Neden Zor Öğrencilerle İyi Bir İlişkiye İhtiyacınız Var?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Öğretmenlerin çoğu, zor öğrencilerle daha az pozitif bir ilişkiye sahiptir; ancak, etraflarındakilere her zaman açık değildir.

Gerçekten de, öğretmen sınıf arkadaşlarının önünde onlara bağırmayacak, azarlayamayacak veya onlara hakaret edemeyebilir, ancak bu, yüzeyin altında öfke çalkantısı olmadığı anlamına gelmez. Bu, öğretmenin gizlice mahalleden çıkacaklarını ummadığı anlamına gelmez.

Zor öğrenciler, öğretmenlerle soğuk savaş ilişkilerine alışkındır. Sessiz gerilime, ağır iç çekimlere ve zorunlu gülümsemelere alışkınlar. Ne zaman sevilmediklerini ya da yalnızca hoşgörü gösterildiklerini bilirler. Bağlantı kesme elle hissedilir.

Fakat davranışlarını gerçekten değiştirmek , aksaklıkları gidermek, tiyatro oyunu yapmaktan ve dersten saygısızlık etmek, sadece incitici yöntemlerden kaçınmak yeterli değildir. Onlarla uyumlu bir ilişki kurmalısınız, takdir etmeye ve değer vermeye gelecekler.

İşte nedeni:

İyi bir ilişki kaldıraç sağlar.

Zor öğrencilerle iyi bir ilişkiniz yoksa, sizden mutsuzlarsa ve sınıfta olmayı sevmiyorlarsa, hesap verme yöntemleriniz ve araçlarınız onlara çok şey ifade etmeyecektir. Sadece umursamayacaklar.

Zaman aşımı, öğretmenine kızgın olan bir öğrenciye hiçbir şey ifade etmez. Sınıfınızın değerli bir üyesi olmak ve ondan ayrılmak arasında açık bir fark yoksa hiçbir anlamı yoktur.

Onları davranmaya zorlamak için ihtiyaç duyduğunuz kaldıraç, sizin zevkiniz ve genel zevkinizden geliyor . Seni sevip güvendiklerinde, seni memnun etmek isteyeceklerdir. Davranışlarını etkilemenin tek kesin yolu budur.

İyi bir ilişki kalbi yumuşatır.

Öğrenciler sevmedikleri insanları dinlemezler. Hiçbirimiz yapmıyoruz. Eğer sözleriniz bir etkiye sahip olacaksa, bir fark yaratacak kadar derinlemesine nüfuz edecek ve nüfuz edecek olursa, öğrencilerinizin aradığı birinden gelmelidir.

Yanlış davranışların cildinizin altından geçmesine izin vermeyen kararlı reddetmeniz, ilk iletişim hattını açar. Gordian düğümü serbest bırakır ve iyi bir ilişki kurmayı mümkün kılar. Onları mizahınıza ve samimiyetinize karşı alıcı kılar .

Zor öğrenciler sizden göz kamaştırmanızı bekler . İğnelemeyi bekliyorlar. Geri kalanlar gibi olmanı bekliyorlar. Bunu hakettiklerini bile hissedebilirler. Böylece nezaket ve affedicilik sunan resme girdiğinizde, kalplerini yumuşatır ve onları bir mıknatıs gibi etki çemberinize çeker.

İyi bir ilişki, çirkin etiketleri kaldırır.

Şaka yapma, merhaba demeye, onlara bakmaya ve gülümsemeye, karşılıklı menfaatlerinize bağlanma, onlardan hoşlanmayı seçmeye (dizeleri takılı olmadan) istekli olmanız, zor öğrencilere istediklerini ve hoş karşılandığını ve tüm ayrıcalıklara sahip olduğunu kanıtlar. Bu, sınıfınızın bir üyesi olarak gelir.

Bu, en zor öğrencilerin asla almadığı güçlü bir mesajdır. Bu, kendilerini ve dünyalarını nasıl gördüklerini derinden etkileyen bir mesajdır. Görüyorsunuz ya, zor öğrenciler davranış sorunu , goof-off ve baş belası gibi oldukça etkilenebilir etiketlerle tartılırlar .

Bu etiketleri yerine getirmek, günden güne takviye edilmiş hale gelmek için karşı konulmaz bir eğilime sahipler. Ama diğer herkes gibi muamele gördüklerinde, bu çirkin etiketler omuzlarından kaymaya başlar. Yoğun bir sis gibi yükselip saçarlar, güneşli bir gün ortaya çıkarır.

Ve zor öğrenciler herkes gibi hissetmeye başladığında, kimlikleri sınıfınızın sınırlarından A Sınıfı damgalı ve onaylanmış üyeye geçtiğinde, herkes gibi davranmaya başlarlar.

Sizinle Başlıyor

Zor öğrencilerle iyi bir ilişkiye sahip olmak, kontrol etme gücünüzün% 100 olduğu bir seçimdir. Ama önce senden gelmeli. Sıfırdan bir şey alma beklentisiyle, saf fedakarlık olmalı.

Bu , başlangıçta acı verici saygısızlığa çok iyi tahammül edebileceğiniz anlamına gelir . Saçma sapanlık, sersemletici edepsizlik ve hatta zalim davranışlara katlanabilirsin. Sert bir şekilde yutmanız ve kendinize görevinizi ve neden gerçekten öğretmen olduğunuzu hatırlatmanız gerekebilir.

Yanlış davranış ne kadar korkunç olursa olsun, kişisel olarak kabul etmeyeceğinize dair günlük bir taahhütte bulunmalısınız . Ne de olsa, yaralı ve kafası karışmış bir çocuktan geliyor. Umutsuzca öne çıkmanıza, ellerini tutmanıza ve onları tellerden çıkarmanıza ihtiyaç duyan bir oğlan veya kızdan geliyor.

Ancak bu aşamadan geçtiğinizde, birkaç öğretmenin sizden önce sahip olduğu bir fırsata sahip olacaksınız. Sınıfınızdan ayrıldıktan uzun süre sonra dayanabilecekleri bir işaret yapma şansına sahip olacaksınız.

Molozlara tırmanma, savunmalarını zorlamadan yürüyebilme ve hem sözleriyle hem de örnekleriyle doğrudan kalbine konuşma şansınız olacak.

Gerçek bir bağlantı kurma şansınız olacak.

Ve hayatlarını değiştir.

https://www.smartclassroommanagement.com/2014/04/19/why-you-need-a-good-relationship-with-difficult-students/

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak