Öğrenci Başarısı Nasıl Artar?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Hedef belirleme ve başarı arasındaki bağlantıyı inceleyen birçok araştırma yapılmıştır ve bu araştırmanın bir kısmı özellikle sınıfta hedef belirleme uygulamasının öğrenci başarısını artırmada nasıl yardımcı olabileceği üzerine odaklanmaktadır.

Bir 2018 raporunda başlıklı “Öğrenci Amaç Belirleme: Bir Kanıta Dayalı Uygulama”: “izole Hedef belirleme öğrenciler için olumlu sonuçlar üretmek için kabul edilemez Araştırma Amerikan Enstitüleri Midwest Kapsamlı Merkezi tarafından yazılan aşağıdaki sonuca ulaştı. Çoğu öğretim uygulaması ve müdahalesi gibi, öğrenci hedef belirleme ile ilgili sonuçlar, eğitimcilerin hedef belirleme stratejilerini nasıl tasarladıkları ve uyguladıklarına bağlı olarak değişecektir. ”


 
Öyleyse, araştırma ne diyor ve eğitimciler daha iyi sonuçlar elde etmek için sınıfta hedef belirlemeyi en etkili şekilde nasıl uygulayabilir? Bu on ipucu size nasıl olduğunu gösterir.

1. Öğrencilerin kendi hedeflerini belirlemelerine yardımcı olun:
 


 
Bir 2007 çalışma kendi hedefleri belirlemek için yardım eğer özünde motive edilmez öğrencileri (en çok yardıma sağlayabilir hedef belirleme ihtiyacı olanlar) onlar motivasyon ve destek kurmak mümkün olabilir,”kendi hedefler belirlemek fakat olamayacağını bulundu başarıları ”başlıklı 2012 tarihli bir makaleye göre, Hedefler Öğrencileri Motive Edebilir mi? Politika Eğitimi Merkezi'nden (CEP). Bu, öğrencilerin hedef belirlemelerine yardımcı olmak için bir yetişkine ihtiyaç duyduğu anlamına gelir. Bu yapıldıktan sonra, ilk etapta gebe kalmasalar bile, öğrenciler genellikle hedefe ulaşabilirler.

2. “Performans” hedefleri değil “ustalık” geliştirin:
Ustalık hedefleri yeni beceriler geliştirmeye ve içerik bilgisini arttırmaya odaklanırken, performans hedefleri belirli puanları elde etmeye veya akranları geride bırakmaya odaklanır. Ustalık hedefleri, “araştırmacılar, ustalık hedefi zihniyetine sahip öğrencilerin daha derin bilişsel süreçler sergilediklerini, daha etkin bir şekilde strateji yaptıklarını ve zorluklara daha iyi adapte olduklarını” tespit ettikleri için “arzu odaklı” başarısızlığa karşı daha fazla olumsuz tepkiler gösterdiğini belirledi. CEP kağıdına.

3. Hayal kırıklığı seviyesine değil, mücadelede hedefler belirleyin
 

Araştırmacılar yıllardır çok zor olan hedeflerin moral bozucu olduğunu ve çok kolay olan hedeflerin anlamsız olduğunu bulmuşlardır. Bir öğretmenin görevi, Goldilocks'in hedefleri belirlerken dengede tutmasına yardımcı olmaktır: çok sıcak değil, çok soğuk değil, sadece doğru.

4. Öğrencilerin amaçlarına ulaşmak için açık bir yol belirlemelerine yardımcı olun
Hedefler somut olmalıdır, böylece belirli bir sürenin sonunda, öğrenciler kendilerine “Hedefimi tuttum mu?” Diyerek durabilir ve sorabilirler. Öğrenciler ayrıca A noktasından B noktasına nasıl ulaşacaklarını bulmak için yardıma da ihtiyaç duyarlar.


 
5. Hedefler arzu edilebilir ve eğitime bağlı olmalıdır.


Öğretmenler, öğrencilerin eğitimleri üzerinde sahiplik hissetmeleri gerektiğini bilir (bu nedenle asırlık “neden bu?” Sorusu öğrencilerin sormayı sevdiği sorusu). Hedeflerin etkili olabilmesi için öğrencilerin kendi hedeflerini belirlemede bir rol oynaması gerekir - hedeflerinin iyi bir hedef, ulaşmaya değer bir hak olduğu konusunda anlaşmalıdırlar. Öğrenciler kendi hedeflerine göre kendini adamak zorundadırlar.

6. SMART hedef biçimini kullanın
Öğretmenler yıllardır SMART hedefleri yazmaktadır. Bunlar, spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, alakalı ve zamana bağlı hedeflerdir. Öğrenciler ne yapacaklarını, hangi zaman diliminde ve bunun neden kendi eğitimleri ve büyümeleri için önemli olduğunu belirleyerek kendi SMART hedeflerini yazabilirler.

7. Karaktere dayalı hedefleri göz önünde bulundurun
 

Öğrenciler okulla ilgili bir veya iki hedef ve bir veya iki karakter temelli büyüme hedefi geliştirebilirler. Bu yazar Dara Feldman tarafından The Heart of Education kitabında savunulan bir fikir. Öğrencilere, büyüme zihniyetine uygun olarak, bir insan olarak büyümenin, daha mutlu, daha sağlıklı ve daha özenli olmak için büyümenin önemini tanımaları öğretilir. Karakter hedefleri, tıpkı akademik hedefler gibi, en etkili olması için ölçülebilir, spesifik ve ulaşılabilir olmalıdır.


 
8. İlerlemeyi takip edin ve periyodik olarak yansıtın


California Dominik Üniversitesi için yapılan bir çalışmada, Dr. Gail Matthews, hedefleri yazmanın önemine baktı. Matthews, hedeflerini yazanların, akıllarında hedeflerini henüz oluşturanlara kıyasla, başarı elde etmede yüzde 33 daha başarılı olduğunu buldu. Aynısı bir arkadaşınızla hedefleri iletmek için de geçerlidir. Hedeflerini belirten, onlardan bahseden ve düzenli olarak tekrar ziyaret eden öğrencilerin bu başarıları başarıyla tamamlamaları daha muhtemeldir.

9. Topluluğun hedef desteği
Öğrencilerin ebeveynleri, velileri, akranları ve diğer önemli rol modelleri tarafından desteklenen hedeflere yönelik çalışma olasılığı daha yüksektir. Öğretmenler, öğrencilere yıldızlara ateş ederken en iyi şekilde destek vermek için bir öğrencinin savunucuları ekibi ile birlikte çalışabilirler.

10. Kutlayın!
 

Yol boyunca kilometre taşları elde edilirken durun ve kutlayın! Öğrencilerinizin dünyayı alabilecekmiş gibi hissetmelerini sağlamak için bir hedefe ulaşmak gibisi yoktur.


 

Kaynak: https://www.boredteachers.com/classroom-management/setting-goals-student-achievement

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak