Öğrencilere Kötü Haber: Yeni Sistemle Birlikte Sınıf Geçmek Zorlaşacak Ve Her Dersten 50 Puan Gerekecek

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

MEB yeni sistemle birlikte sınıf geçmeyi zoorlaştırıyor. Eğer başarılı bir öğrenci değilseniz, sınıfta kalma ihtimaliniz daha çok olacak.

Yeni sistemle birlikte, her desten geçme daha zorlaşacak ve öğrenciler ayrı ayrı her dersten 50 puan almak zorunda kalacaklar.

MEB'in yaptığı değişikliklerle birlikte, milyonlarca öğrenciyi eğitim hayatlarında zorlu bir süreç bekliyor. Öğrenciler için zorlu süreç artarken, bu sayede öğretmenler değer kazanacak

Detaylar haberimizde

Edinilen bilgiye göre, yeni sistemde öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan ortalamasını tutturması gerekecek. 50 ortalamayı alamayan dersten kalacak. Üç zayıfla sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak o dersleri üst sınıfta verme zorunluluğu olacak. Öğrenciler geçemedikleri derslerin ortalamasını yükseltmek için yaz aylarında ikmale kalacak. Yeni sistem 2020-2021 eğitim öğretim yılından itibaren geçerli olacak.
 
 
ÖĞRETMENE DEĞER ARTACAK
 
Bu değişikliğin yapılmasının nedeni ise öğretmen ve ders ayrımını ortadan kaldırmak. Çalışmanın nedeninin öğretmenin değerini arttırmak ve eşitliği sağlamak olduğunu belirten bir yetkili, şunları söyledi:
 
   “Mevcut sistemde 4, 5 zayıfı olmasına rağmen öğrenci sınıfı geçebiliyor. Ortalamayı diğer derslerle tutturduğu için bu dersleri önemsemiyor. Bu da sınıfta öğretmenini dinlememe, öğretmene saygı göstermeme gibi nedenlere yol açabiliyor. Öğretmenin etkinliğini, saygınlığını arttırma adına yapılan bir çalışma. Bu çalışmayla birlikte öğrenciler dersi geçmek için çalışmak zorunda olacak. Dersler arasındaki, öğretmenler arasındaki ayrım kalkacak. Öğretmenin niteliğinin arttırılması, velinin saygı duyması, öğretmenin değerinin toplum nazarında yükseltilmesi 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında.”
  
 

 
  
 (Hürriyet)

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak