Öğrencilere Kitap Sevgisi Aşılamanın Yolları

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Her zaman kitapları dikte etme
Neredeyse her yetişkine okulda okudukları kitaplarla ilgili ne düşündüklerini sorarsanız, cevap neredeyse her zaman aynı olacaktır: 'Çoğundan nefret ediyorum.' Nitekim, bazı yetişkinler okulda nefret ettikleri bir kitabı sevdiklerini kolayca kabul edeceklerdir. Mesele şu ki, gençken ne sevdiğimizi şimdi sevmiyoruz ya da tam tersi, öyleyse neden yetişkin olmalı (bir müfredat aracılığıyla) her zaman öğrencilerin okuması gereken kitapları dikte ediyor? Zorunlu müfredat seçimlerini öğrencilerin önerdiği kitaplarla karıştırın - eğer seçimlerin öngörülen niteliğini kaldırırsanız, savaşın yarısı kazanılmış olur.

Aşkını paylaş
Muhtemelen kitapları seviyorsun, bu yüzden tutkunu öğrencilerle paylaş. Onlara kitapların sana nasıl ilham verdiğini, seni güldürdüğünü ve seni ağlattığını göster. Ve onlara hem dinlenerek hem de eğlenerek nasıl okuduğunuzu gösterin. Tutkular bulaşıcı olabilir.

Görsel, işitsel ve teknolojik eşyalar kullanın
Bu 21'dir st Century. Öğrenciler farklı teknoloji türlerine yanıt verir, bu nedenle zaman zaman sesli kitaplar kullanın ve bazen e-okuyucuları kullanın, hatta bazen e-kitaplar oluşturmalarına ve paylaşmalarına bile izin verir (bunun için uygulamalar vardır). Onlara film göstermekten korkmayın, hatta çarpıcı orijinal kitaplardan yapılan oyunlar sahneye, hatta kitap okumalarına katılmayın. “Okuma gerçekten kağıt üzerinde kelimelerden daha ilgili olmamalı, ama gerçek şey bir aşk aşılayan, diğer uyarıcılar kullanarak ne zararı var?” Siobhan Gillen bir kütüphaneci savunuyor Writemyx ve Brit öğrenci .

Sosyal yap
Kesinlikle okumak, yalnız bir faaliyet olmak zorunda değildir. Birlikte okuyarak ve yalnızca öğrencilerin sınıfta yüksek sesle okumalarını sağlamak için değil, telaffuz hataları için üzerine basılmaya hazır hale getirilmiş eski formatı kullanarak bunu sosyal bir fırsat haline getirin. Öğrencilerin yüksek sesle okurken pasaj yapmalarını, gruplardaki önemli noktaları tartışmalarını, bir kitap kulübü oluşturmalarını sağlayın! Kitapların çevresinde pek çok sosyal imkan var - öğrencilerin bunu görmesine izin verin.

Basmakalıp parçalamak
Okuma sıkıcı. Okuma meraklılar içindir. Kitapçılar kaybedenler içindir. Bunlar sadece okuma ve kitapları çevreleyen klişelerin bazılarıdır, ancak gerçeklerden daha fazla olamazlardı. Öğrencilere kitapların hayatın her kesiminden insanlar tarafından eşit ölçüde nasıl sevildiğini göstermek için ilham verici rol modelleri kullanın. Kitaplar, politika ve işle ilgili olduğu kadar spor ve macera hakkında da olabilir. Hiçbir engel yok ve Hemingway pek bir inek değildi.

Onu eğlenceli yapmak
Hangi kitapların ve hikayelerin doğrudan öğrencilere yönelik olduğunu düşünün. Yaşadıkları duygu ve hayal kırıklıklarını tanıyın ve doğrudan onlarla konuşabilecek kitapları seçin. Doğru olanı seçerseniz hiçbir medya, bir kitap kadar kişisel olamaz. Araştırmanızı önceden yapın ve öğrencilerin zaman zaman dikte etmelerine izin vermekten korkmayın.

Gerçekçi zaman sınırları verin ve öğrencilerin gerçekte yaptıkları ile çalışın
Okuma görevlerini ayarlarken gerçekçi olun. İnsanlar farklı hızlarda okurlar ve bazıları birçok nedenden dolayı mücadele edebilir. Öğrencileri okuma hedeflerine vurmadıkları için cezalandırma, aynı şekilde yetersiz kalanları da dahil etme konusunda başarısız olma.

Kısa öyküler kullan
Kalın hikayelerden çok öğrencilere daha motive edici olabilecek kısa öyküler kullanarak ısırık büyüklüğüne getirin. Gemiyi takdir etmelerine yardımcı olmak için kısa öyküler yazmalarını sağlayın.

“Kısa öyküler, kitapları erişilebilir hale getirmenin harika bir yoludur. Eklektik kısa öykülerden oluşan bir cilt seçin ve öğrencilerin farklılarını okumalarını sağlayın , ardından öyküleri sınıfta birlikte paylaşın, ” diyor 1Day2write ve Nextcoursework'da İngilizce öğretmeni Ben Sedgewick .

Gerçek yazarlarla tanışmalarına izin verin
Öğrencilerinizi gerçek yazarlarla tanıştırarak motive edin. Bu yazarları sınıfa davet edin ve hikayelerinin ardındaki ilham ve tutkuları tartışmalarını ve öğrencilerinizin sorular sormalarını sağlayın. Benzer şekilde, yerel kitapçılarda ve etkinliklerde görünecekleri yazarlara götürün.

Sadece yap
Gerçek olanın yerini hiçbir şey tutamaz, bu yüzden sadece oku. Sınıfta okuyun. Okuduklarınıza göre ilginç aktiviteler belirleyin. Kendini okuduğunu görmelerine izin ver. Onları kitaplarla kuşatın. Büyüyü yay.


 

BT uzmanı Joel Syder Academic Brits ve Origin Writings'de mobil ve kullanıcı deneyimi olan bir blog yazarı . Uygulama oluşturmada öne çıkan bir taşıyıcı olan Joel'in misyonu, insanların bu hızlı tempolu çevrede ilerlemelerine yardımcı olmak ve yeteneklerini yol boyunca ortaya çıkarmaktır. Joel aynı zamanda bir yazar ve doktora krallığına düzenli olarak yazılar yazıyor .

Kaynak: http://teacherhabits.com/10-means-of-instilling-a-love-of-books-in-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak