Öğrenci Öğrenimini En Üst Düzeye Çıkarmak İçin Harika Bir Ders Oluşturma

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!


Harika Bir Dersin Özellikleri
Harika bir ders ... iyi planlanmış . Planlama basit bir fikirle başlar ve ardından yavaş yavaş her öğrenciyle rezonansa girecek muazzam bir ders haline gelir. Müthiş bir plan, tüm materyallerin ders başlamadan önce hazır olmasını sağlar, olası sorunları veya problemleri önceden tahmin eder ve dersi temel kavramlarının ötesine genişletme fırsatlarından yararlanır. Harika bir ders planlamak zaman ve çaba gerektirir. Dikkatli planlama, her derse, bir öğrenciyi cezbetmek ve öğrencilerinize anlamlı öğrenme fırsatları sağlamak için bir hit olma şansını verir.


Harika bir ders … öğrencilerin dikkatini çeker . Bir dersin ilk birkaç dakikası en kritik olabilir. Öğrenciler, tüm dikkatlerini öğretilenin ne olduğuna adamaları gerektiğine hızlıca karar vereceklerdir. Her derste, dersin ilk beş dakikasında bir “kanca” veya “dikkat çekici” bulunmalıdır. Dikkat çeken kişiler, gösteriler, skeçler, videolar, şakalar, şarkılar vb. Gibi birçok şekilde gelir . Öğrencileri öğrenmeye motive ederse, kendinizi biraz utandırmaya istekli olun . Sonuçta, akılda kalıcı olan bir ders oluşturmak istiyorsunuz, ancak dikkatlerini erken çekememek büyük olasılıkla bunun olmasını engelleyecektir.

Harika bir ders … öğrencilerin dikkatini çeker . Her öğrencinin dikkatini çekmek için dersler çirkin ve öngörülemez olmalıdır. Hızlı tempolu olmalı, kaliteli içerik yüklü olmalı ve ilgi çekici olmalıdır. Sınıftaki zaman o kadar çabuk uçmalıdır ki, sınıfın her günü bittiğinde öğrencilerin homurdandığını duyacaksınız. Öğrencileri asla uykuya dalmış, başka konular hakkında konuşarak ya da bir derste genel ilgisizliği ifade ederken görmemelisiniz. Öğretmen olarak, her derse olan yaklaşımınız tutkulu ve hevesli olmalıdır. Hepsi bir araya getirilmiş bir satıcı, komedyen, içerik uzmanı ve sihirbaz olmaya istekli olmalısınız.


Harika bir ders … önceden öğrenilmiş kavramlar üzerine kuruludur . Bir standarttan diğerine bir akış var. Öğretmen daha önce öğrendiği kavramları her derse bağlar. Bu, öğrencilere çeşitli kavramların anlamlı ve bağlantılı olduğunu gösterir. Eskilerin yeniye dönüşümü doğaldır. Her ders yol boyunca öğrencileri kaybetmeden titizlik ve zorluk içinde artar. Her yeni ders, bir önceki günden öğrenmeyi genişletmeye odaklanmalıdır. Yıl sonuna kadar, öğrenciler ilk dersinizin son dersinize nasıl bağlandığı ile hızlı bir şekilde bağlantı kurabilmelidir.


Harika bir ders  … içerik odaklı . Bağlantılı bir amacı olması gerekir, yani dersin tüm yönleri, belirli bir yaştaki öğrencilerin öğrenmesi gereken kritik kavramlar etrafında inşa edilir. İçerik, tipik olarak, öğrencilerin her sınıfta ne öğrenmeleri gerektiğine dair bir rehber görevi gören Ortak Çekirdek Devlet Standartları gibi standartlar tarafından yönlendirilir . Özünde anlamlı, anlamlı bir içeriğe sahip olmayan bir ders anlamsız ve zaman kaybıdır. Etkili öğretmenler yıl boyunca sürekli olarak dersten derse kadar içerik geliştirebilirler. Süreç yüzünden öğrencileri tarafından henüz anlaşılmayan bir şey haline gelinceye kadar üzerine inşa etmeye devam etmeden önce basit bir kavram alırlar.

Harika bir ders … gerçek hayattan bağlantılar kurar . Herkes iyi bir hikaye sever. En iyi öğretmenler, öğrencilerin gerçek hayatla bağlantı kurmalarına yardımcı olan, ders içindeki ana kavramlara bağlanan canlı hikayeler ekleyebilen öğretmenlerdir. Yeni kavramlar genellikle her yaştan öğrencilere soyut. Gerçek hayata nasıl uygulanabileceğini nadiren görüyorlar. Harika bir hikaye bu gerçek yaşam bağlantılarını yapabilir ve çoğu zaman öğrencilerin kavramları hatırlamalarına yardımcı olur çünkü hikayeyi hatırlarlar. Bazı konular bu bağlantıları kurmak diğerlerinden daha kolaydır, ancak yaratıcı bir öğretmen herhangi bir konsept hakkında paylaşmak için ilginç bir arka plan bulabilir.

Harika bir ders … öğrencilere aktif öğrenme fırsatları sunar. Öğrencilerin çoğu kinestetik öğrenenlerdir . Uygulamalı öğrenme etkinlikleriyle aktif olarak meşgul olduklarında basitçe öğrenirler. Aktif öğrenme eğlencelidir. Öğrenciler sadece uygulamalı öğrenme yoluyla eğlenmekle kalmaz, sıklıkla bu süreçten daha fazla bilgi saklarlar. Öğrencilerin bütün bir ders boyunca aktif olmaları zorunlu değildir, ancak ders boyunca uygun zamanlarda sporadik olarak karıştırılmış aktif bileşenlere sahip olmaları, onları ilgilendiren ve meşgul tutacaktır.

Büyük bir ders ... eleştirel düşünme becerilerini oluşturur. Öğrenciler küçük yaşta problem çözme ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelidir. Bu beceriler daha erken geliştirilmezse, daha sonra edinilmesi neredeyse imkansız olacaktır. Bu beceriye sahip olmayan daha yaşlı öğrenciler cesareti kırılabilir ve sinirlenebilir. Öğrencilere, cevaplarını yalnızca doğru cevabı sağlama olanağının ötesine uzatacak şekilde öğretilmelidir. Ayrıca, bu cevaba nasıl ulaştıklarını açıklayabilme becerisini geliştirmelidirler. Her ders, öğrencileri tipik olarak basit cevapların ötesine geçmeye zorlayan yerleşik en az bir eleştirel düşünme aktivitesine sahip olmalıdır.

Harika bir ders … hakkında konuşulur ve hatırlanır . Zaman alıyor, ancak en iyi öğretmenler bir miras inşa ediyorlar. Gelen öğrenciler sınıfta olmayı dört gözle bekliyorlar. Tüm çılgın hikayeleri duyuyorlar ve onu kendileri yaşamak için sabırsızlanıyorlar. Öğretmen için zor olan kısım bu beklentileri yerine getirmek. Her gün “A” oyununu getirmek zorundasın ve bu zor olabilir. Her gün için yeterince harika dersler hazırlamak yorucu. İmkansız değil; sadece çok fazla çaba gerektirir. Sonuçta, öğrencilerinizin sürekli olarak iyi performans göstermeleri ve hatta sınıfta olmanın ne kadar çok şey öğrendiklerini ifade etmeleri buna değer.

Harika bir ders … sürekli düzenlenir . Her zaman evrim geçiriyor. İyi öğretmenler asla tatmin olmaz. Her şeyin geliştirilebileceğini biliyorlar. Her derse bir deney olarak yaklaşırlar, öğrencilerinden hem doğrudan hem de dolaylı olarak geribildirim almak isterler. Beden dili gibi sözsüz ipuçlarına bakarlar. Genel olarak katılım ve katılımlara bakarlar. Öğrencilerin derste tanıtılan kavramları koruyup tutmadıklarını belirlemek için tanılama geribildirimine bakarlar. Öğretmenler bu geribildirimi hangi yönlerin düzeltilmesi gerektiği ve her yıl ayarlamalar yaptıkları ve daha sonra tekrar deneyecekleri bir rehber olarak kullanırlar.

https://www.thoughtco.com/qualities-of-a-great-lesson-3194703

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak