Öğrenci Gözüyle Özel Okul Ve Devlet Okulu Arasındaki 5 Fark Açıklıyoruz

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğrenci Gözüyle Özel Okul Ve Devlet Okulu Arasındaki 5 Fark Açıklıyoruz. Öğrenciler özel okul ve devlet okulu arasındaki en belirgin 5 özelliği şu şekilde açıklıyor
 

ÖZEL   OKUL    
En iyi   okul genellikle en yakın okul değildir. Okula gidiş dönüş ve servis   öğrencilerin epey zamanına mal oluyor.    
Yüzmeden masa tenisine, yurt dışı gezilerinden animasyon   atölyesine kadar pek çok farklı dalı okulun sağladığı kaynaklar dahilinde   deneyimleme imkanı.    
Bir öğrencinin hemen hemen tüm günü okulda ya da okulla   bağlantılı etkinliklerde geçiyor. Özel okul saatleri devlet okullarına göre   daha fazla.    
Okul içi rehberlik hizmetleri yurt dışı eğitim, yurt içi-yurt   dışı burslar, yetenek sınavları vb. konusunda öğrencileri bilgilendirip   onlara eğitim hayatlarında yeni kapılar açma fırsatı sunuyor.    
Öğrencinin sözü daha çok geçer. Bazen okulun eğitime dair   yenilikçi bakış açısı yüzünden, bazen de para ödeyen aileye karşı mahcup   düşmemek için…

Devlet Okulu

    Pratikte bazı   farklı uygulamalar olsa da, mahallelerindeki devlet okullarına giden çocuklar   servise bağımlı olmuyor, zaman kazanıyor ve mahallelerindeki yaşama tanık   olabiliyor.
Devlet   okullarında sosyal-kültürel imkanlar çok daha sınırlı. Bu konularda kendini   geliştirme sorumluluğu öğrencinin kendisine ait.
Etütlü   okullar dışında okulda geçirilen saatler daha kısa. Okul dışındaki yaşam da   öğrencinin günlük hayatının önemli bir parçası.
Devlet   okullarının sınırlı imkanları, okuldaki öğrencinin kültürel ve finansal   çeşitliliği ve yaşanan sorunlar okul içi rehberlik hizmetlerine çok farklı   bir misyon yüklüyor. Burada “hayat değiştirme”nin anlamı farklı.
Yönetim   katında öğrencinin sözü geçmez. Ama öğrenci-eğitimci oranı çok daha düşük   olduğu için öğrenci daha az göz önündedir ve kendine özgü bir özgürlük alanı   vardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak