Öğrencilere Toplu Sıkışma Ücreti

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hapsedilen kardeşleri veya ebeveynleri olan çocuklar genellikle sessizce acı çekerler, ancak okullar öğrencilerin damgalanmaları ve travmalarla yüzleşmelerine yardımcı olabilir.

By Melinda D. Anderson
Liseye ulaştığında, Bianca Lopez yüksek sesle konuşup sınıfta tekrar konuşması için “kötü bir öğrenci” olarak etiketlendi.

Şimdi, Los Angeles'ta okuduğu yıllara yansıyan bir yetişkin olan 21 yaşındaki Lopez, yaramazlık davranışlarının, abisinin 12. doğum gününden utangaç hapishaneye gönderilmesinden sonra hissettiği acı ve kederi maskelettiğini söyledi. Lopez, kardeşinin okula gitmemesinin sıkıntısını taşıdığını, gençlik yılındaki hapsiyetten etkilenen gençler için bir öğle yemeği grubuna katılana kadar günlük okuduğunu hatırlıyor.

Jambonlu sandviçlerle birlikte, aile hapsi ile mücadele eden gençler için bir lise kulübü olan Pain of the Prison System (POPS) 'da meslektaşları arasında bir aidiyet ve güven duygusu buldu . Grup Lopez'e yazmak için bir parça kağıt ve kalem verdiğinde, ilk başta tereddütlüydü. Ancak grup liderinden kibarca dürtü duyarak kardeşine bir mektup yazmaya başladı. Altı yıldan beri ilk iletişimleriydi.

Lopez, “Bu mektuba hislerimi döktüm ve bitmesi günlerimi aldı, ama yaptım,” dedi Lopez, yıllarca gömdüğü duyguları kabul ederek. O günden itibaren, POPS yoluyla destek, okula bakış açısını değiştirmeye yardımcı oldu; kimsenin güvenebileceği akranlarıyla kimsenin umursamadığı bir yer olarak görmeye başladı. “Aynı durumdaki pek çok başka insanı bilmek, yalnız olmadığınız gibi içten yanıyordu.”

Nadiren tartışılsa da, kitlesel hapsetmenin geniş kitlelere ulaşması ve Amerikan çocukları ve aileleri üzerindeki karşılığı. 4.000'den fazla yetişkin ile yapılan 2018 ankette araştırmacılar , neredeyse yarısının şu anda veya daha önce hapsedilmiş acil bir aile üyesine sahip olduğunu bildirdi - dörtte biri için; beşte biri için, bir ebeveyn. Çocuklar için etki özellikle şiddetlidir. 14 çocuktan birinde, hapsedilmiş bir ebeveyni vardı - bugün etkilenen 5 milyondan fazla çocuk var - ve hapsedilen ebeveynleri olan çocukların yaklaşık yarısı 10 yaşın altında .

 Öğrenci / veli sıkışma gerçeklerinin görüntüsü
Irk eşitsizliğinin kapsamı daha da şaşırtıcı: Siyah çocuklar arasında, dokuz kişiden biri, beyaz çocuklarınkinin iki katı oranında ebeveyn hapsi yaşamıştır. Ve 12 ila 17 yaş arasındaki siyah gençler arasında, neredeyse yedi kişiden birinin hapiste ya da hapishanede zaman geçirmiş bir ebeveyni var. Ek olarak, çoğunluğu düşük düzeyli, şiddet içermeyen suçlarla suçlanan ve asla mahkum edilmeyen siyah ve Kızılderili kadınlar , ülkenin hapishanelerinde ve hapishanelerinde aşırı temsil edilmektedir. Ve çoğu anne: Tahminen hapiste kadınların yüzde 80'inin çocuğu var.

Bu ayılma sayıların, çocukların günün çoğunu harcadığı Amerika'nın sınıfları için önemli etkileri vardır ve ülkede etkilenmemiş çocuksuz bir devlet okulu bulunma ihtimalini düşürmektedir. Lopez gibi, birçok genç de ailelerin hapsolmasının duygusal travması ile sessizce acı çekiyor, çünkü çoğu eğitimci onları desteklemeye hazır değil ve çocukların kendilerini izole ve görmezden geldiklerini hissediyor.

Görünmezlik döngüsünü kırmak, bu hassas nüfusun benzersiz ihtiyaçlarını karşılamak için kalp ve zihin değişikliği gerektiren eğitimciler için özenli ve hayati bir iştir.


UTANÇ, STİGMA VE SESSİZLİK
Cezaevinde sevilenleri olan gençler için, POPS'nin 2013'te başlatılmasından önce okullarda güvenli bir sığınak bulmak zordu. Şu anda ülke genelinde 17 okulda olan program, 1980'lerde destek sağlamak için kurulan Gay-Straight Alliance kulüplerinden sonra modellendi. lezbiyen, eşcinsel, biseksüel, transseksüel ve queer (LGBTQ) öğrencileri için. Venedik Lisesinde Pilot - Lopez'in kabul materyali - POPS, gençlerin gizlilik perdesini yazı yoluyla dökmeleri için güvenli bir alan sağlar.

Sınıfında güvenilir bir ortam yaratan, 24 yıllık usta bir İngilizce öğretmeni olan Dennis Danziger, mahkarm edilmiş sevilen bir öğrencinin kompozisyon ve şiir konusundaki deneyimleri hakkında bilgi sahibi olmasına yardımcı oldu. Daha sonra öğrencileriyle birebir konuşmalar, daha sonra parmaklıklar ardındakilerin mücadeleleri hakkında yazan romancı Amy Friedman'la POPS yaratmasına neden olan katalizördü .

Oldukça sık, Friedman diyor ki, öğretmenler ve idareciler, hapis cezası takan utanç ve leke yaratan kör edici şeyler ekledi. Ancak, sorunun var olduğunu kabul etmek, değişim yaratmanın ilk adımı olduğunu söyledi.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine (CDC) göre, ebeveyn hapsi, sağlık ve duygusal etkilerle birlikte çocuklarda zayıf dürtü kontrolü, zayıf konsantrasyon ve kötü kararlara yol açabilecek 10 advers çocukluk deneyimlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Yetişkinlikte Günümüzde okullarda ACE araştırmaları ve öğrenci travması daha yaygın olarak kabul edilmekle birlikte, hapsedilmiş ebeveynleri olan çocuklara okulların travma bilgisi olan kaynaklarında nadiren öncelik verilmektedir , uzmanlar ve bunların izolasyonu bileşikler.


Çocukların yüzde otuz beşi birden fazla olumsuz çocukluk tecrübesi yaşadı; bu, hapsedilmiş bir ebeveyne sahip olmayı içeren bir kategori.
Sessizlikle mücadele olsa da zor olabilir. Bakım verenler, bir çocuğa sevilenler hakkındaki gerçeği söyleyemeyebilir veya onlara gerçeği söyleyebilir ve sessiz kalmaları için ısrar edebilirler.

İletişim kanallarının açılması, öğretmenlerin hapsedilen ebeveynlerin çocuklarından beklentileriyle daha da karmaşıklaşmaktadır. Araştırmalar , ebeveyn hapsetmesinin eğitimcilerin çocukları nasıl gördüğünü ve nitelendirdiğini şekillendirdiğini göstermiştir - ebeveynleri cezaevinde bulunan bir çocuğu davranışsal, akademik ve sosyal olarak “ daha az yetkin ” olarak değerlendirmiştir. Mesleki Okul Danışma Dergisinde yayınlanan bir okul danışmanının bir örnek çalışması da eğitimcilerin olumsuz ihtiyaçlarını, çocukların ihtiyaçlarını karşılamada bir zorluk olarak gösterdi .

“Çocukların ebeveynlerinden veya suçlarından utandıkları düşünülüyor, ancak gerçek şu ki, etraflarındaki insanların tepkisinden utanıyor ve damgalanıyorlar” dedi. Ulusal Çocuk Kaynakları Merkezi Müdürü Ann Adalist-Estrin hapsedilen aileleri (NRCCFI), New Jersey Rutgers Üniversitesi-Camden ev sahipliği bir organizasyon. “Travma hakkında bildiğimiz şeylerden biri, insanlar travmatik bir olay hakkında konuşabildiklerinde, etkinin daha az şiddetli olması ve çocukların bunun hakkında konuşmasını güvenli hale getirmememizdir.”

EN İYİ UYGULAMALAR
NRCCFI'nin son 30 yıldaki okullardaki çalışmalarının temel bir unsuru, eğitimcilerin önyargılı tutum ve varsayımlarıyla mücadele ediyor - özellikle, kitlesel hapsetmenin ırk, sınıf ve etnik kökenle kesişimini ve okul uygulamalarının ve politikalarının nasıl engelleyebileceğini anlamalarına yardımcı oluyor hapsedilmiş çocuklar ve aileleri. Merkezdeki eğitmenler, eğitimcilerin, hapsolmuş ebeveynleri olan çocukları, okullarında işler kaybolduğunda baş suçlu olarak kabul edebileceğini ya da bir çocuk ebeveynleri hakkında konuştuğunda utanmış bir sessizlikle karşılık verebileceklerini söylüyor.

Meseleye en yakın olanları dinlerken okullar için rehberlik bulunur.

Ebeveynleri ile cezaevinde çocuklara hizmet veren Kuzey Kaliforniya’daki kar amacı gütmeyen bir proje olan Avary’li gençler, eğitimcilere bir ebeveynin tutuklanmasının ayrıntılarını sormaktan kaçınmaları ve çocuğun duygusal yokluğuna (kafa karışıklığı, üzüntü veya öfke) ebeveynin yokluğuna odaklanmaları yönünde tavsiyede bulunmaları; kelime seçimlerinde duyarlı olmak (rahatsızlığı en aza indirmek için “anne” veya “baba” yerine “bakıcı” veya “aile üyesi” kullanarak); ve hapsedilmiş ebeveynlerin çocuklarını, yargılama yerine bir ilgi ve endişe kaynağından dinlemek.

Benzer şekilde, Maryland’in Doğu Kıyısı’ndaki Dorchester County’de sosyal hizmet uzmanları odak gruplarını topladılar ve hapsedilmeden etkilenen ailelere güven oluşturmak için anketler yaptılar ve hapsedilme konusundaki tartışmaları normalleştirmek için okullarda hizmet içi eğitimler düzenlediler. Dorchester County Sağlık Bakanlığı sosyal hizmet sorumlusu Mindy Black-Kelly, en büyük paket alımlardan biri olarak ebeveyn-çocuk ilişkisine saygı göstermenin (klinik olarak uygun olduğunda) ve olabildiğince ilgili olmalarını sağlamanın kritik olduğunu belirtti.

“Çocuklar hapsedilmiş ebeveynlerinin iyi olduğunu bilmek istiyor. Bu ebeveynin evden ani kaybı genellikle bir tür temas kurarak çocuğun yaşayacağından çok daha kötü ”dedi.

Bu ihtiyacı anlayan Washington Devlet Düzeltme Bakanlığı, on yıldan fazla bir süredir ebeveyn-öğretmen telekonferansları sağlamak için devlet eğitim departmanı ve yerel okul bölgeleriyle işbirliği yaptı.

2017–18 öğretim yılında yaklaşık 90 telefon konferansı düzenlenmiş, sonbahar ve ilkbaharda düzenli olarak planlanan veli-öğretmen toplantıları düzenlenmiştir. Aile hizmetleri programı Carrie Kendig, katılımın asgari veya azami güvenlik tesislerinde sınıflandırılmasından bağımsız olarak, devletin 12 hapishanesinde herhangi bir ebeveyne açıktır, çünkü “ebeveynler için bir ayrıcalık değil çocuklar için bir zorunluluk olarak görülüyor” dedi. ebeveynler ve çocuklar için karşılıklı kazanç sağlayan düzeltme departmanı yöneticisi.

ÖĞRENCİLERİ HOŞ GELDİNİZ HİSSETMEK
Eğitimciler tarafından yapılan küçük çabaların bile, hapsedilmeden etkilenen gençlik üzerinde büyük etkisi olabilir.

Hapsedilenlerin Çocukları ve Aileleri Ulusal Kaynak Merkezi, bilgi istemi yazarak, ceza adalet sistemi üzerinde araştırma projeleri ve hatta matematik dersleriyle konuyu onaylamanızı önerir.

Uzmanlar ayrıca, okulların kendilerini güvende hissetmelerini sağlamak için iyi test edilmiş bir araç olduğunu ve misafirperverliğin sınıflara ve okul kütüphanelerine hapsedilme hakkında kitaplar eklediğini söylüyor . Mariame Kaba'nın çocuk kitabı olan Kayıp Baba , babası hapisteyken küçük bir kızın hissettiği duyguları profillendiriyor ve ödüllü yazar Jacqueline Woodson tarafından Ziyaret Günü , bir kızı ve büyükannesini bir kez kıza hazırlarken izliyor. hapsedilmiş babasıyla birlikte bir aylık ziyaret.

Deena'nın kapağı Annesini özlüyor.
Genç yetişkinler tarafından yazılan “Deena Annesini özlüyor”, annesi hapse girdikten sonra küçük bir kızın duygusal yolculuğuna bakıyor.
Ancak konuyu doğrulayan bir şekilde çocuk edebiyatı bulmak zor olabilir.

17 yaşındaki Kahliya Ruffin, Washington DC'deki ilk çağdaki okurlara özel ders verirken, hapsedilmiş aile üyeleri olan çocukların yaşamlarıyla ilgili kitapların bulunmadığını belirtti. O ve üç arkadaş , annesinin hapse girmesinden sonra küçük bir kızın duygusal mücadelesini içeren bir resim kitabı olan Deena'yı Annesini özledi . Şimdi ülke genelinde hapishanelerde bulunan misafir odalarında bulunuyor.

Anacostia Lisesi son sınıf öğrencisi, “Topluluğumuzda, hapsolmuş bir ebeveyne sahip olmak, nadiren ortaya çıkan bir sohbettir” dedi. “Çocuklar bununla başa çıkmak için bırakılmamalıdır”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak