Öğrenciler büyüdüklerinde ne olmak istemiyorlar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Kim öğretmen olmak ister? Focus'taki bu ayın PISA'sı gösterdiği gibi, birçok ülkede öğretmenlik mesleği, özellikle erkekler ve en yüksek performans gösteren öğrenciler arasında cazip bir kariyer tercihi yapmakta zorlanıyor. 

PISA 2006  , 60 katılımcı ülke ve ekonomiden öğrencilere 30 yaşındayken hangi meslekte çalışmayı beklediklerini sordu. OECD ülkelerindeki 15 yaşındakilerin yaklaşık% 44'ü, genellikle üniversite diploması gerektiren yüksek statülü mesleklerde çalışmayı beklediklerini bildirmiştir; ancak bu öğrencilerin sadece% 5'i, bu profesyonel mesleklerden biri olan öğretmen olarak çalışmayı beklediklerini bildirmiştir.

Sayılar, öğretmen olarak çalışmayı beklediklerini bildiren öğrencilerin profili düşünüldüğünde daha da açığa çıkmaktadır.  Bu yılın başlarında yayınlanan eğitimde cinsiyet eşitliği raporunu okuduysanız , kız çocuklarının “güvence odaklı” kariyerleri erkeklerden daha fazla tercih ettiklerini hatırlayabiliyorsunuz ve öğretim bu kariyerlerden biri. Hemen hemen her OECD ülkesinde, erkeklerden (% 3) daha fazla kız (% 6) öğretmen olarak çalışmayı beklediklerini bildirmiştir. Bu istatistik, okuldaki genel düşük başarı düzeyinin çoğunluğunun, okulda daha çok erkek rol modelinin varlığından faydalanabilecek çocuklar olduğunu hatırladığınızda, endişe verici bir durumdur.

Focus'ta PISA, okuma ve matematik alanındaki en yüksek performans gösteren öğrencilerin mutlaka öğretmen olmayı hedeflemediğini ortaya koymaktadır. Örneğin Arjantin, Avustralya, İsrail, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda, Polonya, Portekiz ve Türkiye’de, öğretmen olmak isteyen öğrenciler, okuma ve matematik alanında, öğretmenlikten başka mesleklerde çalışmayı düşünen öğrencilerden anlamlı olarak daha düşük puan alırlar. 

PISA bu öğrencileri yetişkinliğe, Yetişkin Becerileri Anketi'ne uygulayamazkenYetişkin Yeterlilikler Uluslararası Değerlendirmesi için OECD Programının bir ürünü (PIAAC) yetişkinlerin okuryazarlık, aritmetik ve problem çözme becerileri hakkında bilgi toplar. 2012 araştırması, birçok ülkede öğretmenlerin, diğer mesleklerde çalışan bireylerden daha zayıf okuryazarlık ve özellikle de daha zayıf aritmetik becerilerine sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bununla birlikte, Japonya'da, yalnızca araştırmaya katılan diğer tüm ülkelerde çalışan öğretmenler arasında en yüksek aritmetik becerilerine sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda diğer mesleklerde çalışan Japon yetişkinler gibi sayısal olarak da yeterliliğe sahiptirler. 

Ama belki bu durumda, diğerleri gibi, “parayı takip etmek” akıllıca olurdu. Bir Bakışta Eğitime GöreÖğretmenler, diğer alanlardaki benzer eğitimli çalışanlardan ortalama olarak daha az kazanmaktadır. Örneğin, ortaöğretim öğretmenleri% 86, lise öğretmenleri ise diğer alanlarda yüksek öğrenim görmüş tam zamanlı çalışanların% 91'ini kazanmaktadır. Bu, öğrencilerin yalnızca muhtemel banka hesaplarının büyüklüğünden endişe duyduğunu söylemez; Aslında, 15 yaşındaki pek çok kişi muhtemelen öğretmenlerinin ne kadar kazandığını bilmiyor. Ancak maaş, genellikle sosyal olarak değerli farklı işlerin nasıl bir yansımasıdır. Ergenler, kendi öğretmenlerinin toplumun değerli üyelerine sahip olduğunu görürlerse öğretmen olma isteğini daha da artırmış olabilirler.

Bağlantılar:
PISA in Focus No. 58 Kim öğretmen olmak ister? Francesca Borgonovi ve Seong Won Han
PISA la loupe No. 58 Qui veut devenir enseignant?  (Fransızca versiyonu) 
PISA in Focus No. 58 temel veri
Bir Bakışta Eğitim 2015: OECD Göstergeleri 
Eğitimde Cinsiyet Eşitliğinin ABC'si: Yetenek, Davranış, Güven

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak