Neden öğretimde deneyim önemlidir?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Karmaşık, rutin olmayan işlerde ustalaşmak yıllar süren yansıtma pratiğini gerektirir. Ve günümüzde çok az iş, öğretimden daha karmaşık ve karmaşıktır. 

Ebeveynler ve vatandaşlar olarak, öğrencilerin sadece okuma, matematik ve diğer konularda sağlam bir temelle okulları terk etmelerini bekleriz; Ayrıca, öğrencileri karmaşık meseleler hakkında eleştirel düşünebilme ve sürekli olarak değişime uyum sağlama iradesiyle, okulu hayat boyu öğrenenler olarak terk etmelerini bekliyoruz. Ve okulların çocuklarımızın refahına katkıda bulunmasını ve toplumlarımızın dokusunu güçlendirmesini bekliyoruz.

Bu beklentileri karşılama yükünün çoğu, bugünün okullarında en önemli kaynak olan öğretmenlere düşer. Öğretmenlerin bu beklentilerden, özellikle de kariyerlerinin başlangıcından bunalmış hissetmeleri kolay. 

Etkili öğretim için gerekli becerileri geliştirmek için sınıf deneyiminin önemli olduğuna şüphe yoktur. Eğitim başarısı test puanları olarak dar bir şekilde tanımlansa bile, araştırmalar öğretmenlerin etkinliklerinin, özellikle de kariyerlerinin başlangıcında, tecrübe ile arttığını  ve elverişli koşullar altında , tüm kariyer boyunca artmaya devam ettiğini göstermiştir . 

Bu ayın Focus'taki PISA'sıayrıca birçok ülkede, daha deneyimli öğretmenlere sahip okulların PISA fen testinde ve daha iyi bir okul ikliminde daha güçlü sonuçlara sahip olduklarını göstermektedir. Özellikle, bu birliktelik öğrencilerin sosyo-ekonomik statülerinin ve dolayısıyla, bir dereceye kadar, çoğu okul sisteminin en zorlu okullarda en az tecrübeli öğretmenleri yoğunlaştırması yönündeki eğiliminden sonra önemli ölçüde kalmaktadır .
Öğretmenler, endüstriyel montaj hattında birbiriyle değiştirilebilir aletler değildir.
Eğer tecrübeler öğretmenlerin etkinliğini ve nihayetinde yetenekli ve dirençli vatandaşları teşvik edecek eğitim sistemlerinin kapasitesini etkiliyorsa, ülkeler ne yapabilir? Bulgularımızın bir sonucu, deneyimsiz öğretmenlerin belirli okullarda yoğunlaşmaması gerektiği; Bu dengesizlikler sadece hakkaniyete zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda yeni öğretmenlerin daha deneyimli meslektaşlarından mesleki bilgi edinme becerilerini de sınırlayabilir. İkinci bir sonuç, aşırı öğretmen devirlerinden kaçınılması gerektiğidir. Yüksek potansiyeli olan acemi öğretmenler, kendilerine güvenen profesyonellere büyümek için ihtiyaç duydukları tüm desteği almalı ve kariyer yapıları, deneyimli öğretmenlerin daha az deneyimli akranlarıyla birlikte çalışmaya devam etmelerini sağlamalıdır. Bulgular ayrıca, öğretmenlik yeteneğinin önemli bir boyutu olarak deneyimlerden öğrenmenin önemini vurgulamaktadır.

Günümüzün en yüksek performanslı eğitim sistemleri, öğretmenlerin profesyonel gelişimini yaşam boyu öğrenim açısından incelemektedir. Bu ülkelerde, başlangıç ​​öğretmen eğitimi sadece konu bilgisi ve pedagojisi ile ilgili sağlam temel eğitim sağlar; Aynı zamanda, iş konusunda yansıtıcı uygulama ve araştırma alışkanlıkları geliştirir ve daha sonraki kariyer aşamalarında mesleki gelişim fırsatlarını okullardaki sınıf uygulamasına ve somut konulara bağlar .

Deneyimli öğretmenlerin önemi, bugün okulların insan katılımı ve etkileşimleri üzerine inşa edilmiş karmaşık organizasyonlar olduğunu hatırlatmaktadır: öğretmenler, endüstriyel montaj hattında birbiriyle değiştirilebilir aletler değildir. Ayrıca, eğitimdeki gelişmenin genellikle kümülatif ve artımlı olduğunu hatırlatır. Öğretmenlerin öğrenmesi için en uygun koşulları, okulları iyileştirmek ve yüksek beklentilerimizi karşılayacak sistemler yaratmak bizim ortak sorumluluğumuzdur. 

Kaynak: https://oecdeducationtoday.blogspot.com/2018/09/why-experience-matters-teaching-pisa-school.html

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak