Neden Can sıkıntısı Sıkça Ekran Zamanını Atıyor?

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Gazeteci Manoush Zomorodi, teknolojinin ne zaman ve nasıl kullanılacağının ve sıkıntıya yer bırakmanın nüanslarını öğretmenin çok değerli olduğunu söylüyor.

By Laura Lee
Gazeteci Manoush Zomorodi'ye göre, sıkılmak düşündüğünüzden daha üretken. Bir In  EdSurge Özetle 2019 ISTE konferansında Zomorodi konuşmasının, o onların ekran süresini azaltır ve teknoloji kullanımı hakkında daha fazla kasıtlı haline gelerek can sıkıntısı denemeye karar verdiler gönüllülerin binlerce yürütülen gayri deneyi anlatır. 

WNYC için bir podcaster olarak, Zomorodi kendi yaratıcı çalışması üzerinde bir duvara çarptı ve beyninin yeni fikirler üretmesi için duruş süresine ihtiyaç duyduğunu fark etti. Bir zamanlar hayal kurmak ve yeni fikirler bulmak için harcadığı zaman şimdi telefonuna yapıştırılmış olarak harcandı.   

Araştırma, sürekli olarak ekrana bakmanın etkilerini göstermektedir. Zomorodi, “On yıl önce, çalışmadaki dikkatimizi her üç dakikada bir değiştirdik” diyor. “Şimdi dikkatimizi her 45 saniyede bir değiştiriyoruz - ve bunu bütün gün yapıyoruz.” Bu değişikliğin maliyeti, etkinlikten etkinlike kayma zamanından daha büyük; Sinirbilimci Daniel Levitin, beynin tekerleklerini döndürdüğünü ve çoklu görev yapmaya çalışırken daha fazla besin kullandığını söylüyor. 

Yeni araştırmalar, sosyal medya ve cep telefonu kullanımında doğabilecek risklerin bir kısmını ölçmeye başlıyor, bir çalışmada öğrencilerin sosyal medya hesapları gibi dikkat dağıtıcıların dikkatini çekmeye başladığında sadece 6 dakika boyunca odaklanabildiklerini ortaya koyan bir başka araştırma var. Cep telefonlarının (hatta kapatılıp saklandığında bile) matematik problemleriyle ilgili akademik performansı düşürdüğü bildirildi.

Zomorodi, haftada 40.000'den fazla insanın çevrimiçi olarak bir sohbete katıldığını ve bir konuşmayı çevrimdışı olarak paylaşmayı, bir seferde tek bir hedefe odaklanmaya kadar değişen, Infomagical adlı kendi denemesini yaptı . Katılımcılar, hedeflerine ulaşmada ve teknolojilerinin daha az stres altında hissetmelerinde daha başarılı olduklarını bildirdi; hedeflerin ve dikkatlerin dağıtılmasının bu şekilde düzeltilmesi psikologların “şemaya bağlı kalmaları ” olarak adlandırdıkları şeydir EdSurg e ve “hafızanızı geliştirmeye yardımcı olduğu kanıtlanmıştır”.

Bu zihinsel alanı neden yaratmak - ya da daha çok geri almak - önemlidir? Sinirbilimciler ve bilişsel psikologlar Zomorodi, beynin “varsayılan modunu” etkinleştirerek, yaratıcılık ve problem çözme için olanaklar açabileceğini söyledi. Zomorodi, beyin bu moddayken yansıma ve otobiyografik planlama yapabileceğini söylüyor. “Kelimenin tam anlamıyla kendimize hikayemizi anlatıyoruz. Yaşamlarımıza - yüksekler ve alçaklar - tekrar bakıyoruz ve neden şu anda burada oturduğumuza dair bir anlatı oluşturuyoruz ve sonra geleceği tahmin ediyoruz. Nereye gitmek istediğimize bakarız ve sonra oraya nasıl gideceğimizi buluruz. ”

Öğretmenler, Zomorodi'nin Bored and Brilliant: En Çok Üretken ve Yaratıcı Benliğinizin Kilidini Nasıl Açabilir? Telefonların her zaman açık ya da her zaman açık bir teklif olmadığını bildiklerini söylüyor: “Teknoloji muhteşem - bizi dünya tarihinde mümkün olan her zamankinden daha fazla bilgiye ve daha fazla insana bağlıyor” dedi. Zomorodi, öğrencilerin teknolojiyi ne zaman ve nasıl kullanacaklarının hayati önem taşıdığını söylüyor. Zomorodi, “Pek çok öğretmen bana, şimdi nasıl konuşacaklarını, nasıl dinleneceklerini, nasıl göz teması kurabileceklerini içeren insan şeyleri de dahil olmak üzere, sınıfta daha önce hiç öğretmedikleri şeyleri öğretmeleri gerektiğini söyledi.” Diyor. . “Ve evet, nasıl sıkılırsınız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak