Ödev Hakkında

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Amerika Birleşik Devletleri çevresindeki okullar bir yıl daha yeniden başlatılırken, ev ödevi ile ilgili yıllık tartışmalar da artmaktadır. Zorunlu ödev olmalı mı? Ne kadar uygun? Dezavantajlı öğrenciler dezavantajlı mıdır? Herhangi bir etkisi var mı? Çocuklar sadece “iş” dışı zamanlarını oynayamaz ve eğlenemez mi? Aşırı stresli mi? Bunların hepsi anlamlı sorular olsa da, problemin sistemin kendisi olarak yeniden çözümlenmesi yerine, çözümün, eski bir sistemin içindeki bir soruna yöneltilmesi gibi görünüyor. İşte ödevle ilgili bir şey var… doğru cevap yok.

 
Öyleyse ödev vermeyin, değil mi? Hayır ... Eh. O nitelendirir bu röportajda bunu geliştirmek gerektiğini söyleyerek. Öyleyse, ödevini değiştiremeyeceğimiz, ödevini ortadan kaldıramayacağımız, açıklayıcı mantığına katılmıyorum, çünkü ebeveynler tarafından kalitenin bir göstergesidir, ona farklı bakmalıyız.

Birçok atletik antrenör size en iyi takımların oyuncu liderliğindeki takımlar olduğunu ve eski bir basketbol koçu olarak katılıyorum. İdeal olarak, diğer şeylerin yanı sıra, kendi kendini yöneten öğrenciler yaratmaya çalışıyoruz. Bir koç olarak, oyuncularımın neyi başarmaya çalıştıklarına ve oraya nasıl ulaşacaklarına dair net bir şekilde yardımcı olmaya çalıştım. Örneğin, pratiğe göre belirli sayıda sprint verdim ancak oyunculardan gelecek oyunları için neye hazır olduklarını düşünmelerini istedim. Birçoğu, antrenörlerini memnun etmemek için, ancak bitmek tükenmeden oyun boyunca çok sıkı oynamaya daha hazırlıklı olmak için bunu yaptıklarını bilerek fazladan koşarlar.


Diyaloğun okulda (ve okul dışında) yapılan işin etrafında kayması da yararlı olacaktır. Bir de proje tabanlı öğrenme ortamının biz ideal onlara sorumlu yetişkinler gibi kendinden atama ödev görebiliyordu yollarla kendi öğrenme kontrolünü ele öğrencileri görmelisiniz. Bilmeleri gereken şeyleri anlamaları ve yapabilmeleri durumunda, bu şeyleri bir öğretmen kolaylaştırıcısının yardımı ile belirledikleri için, kendileri ve grupları için zaman çizelgeleri ve biçimlendirici kontroller oluşturabilirler. Bu, öğretmenlerin hiçbir zaman ödev veremediği anlamına mı geliyor? Hayır, ama bu, ödev vermenin daha az sıklıkta olacağına ve öğrencinin ihtiyaçları ve devam eden çalışma ve büyüme ihtiyaçlarına daha fazla kişiselleştirileceği anlamına gelir.

AP Psikolojisine ders verdiğimde hiç ev ödevi vermedim ama bu öğrencilerin bunu yapmadığı anlamına gelmiyor. Kar günlerinden ve diğer dikkat dağınıklıklarından bağımsız olarak gelen bir AP test tarihi ile sıkı bir zaman çizelgesinde olmak, oldukça yapılandırılmış olmalıydı. Bu yüzden her modül için zor tarihler içeren bir takvim oluşturdum (bölüm) ve her bir öğrenci kendi seçiminden birini yaratıp sunmaktan sorumluydu. Ayrıca her bir modül için ünite testlerine yol açan sınavlar da vardı. Tüm bunlar, kendilerini esas olarak ödevlerini atayarak ne zaman hazırlanacaklarını seçebileceklerini ve AP test puanlarımızın sürekli olarak ulusal ortalamasından daha yüksek düzeyde çalıştıklarını ifade ediyordu. Öğrencilere, anlamlandırma ve yardımcı olabilecek özelikli işleri yönlendirmek yerine, kendilerine uygun gördükleri herhangi bir şekilde kendilerini hazırlama ve hazırlamaya özerklik verilmiştir.


 

Yukarıda benim podcast'imde Alfie Kohn'la ( Ep. 42 Ev Ödevi ve Notları Atama Gerekir mi? ) Ev ödevin etkinliğini destekleyen araştırma eksikliğini yankılıyor. Ayrıca, “ev ödevi çocukların öğrenme konusundaki merakını söndürmenin en güçlü yolu olabileceğini” öne sürüyor. “Aşırılıkçı olduğunu düşünebilirken, en azından, neyi başarmaya çalıştığımızı düşünmemiz önemlidir. herhangi bir ev ödevi ve gerçekte ne olduğunu. Ödeviniz öğrenciler ve ebeveynler arasında anlamlı bir sürtünme yaratıyor ve öğreniyor mu? Ebeveyn-çocuk etkileşimi veya peşinde olduğunuz sorumluluk gibi bazı hedefleri başarmanın daha iyi yolları var mı? Ev ödevi öğrencilerin kendi gelişimlerini kontrol etmelerine ve kontrol etmelerine yardımcı oluyor mu yoksa bir not almak için mi yapılmalı?


Sonunda ödevle ilgili olan şey doğru cevap olmadığıdır. Dünyanın sürekli değiştiği ve geliştiği gibi, gerçek bir sınıf olmalıdır. Öğretmenin yönlendirdiği katı ev ödevleri politikaları, öğrencileri, kendi soruları için, ek zamana ihtiyaç duyabilecekleri veya ders dışında çalışabilecekleri ya da olmayabilecekleri titiz bir şekilde takip eden öğrencilere göre daha az etkilidir.

 Bu yazı orijinal olarak TeachThought PD'de yayınlandı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak