Öğrencileri Sağlıklı Bir Matematik Kimliğine Yönlendirmek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Genç matematik öğrencileri “Ben kimim?” Sorusunu cevaplamak için arayışa başlarken, öğretmenlerin matematik yapmak için doğduklarına dair güçlü bir inanç içeren bir anlatı yazmalarına yardımcı olmaları önemlidir. Birçok öğrenci matematik derslerinde mücadele eder, çünkü matematiksel yolculukları boyunca bir noktada “matematik insanı” olmadıkları fikrine katılırlar.

Çocukların benlik kavramı, kendilerini tanımladıklarına inandıkları tutum ve yeteneklerin toplanmasıdır. Kimlik gelişiminde, pozitif büyüme için rehberlik ve destek sağlama fırsatına sahibiz.
Çocukların sabit zihniyetten (bazılarının büyük matematikçiler olmak için doğduğunu söyleyen, diğerleri mücadele etmeye mahkum edildiğini gösteren) yardım etmek, yeni nesil matematik öğrencilerini desteklemek için çok önemlidir.

Büyüme zihniyeti, öğrencilerin üretken mücadelenin ve hatta hataların, öğrenme ve zihinlerini büyütme fırsatları olduğunu anladıkları bir buluştur. Tüm öğrencilerin zor iş ve kararlılığın matematikte başarıya yol açacağını bilmeleri ve inanmaları önemlidir.

SAYILARDAN FAZLA MATEMATIK YAPIN
Öğrenciler çoğu zaman, matematikin adımların ve algoritmaların ezberlenmesi, cevapların hızlı bir şekilde alınması ve doğru olması gerektiğine inanırlar. Yaratıcı ve ilgili bir şey olarak, yeni bir mercek aracılığıyla matematiği görmelerine yardımcı olmak için öğretmenin görevidir.

Öğrencilerin matematik oyunlarını hayatlarında ve dünyada oynadıkları rolü görmeleri için fırsatlara ihtiyaçları vardır. Doğa, pişirme, müzik, sanat, dans ve daha birçok alanda matematiksel desenler vardır. Öğrencilere matematikteki güzelliği ve sadece sayıları göstermemiz gerekiyor. Öğrencileri çözmek için gerçek problemlerle sunmak her zaman ders kitabındaki bir sayfaya dönmekten daha ödüllendirici olacaktır.

Jon Scieszka tarafından yazılan ve Lane Smith tarafından resmedilen Math Curse , öğrencilerin matematik ve günlük yaşam arasında bağlantı kurmasına yardımcı olan pek çok kitaptan biridir. Resimli kitapların kullanılması, denklemlerin çözülmesiyle ilgili tipik bağlam dışında matematikle ilgili konuşmaları başlatmanın harika bir yoludur.

Öğrenciler çevrelerindeki matematiğin farkına vardıklarında, matematiğin birçok yönünü fark etmeye başlarlar. Bu konu ile ilişkilerini değiştirmek için anahtar olabilir.

POZITIF MATEMATIK KONUŞMASI ANAHTARDIR
Ne yazık ki, matematik pek çok kişi için öğretmenler dahil olmak üzere hasta duygular ve / veya kaygı getirir. Öğrenciler matematik öğretme zamanı geldiğinde öğretmenlerin getirdiği negatif enerjiyi alırlar, bu yüzden öğretmenlerin matematikle kutlandığı bir ortam yaratmak için kendi güvensizliklerini veya konuyla ilgili olumsuz deneyimlerini ele almaları gerekir.

Sınıfta olumlu bir güç olabilmemiz için profesyonel gelişim, kitap okuma veya diğer matematik profesyonelleriyle bağlantı kurarak kendimiz için yeni matematik deneyimleri oluşturabiliriz. Konuyu gerçek bir coşkuyla öğretmek öğrencinin katılımını etkiler ve öğrenmeyi destekler.

Bu olumlu ortam içinde, öğrencilerin matematik söylemine katılmaları için birçok fırsata ihtiyaçları vardır. Öğrenme hakkında konuştuklarında, anlayışlarını derinleştirir. Matematik hakkında tartıştıkları zaman, daha üst düzey düşünmeyi kullanırlar ve akıl yürütmeye giderler, böylece matematik konuşmaları sınıfta düzenli bir olay olmalıdır.

Bu konuşmaları başlatmak için, öğrenciler problemleri çözdüğünde, düşüncelerini ve çeşitli stratejilerini paylaşırlar. İlk doğru cevabı kabullenmekten ve devam ettirmekten daha fazlasını yapma alışkanlığına girmemiz gerekiyor. Gibi sorular sorun:

Başka bir çözümü olan var mı?
Herkes farklı bir şekilde çözdü mü?
Herhangi bir desen fark ettiniz mi?

İnsanların problemi çözme biçimlerinde herhangi bir benzerlik veya farklılık farkeder mi?
Öğrencilerin kendi başlarına sözlü ve yazılı olarak kendi öğrenmelerini yansıtmasını sağlayın ve onları başkalarıyla dinleyerek öğrendikleri stratejileri yansıtmaya teşvik edin. Öğrencilere matematik düşünmelerini, daha derinlere inmek ve diğer olasılıkları düşünmek için onlara bastırarak konuşun.

ÖĞRENCILERIN ÖĞRENIMLERINI SAHIP OLMALARI İÇIN GÜÇLENDIRIN
Tüm konu alanlarında farklılaşma gereklidir, ancak matematik sınıfı öğrenciyi yapabileceği veya kırabileceği bir yerdir. Sıkılmaya hazır olan öğrencinin sıkılmaması ve yeni bir kavramla mücadele eden öğrencinin vazgeçmesini engellemek için seçenekler sunmamız gerekiyor. Öğrenciler bir sesleri ve seçimleri olduğunda gelişirler.

Bu gibi seçenekler oluştururken, ön kısımda daha fazla iş çıkarılırken, geri ödeme buna değer. Matematik rotasyonları veya istasyonları öğretmenlerin küçük gruplar halinde çalışmasına izin verir ve sınıfın geri kalanının ekstra pratik yapmasına veya anlamlı uzantılara sahip olmasına ve daha derine gitmesine izin verir. İstasyonlar arasında pratik sayfalar, uygulamalar ve web siteleri, manipulatifler, oyunlar, ortak çalışması, para kavanozları, matematik dergileri, mantık sorunları ve matematik bulmacaları yer alabilir.

BIR MATEMATIKÇI OLMAK IÇIN NE YAPAR?
İster söyleseler de olmasınlar, öğrenciler harika bir matematikçi olmak için ne gerektiğini merak ediyorlar. Hızla ilgili olmadığını ve her zaman haklı olduğunu bilmeleri gerekiyor - merak, tutku ve özveri hakkında. Çocuklar matematikçiler olarak güçlendirilmiş hissetmek ve matematikte başarılı olmak için ihtiyaç duydukları her şeyle donatılmış olduklarını fark etmelidir. Küçük çocuklar sağlıklı bir matematik kimliği geliştirdiklerinde, matematikte en üst düzeylerde başarılı olma yolundadırlar.

Kaynak: https://www.edutopia.org/article/guiding-students-healthy-math-identity

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak