Öğrencilerde Sınıfa Aidiyet Duygusu Oluşturmanın 5 Yolu

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Yaklaşık bir yıl önce, öğretim gününün ortasında, sekiz yıl önce ikinci sınıf öğrencisi olarak öğrettiğim öğrencinin annesinden bir metin aldım. Ailesi için eşcinsel olarak geçen gece olan oğlu için her zaman orada bulunduğum için teşekkür etti. Oğlunun - şu an lisede kıdemli olan - konuşmasında benden bahsettiğini ve ona dünyadaki tüm insanların eşit değere sahip olduğunu, onun kim olduğu gerçeğiyle yüzleşmesine yardım eden bir ders olduğunu öğrettiğimi söyledi.

İlkokul öğretmenleri, genç öğrencilerimize ekmeye çalıştığımız tohumları nadiren meyveli olarak görüyorlar, ancak her zaman hayal edebildiklerimizde yetişeceklerini umuyoruz. Son 16 yıl boyunca, birçok öğrencinin başkalarıyla bağlantı kurmakta zorluk çekebilecek öğrenme farklılıklarına sahip olduğu bir dahil etme sınıfında ders verdim. Eğer öğrenciler sosyal olarak endişeli hissediyorlarsa, akademik risk almaya açık olmayacaklarını, bu yüzden ait olma kültürünü inşa etmenin en büyük önceliğim olduğunu öğrendim. “Ait olmak” derken “uyum” dan bahsetmediğimi açıklamak önemlidir - öğrencilerin bireyselliği ve benzersizliği her zaman değerli olmalıdır. Sınıfta olmak, tüm öğrencilerin kendilerini rahat, kendilerini rahat ve okul ailesinin bir parçası olarak hissetmelerini sağlar. 

Her hafta gelen kutunuzdaki Edutopia'dan en iyi şekilde yararlanın.
E-posta
Your email address
İşte her öğrenciyi sınıfında olması gerektiği konusunda ikna edebileceğim beş basit yol: 

1. Her öğrenciye bir ışık verin. Öğrenciler genellikle sosyal durumlarla nasıl başa çıkılacağına dair bir ipucu için öğretmenlerine bakarlar. Öğrenmede basitçe bu modelleme diyoruz. Öğrenme farklılıkları olan öğrencilerle çalışırken, her çocuğun kendisinde özel olarak kutlayabileceğimiz bir şey olduğunu modellemenin önemli olduğunu öğrendim. Dersime katılmadan önceki yıl her gün yalnız yiyen bir öğrencim vardı. Davranışları onu ayırdı ve diğer öğrenciler doğal olarak ondan kaçmaya başladılar. O benim öğrencim, eş öğretmenim, yardımcım ve onunla birlikte gülmek ve sınıf arkadaşları etrafında övmek için kasıtlı bir çaba gösterdim. Kısa süre sonra öğrencilerim onu ​​farklı bir ışıkta görmeye başladı ve bir daha asla yalnız yemek yemedi. Öğrencilerinizin birbirlerini gözlerinizle görmelerine yardımcı olun, böylece birbirlerinin mükemmelliğini görebilirler.

2. Öğrenci kimliği oluşturma becerisini arttırın.  Yılda beş kez, öğrencilerimin dahi saatlerini veya seçtikleri tutku projelerini yapmalarına izin veriyorum. Çalışmayı İngiliz dili sanatlarında yapmak için sadece iki paragraflı yazılı veya yazılı bir parçaya ihtiyacım var. Öğrenciler için, bu projeler çok kişisel hale geldi ve sınıf arkadaşları ile kim olduklarını daha fazla paylaşırken, konuşma becerilerini de artırdı. Öğrencilere daha önce konuşmaktan korktukları nadir tıbbi durumları hakkında sunum yaptım. Diğer öğrenciler karate veya dans gibi aile miraslarını veya katıldıkları etkinlikleri araştırdılar. Her durumda, öğrenciler ilgileri ve tutkuları ile güçlenirler ve düzenli olarak kendileri ve birbirleriyle ilgili olan öğrenmenin tadını çıkardıklarını söylerler.

3. Her zaman bir masayı boş bırakın. Her yıl, okul yılı boyunca bize en az bir yeni öğrencinin katılımıyla oldum. Şanslar, 8 yaşındaki herhangi biri bir yıl sonu hareketinden geçmek için, dayanabilecekleri en zor zamanlardan biri. Geldiklerinde boş bir masa görmek, sınıfımızın tüm yıl boyunca onları beklediğinin bir işaretidir - ve yıl boyunca diğer öğrencilere de sınıfımızın her an büyüyüp değişebileceğini hatırlatır. Ayrıca öğrencilerime, girişte karşılanması için yeni öğrencinin kartlarını dağıtıp vermelerini de sağlarım. Öğretmenler, uygunsuz olduklarını veya yeni bir öğrencinin sınıfa katılmaları için heyecanlı ve mutlu olduklarını bildiren bir mesaj gönderme yetkisine sahiptir.

4. Her çocuğun seçildiğinden emin olun. Yılda birkaç kez, öğrencilerimden istedikleri sırada, birlikte oturmak ya da birlikte çalışmak istedikleri üç öğrencinin adını isimsiz bir şekilde yazmalarını istiyorum. Kimlerin seçildiğini ve kimin seçilmediğini görmek için sonuçları gözden geçiririm. Bu bilgiyle, seçilmemiş öğrencileri araştırıyorum ve akranlarıyla ilişki kurmaları için fırsatlar yaratıyorlar. Bunlardan birini arayabilir ve “Meslektaşlarının gözünde sosyal eşitliklerini arttırmaya yardımcı olmak için“ Bunu ofise geçirmek istediğiniz birini seçin ”diyebilirim. Diğer zamanlarda, bu öğrencilere iyi sosyal davranışları modelleyerek kendilerine yardımcı olacak özel ortaklar atayacağım.

5. Gün boyunca sosyal ve duygusal uygulamaları dokuma. Bir okul yılının sonuna doğru, öğrencilerin aktiviteler için ortaklarını seçmelerine izin vermeye başlıyorum, ancak geleneksel olarak seçilen öğrenciler olmadıkları için öğrencilere sosyal sınıf dinamiklerini değiştiriyorum. Bunun nasıl kolayca geri tepebileceğini bilerek, öğrencilere, kendisini seçen kişi aklında sahip olmayan kişi değilse, “Birisi sizi seçtiğinde, bir hediye veriyorlar - şunu söyleyerek tepki vermenin uygun ve uygunsuz yollarını hatırlatırım. Sınıftaki bütün insanların arasından seni seçiyorum ”diyor. Bu basit alıştırma sadece üç dakika sürüyor, ancak öğrencilere birbirlerini takdir etmeyi öğreten önemli bir sosyal ve duygusal temel oluşturuyor. 

Öğrencilerimizin kendilerini ait hissetmelerinin önemini asla kabul edemeyiz. Henüz herkesi tam olarak karşılamayan bir dünyada, okullar mevcut bölümleri güçlendirebilir veya öğrencilere ikinci bir ev gibi hissettiren güvenli bir topluluk sağlayabilir. Bu eski ikinci sınıf öğrencisi, muhafazakar kasabamızdaki erkek arkadaşıyla baloya katılmaya devam etti ve kasaba çapında bir gurur kampanyası başlattı. Öğretmen olarak etkimden hiç bu kadar gurur duymamıştım. Eğitimciler olarak, her seferinde bir çocuk olan dünyayı değiştirmeye gerçekten yardımcı olabiliriz. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak