; Bu sene ana sınıfına başlayan bir oğlum var. Oğlum bugün eve biraz üzgün geldi, ağlamaklı gibiydi, ne oldu diye sorduğumda bir şey demedi. Günün nasıl geçti mutlu muydun, dedim, hayır değildi, dedi. Bu arada oğlum 4 yaşında ve hırslı bir çocuk; bu yaş grubu ben merkezci olabiliyor haliyle. Oğlumun ısrarla bir şey anlatmaması üzerine onun duymayacağı şekilde öğretmenini aradım. Öğretmenim bugün oğlumla ilgili herhangi bir problem, bir olay oldu mu diye sordum. Öğretmen öğrencilere bir yarış yaptırmış ve bir çocuk yarışı kazanmış. Oğlum ben niye kazanamadım diye hırs yapıp, üzülmüş. Öğretmen de ikinci yarışı yaptırıp hadi bakalım ikiniz de kazandınız demiş ve gönlünü öyle almış, öğretmenin bana anlattığı buydu. Hocam size sorum şu olacak: sizce bir anasınıfı öğretmeninin çocuklarımızı
bir yarışın içine sokması ne derece mantıklı? Böyle devam ederse ileride hep bir yarış halinde olması kaçınılmaz olacak. Bir veli olarak ne yapmalıyız?

***
Yukarıdaki mektubu alınca kendisine izin verirse paylaşmak istediğimi yazdım. Kendisinden aşağıdaki cevabı aldım.

Tabi ki hocam memnuniyetle paylaşabilirsiniz. Ve bu sorunumuz halen devam etmekte, her gün yarış halindeler, bugün de oğlum 4.olmuş ve üzülmüş ve bunu bana öğretmenin kendisi söylüyor, ne üzücü. Hocam çocukları yarıştırmasanız dedim, aldığım cevap gülerek “onlar seviyor” oldu. Hocam paylaşımda aydınlatır mısınız bizi lütfen! Saygılarımla

***
Çocukların ana okulunda ya da ilkokulda birbirleriyle yarıştırılamaları ne kadar
yaygın, merak ediyorum. Bu konuda deneyimi olan anne babalar ve öğretmenler gözlemlerini ve kanaatlarını yazarlarsa memnun olurum.

Yazılanları okuduktan sonra ben bir değerlendirme yazısı yazmak istiyorum.
Emek ve zamanınız için teşekkür ederim.

Doğan Cüceloğlu

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak