Öğrenci çalışmayı reddediyor mu? Başarısızlık korkusu olabilir

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Jarlath O'Brien, bir çocuk meydan okurken, iletişim kurmakta daha derin bir mesaj olup olmadığını düşünmek için bir dakikanızı ayırın, diyor.
19. yüzyıl Amerikan filozofu ve psikoloğu William James'in “Hiç çaba göstermeden başarısızlık olamaz; başarısız olmadan, hiçbir utanç yok. ” 

Başarısızlıktan kaçınma ve bazı çocukların öğretme hayatımda kendilerini bundan daha önce koruyacakları gerçekte öğrendiğimden daha fazla olsaydı.

İlk birkaç yaşımdaki birçok durumu acımasızca hatırlayabildiğim kapsamlı bir ortamda, önümde, ne kadar uygunsuz olursa olsun, sonuçları ne olursa olsun, istediklerimi yapmaktan kaçınmak için hemen hemen her şeyi yapacak bir çocuk olduğunu anlayamadım Yapmaları çünkü başarısızlığın yakın bir kesinlikte olmadığına karar verdiler.

Hızlı okuma:  Bir sıcak hava dalgasında davranış yönetimi için beş ipucu

Hızlı dinleme:  Davranış kurallarındaki tutarlılık neden zararlı olabilir?

Aynı zamanda, tamamen yetişkin bir yetişkin olarak yıllarca çalıştığım bir şeyden vazgeçtim, başarısızlık şansının çok yüksek olduğunu hissettiğimi bildiğim kadarıyla yıllardır çalıştığım ve şimdi bile, hala her birimin korkakça kararını düşündüğümü düşünüyorum. gün.

Özel bir okulun müdürlüğüyken davranış ortağı okullardan ortaokullardan bize gelen çocukların birçoğu uzmanlık yetersizliği önleyicileriydi.

Derslerden çıkacaklar veya ilk etapta gelemeyeceklerdi. Bir hatanın ilk işaretinde işi parçalayacaklar ya da yüksek sesle “Ben bunu yapmakla dalga geçmiyorum!” Diye ilan edeceklerdi. 

Aşırı dil şok olabilir, ancak istenen sonucu var: bu durumdan olabildiğince çabuk çıkmak. Son derece uygunsuz ama son derece etkili.

çalışmayı reddetmek
Birçoğu, uzun süre boyunca yetersizlik veya başarısızlık duygularını deneyimleyerek geçirdiler ve bundan bıktılar. Bu, öğretmenlerini suçlamak değildir.

Temelleri gibi görünen şeylerle hala mücadele ederken, kolayca görünüşte ustalıkla işlerini yapan arkadaşlarından bıkmışlardı ve herkese reklam vermek istemiyorlardı.

Utanç
Utançların çocuklarda neden olabileceği tepkiler hakkında daha önce yazdım .

William James'in yukarıdaki alıntılarının, çocukların kendilerini başarısızlıktan korumaya çalışarak benzer davranışlar sergileyebileceğini nasıl önerdiğini görebilirsiniz; dersten çıkarak, başkalarına onları yalnız bırakmak için çığlık atarak, işlerini yırtıp kendilerine ya da ilk etapta dersinize dönmemekten kaçınmak suretiyle bize saldırarak geri çekilmek.

Caydırıcı madde olarak yaptırımlar
Bu gibi durumlarda, yaptırımları caydırıcı olarak kullanmak, muhtemelen eldeki göreve göre tercih edildiğinden daha az etkilidir. Ciddiyet önemsizdir; Baş öğretmenini çağırmak veya dışlamayı tehdit etmek gerçekten hoş karşılanabilir çünkü bunlar çocuğun kaçınmak için çaresiz olduğu bir kaçış sağlar.

Yaptırımların bu durumlarda uygulanmaması gerektiğini söylemiyorum, ancak normalde onlardan beklediğiniz koruyucu çalışmaları yapmazlar.

Başarı hissi
Ne kadar küçük olursa olsun, çocuklarınızın sınıfta bir başarı duygusu hissetmelerine yardımcı olmak için ortak bir çaba gösterilmelidir. Çocuklar ne zaman patronluk kazandıklarını hissedecekler, bu nedenle ilerlemenin ve başarının tanınmasının gerçek ve orantılı olması, aynı zamanda düzenli olarak inşa edilmesi gerekiyor.

Her seferinde başarı olduğu zaman, (çocuk tarafından nasıl algılandığı) tehdidi azalır ve çocuğun gitmek için hazırlıklı olma şansı azalır. Bu olumlu bir geri besleme döngüsüdür ve çocuğun öz-yeterlilik algısını geliştirir .

Arıza güvenliği
Bu fenomenle baş öğretmen olarak daha çok çalıştım, daha çok çocukların sınıflarımızın derse gitmenin güvenli olduğu yerler olduğunu hissetmelerini sağlama görevimiz olduğunu gördüm. 

Güvenli, çünkü başarısızlık, mücadele ve sebatın günlük oluşumlar beklenmesine rağmen, çocukların dikkat çekici desteklerle karşılanacaklarına ikna edilmeleri gerekiyordu.

Bu kategorik olarak onlar için yapmak anlamına gelmiyordu. Sonunda bunu çocuklara, iş arkadaşlarına ve ebeveynlere basit bir şekilde özetledim: “Onları yakalamak için buradayız, onları yakalamak için değil”.

Jarlath O'Brien, bir öğretmen ve Better Behavior'ın yazarı - öğretmenler için  özel bir rehber ve Londra'da özel eğitimde çalışıyor. @JarlathOBrien adlı kullanıcının tweetsini yaptı

https://www.tes.com/news/behaviour-student-refusing-work-fear-failure

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak