Öğrencileri Dinlemek, Amaçlarını Bulmanın Anahtarıdır

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

By Laura Lee
Gelen bu EdSurge parça  öğrenciler amacını bulmasına yardımcı üzerine, Tim Klein, Massachusetts Medford Lisesinde okul ve topluluk katılımı eski müdürü, sabır ve dinleme için bir eğilim yaşamları ve öğrencilerin tutkular kritik bilgilerden çevirebilir nasıl hikayesini paylaşmaktadır .

Marcus adındaki bir lise öğrencisi, kariyerinin amacının profesyonel bir video oyunu olmak olduğunu söylediğinde, Klein görünüşte gerçekçi olmayan bir seçim yapmadı. “Gençler görünüşte fantastik cevaplar verdiklerinde, yetişkinlerin ortak tepkisi, bu hedefleri gerçeklikten arındırılmış olarak fırlatıp atmaktır” dedi.

Klein, yetişkinlerin “tuhaf ya da çok zor” hedefleri bile ifade ettiklerinde yetişkinlerin dikkat etmesi ve soru sorması gerektiğini düşünüyor; Bu sorgu, öğrencinin kariyer tercihlerine ilişkin basit bilgilerden daha fazlasını sağlayabilir. Marcus, çocukken yaşadığı tecrit ve zorbalık nedeniyle bir oyuncu olmak istedi. Oyun oynamak başlangıçta bir kaçıştı, ancak Marcus oyun kahramanlarından birinin zorbalıkla ilgili kendi tecrübeleri hakkında konuşurken bir videosunu gördüğünde, rol modeli “ona ait olduğunu hissetmesini sağladı”. 

Klein, “neden” diye sorarak Marcus’un ne yaptığını deşifre edebildi: başkalarına ait olduklarını hissetmelerine yardımcı olmak, genellikle video aracılığıyla. Klein, bu görüşe göre, Marcus'a aynı amaca yönelik diğer kolej ve kariyer olanakları hakkında tavsiyede bulundu - örneğin, güçlü bir video ve iletişim programına sahip kolejler ve “bir sosyal hizmet uzmanı, psikolog veya ortaokul öğretmeni olarak” olası işler gibi seçenekler. “Değişim derindi; Marcus son sınıfını hayatının en iyi notlarıyla bitirdi. ”Video prodüksiyon ve psikoloji okuduğu üniversiteye gitti. 

Klein, okulların çok sık öğrencilerin ne yaptığını sorduğunu ve seçimlerinin ardındaki “neden” e göz ardı edildiğini düşünüyor. Daha fazla öğrenciye soru sorarak - ”Eğlenmek için ne yapıyorlar? Hangi sporları oynuyorlar? Hangi müziği dinliyorlar? Hobileri nelerdir? ”- Eğitimciler, öğrenci tutkularına kapı açabilir. “Öğrencinin ilgi alanlarını takip et” diyor ve “En derin, en içsel motivasyonlarını ve arzularını anlamak için gereken ipuçlarını açacaksınız” diyor.

https://www.edutopia.org/article/listening-students-key-finding-their-purpose

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak