Oğlumun Anaokulu Öğretmenine Çağrımdır!

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Beş yıl önce, en büyük oğlumun Anaokulu öğretmenine her kim olursa olsun bir mektup yazdım. Şimdi beşinci sınıftaydı ve ne kadar uzun ve garip bir yolculuk oldu. Zayıf yönleriyle çalışmaya zorlayan, güçlü yanlarından övgüyle bahseden ve başarı hissetmesi için fırsatlar veren şaşırtıcı eğitimciler oldu. Ve minnettarım.

Okulu sevmek çok kırılgan bir şey olabiliyor. Çocukların bu sevgiyi kazanabilmeleri ve başarı hislerini yakalayabilmeleri için, bu inanılmaz öğretmenlere erken yaşlardan itibaren ve birkaç yıl boyunca üstüste sahip olmaları çok önemli. Daha ileride, sınıftaki otorite figürünü sevmeyebilecekleri kaçınılmaz yıllar boyunca kendilerine destek olması için bu duygulara ihtiyaç duyacaklar.

Ve şimdi diğer oğlum geliyor. En küçük olan, Kayıp Çocuk, kazıcı, sürekli kirli olan, sürekli her çekmecenin içine bakan ve her rafa tırmanan, sürekli elinde kılıcı olan ve sesi epey yüksek çıkan.

Bu yüzden mektubumu güncelleme vaktim geldi.

Öğrenci listesinde oğlumun adını ararken parmağımı aşağı doğru kaydırdığımı ve onun adını görmemle birlikte sizin adınızı da öğrendiğimi hatırlıyorum. Oğlumun ilk öğretmeni. Bu kadar çok umudun ve hayalin birdenbire bir isme bağlanması çok inanılmaz bir şey. Bir öğretmen olarak, çocuklarının listesinde benim ailelerim de ismimi gördüklerinde onların neler yaşadığına saygı duyabilmem için bunun nasıl bir his olduğunu hatırlamalıyım.

Ve göz açıp kapayıncaya kadar okulun ilk günü ile karşı karşıya geliyorsunuz. Çocuklarınızından birinin, kapının önünde ayakkkabılarının cırt cırtlarını kapatmasını izlerken, eğitimle ilgili bildiğiniz tüm kurallar aklınızdan uçup gidiveriyor. Sevimli Star Wars sırt çantası ve Ninjago beslenme çantasıyla yanınızdan uzaklaşıp giden küçük “adama” bakarken, eğitimle ilgili okuduğunuz her şey silinip gidiyor. Ebeveynlerin altı saat sonra geri gelmesinin sinyalini veren ilk zil çaldığında, eğitim sistemine yönelik tartışmalara olan ilginizi bile kaybediyorsunuz. Elbette öğretmenlerin zorluklar yaşadıklarını, bütçe problemleri olduğunu ve kontrol edemedikleri sorunları olduğunu biliyorum, ama emin olun ki her çocuk ve aile için bütün olay öğretmenle ilgili.

Ve işte bu da benim çağrı mektubum:

Umarım onu iyi tanırsınız. Derin düşünceler ve sorularla dolu bir sohbet edebilir; ne yazık ki daha sessiz anlarda bile sizinle ya da arkadaşlarıyla bu sohbeti etmeden duramaz.

Umarım ihlallerini affedersiniz. Çapaklardan ve pırtlardan hoşlanan seyircilere oynamaya bayılır. Bazen Karanlık Tarafa geçebilir, ama umarım Gücün Tarafını da bir o kadar çekici kılmayı başarabilirsiniz.

Umarım sizin kanatlarınızın altında güvende olur. Hasta olduğunda gizliden gizliye rahat bir nefes alsanız bile.

Umarım size yardım etmemizi sağlayacak yollar bulursunuz. Okulun başlamasıyla birlikte bir ebeveyn için en korkunç olan şey çocuğunun günüyle ilgili bütün bilgi akışının sona ermesidir. Keşke onun bütün başarılarına şahitlik eden duvardaki bir sinek olsaydım. Aynı zamanda temel hatalarını da bilmek isterdim ki evde de sonuçlarına katlanabilsin. Her zaman arkanızdayız.

Umarım tuvaletini düzgün yapmayı başarır, ama eğer başaramazsa lütfen evde de bununla uğraştığımızı bilin.

Umarım televizyondan çok fazla bahsetse de, asla bahsettiği kadar çok televizyon izlemediğini fark edersiniz.

Başka çocuklar ona karşı kötü davrandığında umarım bunu yakalarsınız, böylece sizinle “dost” olduğunu bilir ve aynı şekilde eğer o başkalarına karşı kötü davranıyorsa umarım onu yine yakalarsınız, böylece dostlarının bile buna katlanamayacağını öğrenir.

Umarım sırada beklerken ya da halı saatinde mide bulandırıcı şeyler yaptığı için onu cezalandırmak adına teneffüse çıkarmamazlık etmezsiniz. Ancak, eğer öğle yemeğinden sonra yemeğini kaldırmıyorsa, kendi çöpünü kaldırana kadar eğlenceli şeylere ara verirseniz memnun bile oluruz.

Umarım neşesinden, sorularından, düşüncelerinden, hayallerinden, mimiklerinden, monologlarından, ritmik olmayan danslarından, canlandırmalarından, bağlantılarından ve merakından en az bizim kadar keyif alırsınız.

Umarım gülüşünüz sabahını aydınlatır ve umarım onunki de sizinkini.

Her elini kaldırdığında umarım bunun konuşmayı sürdürmek için bir katkı olacağını fark edersiniz. Elbette her zaman böyle olacağının sözünü veremem, ama umarım öyle olur.

Umarım iyi ve nazik bir şey yaptığında bunu görür ve bunun altın değerinde birşey olduğunu onun da görmesini sağlarsınız. Bizim için iyilik ve nezaket el yazısından çok daha değerlidir.

Umarım her yeni güne ona taze bir başlangıç vererek başlarsınız, böylece o da sizinle birlikte geçirdiği her günde saygınızı kazanma şansı bulur.

Umarım yıllar boyunca seveceği ve hatırlayacağı uzun öğretmen listesindeki ilk isim olursunuz.

Umarım okulla ve eğitimle kurulan güzel bir ilişkinin başlangıcını sizinle yaşar. Bir gün baş etmek zorunda kalacağı otorite figürleriyle yaşadığı sıkıntılarda ona destek olacak bir başlangıç. Ancak şu anda onu seven ve ona ilgi gösterenlerle oluşturuyor anılarını. Ve siz bu temelin üzerindeki ilk isim olacaksınız.

Umarım bu küçük “adamın” insanlarla, öğrenmeyle ve kendisiyle olan ilişkisinde sizinle beraber çalışabiliriz.

Umarım oğlumuzla harika bir yıl geçirirsiniz. O bizim neşe kaynağımız ve onun hakkında size güveniyoruz.

Kaynak: https://www.edutopia.org/blog/appeal-my-childs-kindergarten-teacher-heather-wolpert-gawron?utm_source=twitter&utm_medium=socialflow

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak