Normalleşme Devam Ederse Okullar 1 Haziran'da Açılacak. Peki Velileri Bu Duruma Ne Diyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Corona virüsü salgını nedneiyle okullar yaklaşık olarak bir buçuk aydır kapalı ve geçen hafta alınan kararla bu süre 1 Haziran tarihine kadar ertelendi. 

Corona salgınında normalleşme görülürse eğer Milli Eğitim Bakanlığı 1 Haziran gibi gerekli tedbirler çerçevesinde okulların açılacağını duyurdu. 

Her ne kadar normalleşme süreci dahilinde okullar açılacak densede, milyonlarca veli bu duruma sıcak bakmıyor. Velilerin bir çoğu sonbahar'dan önce okulların açılmasını istemiyor. Okullar Haziran gibi açılsa dahi bir çok veli, çocuklarını okula gönderme taraftarı değil.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı son açıklamada, normalleşme sürecinin beklendiği şekilde devam etmesi halinde okulların 1 Haziran'da açılabileceğini söyledi. BBC Türkçe'ye konuşan veliler, eğitimciler ve sendikalar ise okulların 1 Haziran'da açılması ihtimaline sıcak bakmıyor.

Bakan Selçuk açıklamayı Çarşamba akşamı katıldığı CNN Türk yayınında yaptı. Bakan aynı gün sabah saatlerinde uzaktan eğitim ile ilgili yaptığı basın açıklamasında ise uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını belirtmiş ancak öğrencilerin okullara dönüş tarihi ile ilgili bir bilgi vermemişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak