Neredeyse tüm öğretmenler' öğrencilerin çevrimiçi erişiminden endişe duyuyor

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Anket, öğretmenlerin Covid-19 okullarının kapanması sırasında teknolojiyi kullanma ve uzaktan öğretim yapma konusunda kendilerine güvenmediklerini de gösteriyor
Yeni bir ankete göre, her 10 öğretmenden neredeyse dokuzu (yüzde 88) bazı öğrencilerinin internete veya çevrimiçi öğrenmeyi sağlamak için gerekli cihazlara erişimi olmadığını bildirdi.

Chartered College of Teaching'nin yaklaşık 1.800 üyesinin katıldığı ankette, öğretmenlerin yüzde 20'si öğrencilerin sadece yarısının yeterli internet veya cihaz erişimine sahip olduğuna inanıyor.

Raporunda şöyle deniyor: "Neredeyse tüm öğretmenler, öğrencilerinden en azından bazıları ve çevrimiçi öğrenime erişimleri konusunda endişeli."

Öğretmenler internet erişimi olmayan öğrencilerden, bulunan anketten veya cep telefonu sözleşmelerinden gelen verileri kullananlardan endişe duyuyorlar - bir Tes araştırmasının ortaya çıkardığı gibi, yoksul ailelerin büyük suçlamalarla karşı karşıya kalmasına neden olabilir  .

Ayrıca, bazı durumlarda çocukların internete erişebileceklerini, ancak uzaktan öğrenmek için doğru desteğe sahip olmayabileceklerini de belirttiler.

Öğretmenler ayrıca öğrencilerin evde tamamladıkları okul ödeviyle ilgili endişelerini dile getirdiler ve çoğunluk kasvetli bir tablo çizdi.

Öğretmenlerin yalnızca yüzde 16'sı, öğrencilerinin çoğunun okul kapanmadan önce aynı miktarda işi yaptığına inanıyordu.

Bunun yerine, öğretmenlerin yüzde 43'ü, öğrencilerinin yalnızca birkaçının benzer miktarda işi tamamladığını ve yüzde 14'ü öğrencilerinin hiçbirinin bunu yapmadığını söyledi.

Ancak teknolojiyle ilgili sorunlar yaşayanlar sadece öğrenciler değil.

Ankete katılanlar, öğretim personelinin de yeni teknolojiyi kullanmaya ve yeni BİT becerilerini geliştirmeye uyum sağlamada sorunlar yaşadığını ve bazılarının zayıf internet erişimi ve uzaktan öğretimde eğitim eksikliği ile ilgili sorunları olduğunu belirtti.

Bazı öğretmenler, uzaktan öğretim ve teknolojiye güvenmemelerinin refahlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak