Neden çocuk liderliğindeki öğrenme 'işe yaramaz' ve bunun yerine ne yapmalısınız?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gerçek bir akademik öğrenmeye başladığınızda, çocuk bulma yaklaşımı işe yaramayacak,” diyor Missouri Üniversitesi Psikolojik Bilimler Bölümünde Küratörlerin Profesörü David C Geary hakkında öğretmenin en iyi yolu.

Geary'nin ifadesi, esas olarak onun ikincil araştırma odağı olan şeye dayanıyor: kariyerinin çoğu, matematiği nasıl öğrendiğimize bakmakla harcandı, ancak genel olarak en iyi ne öğretmemiz gerektiği konusundaki güvencesi, birincil ve ikincil bilgi teorisine dayanıyor.  

“Öncelikle, insanın evrensel yeteneklerini kastediyorum” diye açıklıyor bu haftaki Tes Podagogy podcast'i. “Bunlar halk psikolojisi, halk fiziği ve halk biyolojisi bölümlerine girecek şeyler.”

Devam ediyor: “Halk psikolojisi, örneğin, dil, başkalarının ne düşündüğünü bilme yeteneği, yüz tanıma. Halk biyolojisi, gelişmiş dünyadaki insanlar için artık önemli olmayan bitki ve hayvanlar hakkında şeyler olacaktır, ancak gerçek dünyada yaşamak için hayatta kalmak için bu şeylerin kapsamlı bir bilgi tabanına ihtiyacınız olacaktır. Halk fiziği navigasyon ve araç kullanma gibi şeyleri içeriyor. ”

Geary, beynin bu tür şeyleri fazla çaba harcamadan öğrenmeye hazır olmaya hazır olduğunu savunuyor.

“Beynin belirli alanlarda, bebeklerin ve küçük çocukların bazı şeyleri diğerlerinden daha ilginç bulmasını sağlayan belirli bir organizasyonu var” diye açıklıyor. “Ve sonra bunlara katılarak, insan yüzlerini, bir insanı bir başkasına karşı tanımalarını ya da mutlu, üzgün ya da kızgın bir yüzü ayırt etmeyi öğreten bir deneyim sağlayın.

“Bu nedenle, çocukların temel becerileri doldurmaları ve yerel koşullarına uygun olarak uyarlamaları için gerekli geribildirimleri almaları için deneyimlerini yönlendiren yerleşik iskelet yapılarına sahipsiniz.”

Bilgi edinme
Geary, çoğunlukla, çocukların bu temel becerileri edinmeleri için rehberliğe veya eğitime ihtiyacı olmadığını söylüyor. Bunun yerine, sadece dünyayı sosyalleşme ve deneyimleme fırsatına ihtiyaçları var.

İkincil bilginin elde edilmesi çok daha zor olduğuna inanıyor. 

“Evrimsel roman bilgisi ikincildir” diye açıklıyor Geary. “Bunlar, tarihsel olarak nispeten yakın zamanda ortaya çıkan yetenekler veya yetkinliklerdir, bu yüzden son birkaç bin yıldır, okuma, yazma ve aritmetik gibi tipik akademik becerileri de içerecektir - geleneksel toplumlarda hayatta kalmak için bu becerilere ihtiyacınız yoktur. ama bugün onlara kesinlikle ihtiyacımız var. "

Bilişsel Yük Teorisi

Şöyle devam ediyor: “Gelişmemiş becerilere ulaştıktan sonra, beyin bunları öğrenmek için kolayca yapılandırılmıyor, bu yüzden yapılandırılmış ortam bu organizasyonu çocuğun deneyimlerine sunmak zorunda. Öğretmen beynin sağlamadığı yapıyı sağlıyor. 

“Dolayısıyla, önemli ayrımlardan biri, birincil bilgiyi öğrenmek için yeterli olan şeylerin, ikincil alanlarda öğrenmede yeterli olmayacak olmasıdır. Bu ayrımı yapmayan eğitim teorileri var: bütün kelime, bütün matematik vb. ”

Farklı yaklaşımlar
Temel olarak, Geary, çocukların keşif, oyun ve sosyal etkileşimlere izin veren bir ortamda olduğu sürece, temel bilgilerin doğal olarak gelişeceğine inanmaktadır. Bu, erken çocukluk döneminde daha önemli olduğunu söylüyor, ancak temel bilgiler yetişkinliğe rafine edilmeye devam ediyor. 

Peki bir çocuk ne kadar oyun ve sosyal keşif almalı? Erken okullaşma yoluna giriyor mu? 

Kaynak: https://www.tes.com/news/why-child-led-learning-does-not-work-and-what-you-should-do-instead

Anahtar Kelimeler:
öğrenmeEğitimçocuk

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak