Öğrencileri Sınıf Kapısında Güler Yüzle Karşılamak; Hem Öğrenciler Hem de Öğretmenler İçin Fayda Sağlıyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrencilerin sınıf kapısında tebrik eden öğretmenlerin akademik katılımda yüzde 27'lik bir artışa yol açtığını iddia edilmiştir.

Yeni, çok daha büyük ve daha güvenilir bir çalışma - 10. sınıfta 203 öğrenciyi kapsayan - bu iddiayı doğruluyor: Öğrencileri kapıda tebrik etmek olumlu bir ton oluşturur ve katılımı artırabilir ve yıkıcı davranışları azaltabilir. Öğrencileri ağırlamak için birkaç dakikanızı ayırmak, aidiyet duygusunu teşvik eder, onlara öğrenmelerine yatırım yapmalarını sağlayan sosyal ve duygusal destek sağlar.

Sınıfın ilk birkaç dakikası, öğrenciler koridor veya oyun alanı gibi yoğun bölgelerden geçiş yaparken çoğu zaman en kaotik olanlardır. Kontrolsüz bırakılırsa, kesintiler yönetmek zorlaşabilir, ancak sınıf yönetimine proaktif bir yaklaşım, öğrencilerin öğrenmeye ve öğrenmeye hazır olmasına yardımcı olabilir. Yıkıcı davranışları olduğu gibi ele almak yerine, öğrencileri kapıda tebrik etmek ve iyi davranışları modellemek gibi proaktif teknikler, öğretmenler ve öğrenciler birlikte olumlu bir sınıf kültürü oluştururken bu tür davranışların ortaya çıkmasını azaltır.

Öğretmenler, kapının başında öğrencileri karşılayarak öğretmenler derse başladıklarında, akademik katılımın yüzde 20 arttığını ve yıkıcı davranışların yüzde 9 oranında düştüğünü - potansiyel olarak “beş saatlik bir öğretim günü boyunca ek bir angajman ekleyerek, ”Araştırmacılara göre.

Araştırmacılar tarafından on ortaokul öğretmeni rastgele olarak iki gruptan birine verildi. Birinci grup, öğrencilerini kapıda selamlayarak, her öğrencinin bir el sıkışma veya baş sallama gibi sözsüz bir selamlama kullanırken adını söyleyerek başladı. Öğretmenler ayrıca , sınıfın başlangıcında yapılması gerekenleri ön düzeltici ifadeleri de kullanmışlardır: “Dün birkaç dakika boyunca gözden geçirdiğimiz sonuçları gözden geçirin.” Bir öğrenci önceki gün davranışlarıyla mücadele ettiyse, öğretmenler genellikle olumlu Onları geliştirmeye teşvik eden mesaj.

İkinci gruptaki öğretmenler, okulları tarafından sunulan sınıf yönetimi eğitim oturumlarına katıldılar, ancak derse nasıl başlanacaklarına dair özel talimatlar verilmedi.

Araştırmacılar, sonbahar ve ilkbaharda sınıfları gözlemlediler, akademik katılımına, öğrencilerin öğretmenlerine veya sınıf çalışmalarına ne kadar özenli olduklarını ve sıra dışı konuşmayı, birinin koltuğunu terk etmeyi ve sınıf arkadaşlarının dikkatini dağıtmayı içeren yıkıcı davranışları incelediler. Her iki ölçüm de öğretmenlerin öğrencileri karşıladığını ve birçok öğretmenin neyi bildiğini onaylayan sınıflarda geliştirilmiştir: Öğrencilerin duygusal ihtiyaçlarını karşılamak akademik ihtiyaçlarını karşılamak kadar önemlidir.

“Bu çalışmanın sonuçları, ön uçta PGD gibi stratejiler uygulamak için zaman harcayan öğretmenlerin [kapıda olumlu selamlar] sonunda problem davranışlarına ve daha fazla zamana daha az zaman harcayarak arka uçta daha fazla zaman kazanacağını gösteriyor. eğitimde, ”yazarlar yazarlar.


TOPLULUK OLUŞTURMA
Olumlu selamlar neden işe yarıyor? Öğretmenler böyle stratejiler kullandıklarında, “öğrencilerin bağlantı ve aidiyet duygusu hissettikleri bir pozitif sınıf ortamı oluşturmaya” yardımcı olurlar. “Bu, başarı motivasyonunun genellikle toplumsal aidiyetin bir yan ürünü olduğunu gösteren araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda özellikle önemlidir.” Başka bir deyişle, öğrenciler sınıfa hoş geldiklerini hissettiklerinde, öğrenmeye zaman ve çaba sarf etmeye daha isteklidirler.

Dostça bir el sıkışma ya da bir başparmak-up gibi sözel olmayan kişilerarası etkileşimler, öğrencilerin fiziksel temasla kendilerini rahat hissettikleri sürece, selamlaşmaların otantik hissetmesine ve güven inşa etmesine yardımcı olabilir .

Öğrencileri kapıda selamlarken:

Öğrencinin adını söyle
Göz teması kur
El sıkışma, yüksek beş veya başparmak yukarı gibi dostça olmayan bir tebrik kullanın
Birkaç cesaretlendirici söz ver
Günlerinin nasıl gittiğini sorun
YANLIŞ DAVRANIŞ NEDENİ NEDENLERİ
Yıkıcı davranış bulaşıcıdır - eğer bir öğrenci yanlış davranırsa, diğer öğrencilere hızla yayılabilir. Ve çoğu öğretmen hemen cevap vermeye çalışırken, ceza genellikle geri tepiyor. Araştırmalar , öğrenci yanlış davranışlarını düzeltmeye çalışmanın nafile olabileceğini gösteriyor çünkü bunu yapmak, uyum ve uyumsuzluk yerine daha fazla yanlış davranışa neden olabilir.

“Yazarlar, bu stratejilerin etkisiz kaldığına dair pek çok kanıta rağmen, sınıf davranışları yönetimi için reaktif yöntemlere güveniyorlar” diyor.

Bu yüzden, “Yanlış davranışları nasıl giderebilirim?” Sorusunu sormak yerine, öğretmenler “İlk etapta yanlış davranışları teşvik eden bir sınıf ortamı nasıl oluşturabilirim?” Diye sorabilirler. Çoğu durumda, düşük düzeydeki aksaklıklar ve ayrılmaların Öğretmenin stil ve uyarıcı faaliyetlerin kullanımı gibi kontrol edebileceği faktörler ile öğrenci ve daha fazlası. Örneğin, bir araştırma , öğretmenlerin öğrencileri ders vermekten ziyade sınıf etkinliklerine katılmaya teşvik ettiğinde, öğrencilerin görevde kalma olasılıklarının daha yüksek olduğunu bulmuştur.

Yakın zamanda yapılan bir başka çalışma da ek bilgiler sunmaktadır: Öğretmenler dikkatlerini öğrencilerin olumlu davranışlarına odakladığında ve küçük kesintileri düzeltmek için acele etmekten kaçındığında, öğrencilerin daha iyi davranışları vardı ve zihinsel sağlıkları ve konsantre olma yetenekleri de gelişti.

ÖĞRETMENLERE YARARLARI
Konuksever bir sınıf ortamı, öğrencilerin yalnız başına fayda sağlamaz - bu, öğretmenin ruh sağlığını da iyileştirebilir. Öğretmenlerin yarısından biraz fazlası ( yüzde 53) öğrenci ilgisizliği veya aksaklıklardan etkilenmiştir. Sonuçlar ciddi olabilir: Bir 2014 araştırması , “öğretmenlerin sınıf yönetimini öğretilerindeki en büyük kaygılardan biri haline getirdiğini, genellikle tükenmişliğe, iş tatminsizliğine ve mesleğin erken çıkışına yol açtığını” bildirmiştir.

Çoğu zaman, öğretmenler, öğrencilere konuşmayı bırakmalarını ya da zaman aşımına uğramalarını söylemek gibi, düzeltici disiplinle yanlış davranışlara cevap vermek için zaman ve enerji harcarlar. Bunlar kısa vadede işe yarayabilir, ancak gelecekteki kötü davranışları önlemek için çok az şey yaparken öğretmen-öğrenci ilişkilerine zarar verebilir. Araştırmalar, öğrenci ve öğretmen refahı için olumlu bir sınıf ortamı yaratmaya odaklanmanın yararlı olabileceğini göstermektedir.

Takeaway: Öğrencilerinizi kapıda tebrik ederek başlangıç ​​dersi, günün geri kalanı için olumlu bir ton oluşturmaya, ait olma duygusunu geliştirmeye, akademik katılımlarını artırmaya ve yıkıcı davranışları azaltmaya yardımcı olur.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/welcoming-students-smile

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak