Nadia ile tanışın: nefes alacak vakti olmayan öğretmen ve anne

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Nadia, arabasını terk etmeden önce elbisesinin son bir kontrolünü yapar ve eldiven bölmesinden geri dönüştürülen bir bebek beziyle muhtemelen muhtemelen bebek sürtüğünün (umuduyla) temizlenir. 3.12'den beri uyanık. Bebek hafif havanın altında ve onu kayınvalidesine teslim etmeden önce Calpol'a maruz bıraktı ve bozunun bir uzuv kesilmiş gibi hissetmesine neden olan bir umutsuzluk ve ihanete boğuşmasını duyduğunu duydu. kapatır.

MiL üç dakika sonra ona bir fotoğraf gönderir, top çukurunda mutlu bir şekilde oynamasını gösterir, rahatlatır ve aynı zamanda insanlarda duygusal manipülasyon becerilerinin ne kadar erken geliştirildiğini merak eder.

Nadia'nın merak edecek çok vakti yok. Okul günü hızla onu yukarı ve uzağa süpürür. İzini sürecek kitapları koordine etmek ve kaçırmak için sınavlar var (kesinlikle onları dün aldı) ve yaklaşmakta olan bir gözlemi güvence altına almak için stresli bir öğretmen de var .

Nadia, zorlu orta liderlik rolünde tam gün çalışmaktadır . Deneyim ve güvenilirliğini geliştirmek için bir anne olmadan önce çok çalıştı ve bu görece yeni sorumluluğa sahip olduğu için gurur duyuyor. Ebeveynleri destekleyici olmakla birlikte büyüyen endişelerini gizlemekte pek iyi değillerdir. “Yorgun görünüyorsun.” ”Kendine iyi baktığına emin misin?” Nadia'nın onları rahatlatmak için fazla zamanı yok. Bebeğin beslenmeye ihtiyacı var ve ev nükleer kıyamet gibi görünüyor.

“Ama o kadar hızlı gidiyor!” Dedi annesi annesi değerli bir yaz tatili sırasında Nadia bebeğini North Devon sahilinde tuttu. Çizginin on yıl aşağısında, Nadia, oğlunun ayakları kendi boyuna ulaştığında ve Fransız ev ödevlerinde boğuşma mücadelesi verirken, bu kelimelerin somut gerçeğini yansıtır mı? Ve pişman olacak mı? Umut etmiyor. Zaman eğlenceli, eski bir şeydir.

Öğretmen-veli olma mücadelesi
Hiçbir grup yeni bir ebeveyn grubu kadar destekleyici ve potansiyel olarak bölücü değildir. Erken uykusuz geceler boyunca geçirdiği arkadaşlar ve onun devrilmiş olduğu duygusu, on yıllarca arkadaş kalacağı yönünde. Kararlar da onunla kalacak. Sanki herkesin sahip olduğu bir seçimmiş gibi, "birkaç yıl süren" demekten bahseden genç ebeveynler; Nadia için hanehalkı geliri, makul bir maaş getirmesine dayanıyor.

Gina Ford'un kitaplarını İncil gibi taşıyan ve onunla "patronunun çocuğunu göstermesini" söylediğinde ikinci sınıf bir çocuğu olduğu gibi onunla konuşan yeni anne-babalar var. Nadia kimin patronu olduğunu ve onun ya da onun ortağı olmadığını biliyor. Ve bu sadece iyi. Kabul ettiği bir giriş. Ancak, bazı akranlarının açıkça onaylanmamasına rağmen, zor kazandığı kariyerini feda etmek.

Başka bir yol olduğunu düşünmek istiyor - ortada bir temel; ama bugünlerde yansıma için fazla zamanı yok. İşini sever. Ailesini seviyor. Ve yine de, düzgün bir şekilde yapamadığını hissetmek için çok zaman harcıyor. Bazı yeni anne babası, onun gibi öğretmenler değil, haftada birkaç gün evden çalışmayı ve çocuklarıyla birlikte olmayı içeren sözleşmeleri müzakere etti. Bunun nasıl çalıştığını tam olarak kavrayamıyor, ama acımasızca kıskanıyor. Meslektaşı birkaç yıl önce part-time gitmek istedi, ancak isteği, herhangi bir zamanda izinsiz olarak rolünü makul bir şekilde yerine getiremediği gerekçesiyle reddedildi. Nadia çok yorgun ve başını parapetin üstüne koymak için zamanı ya da enerjisi olmadığını düşünüyor.

İşe geri dönmenin zevk aldığı çok şey var: gerçekten kahve yapabilme yeteneği (eğer içmiyorsa!); Gerçek bir işi bitirip bitirebilme yeteneği. Değer katma, faydalı olma, dünyada fark yaratma hissi. Başka bir şey oldu: Nadia her zaman öğrencilerine sadık kalmıştır, ama şimdi onlar da tıpkı onunki gibi birisinin çocuğudur. Ebeveynlerin akşamındaki ebeveynleri , hatta mücadele edenleri bile, yeni bir hayranlıkla görüyor - onlar önünde sokaklar! - ve onlara lazımlık eğitimi için nasıl pazarlık etmeye başlayacaklarını sorma cazibesine karşı koyar. Okulunun sunduğu şeylerin çocuğu için yeterince iyi olup olmadığını kendisinden sorar. Sınırlı enerjisini bu yeni mantraya göre pratiğini geliştirmek için kullandı.

Nadia bu konuda endişelenecek vakti yok - kahretsin, bugünlerde verimli mi? Öğleden sonra 5.15'e kadar çocuk bakıcısında olmaktan başka seçenek yok; başka seçenek yok ama bebeğin bakımını, okul e-postalarının hızlı kontrolünde veya EastEnders'ın önünde bazı geçici işaretlemelerde öncelikli yapmak .

Daha az göz alıcı unsurlar var. Nadia sütü günde bir kez ifade etmek için zaman ayırmak zorundadır. Okul, onu yapacak özel bir yer bulmakla yükümlüdür. Personel tuvaleti ve bölüm müdürü ofisi arasında bir seçimle kalmıştı, ancak geçen gün 9. sınıfının önünde kazayla lakladıktan sonra, ödemeye hazır olduğu bir bedel. Nadia'nın tartışacak zamanı yok.

Nadia'nın gelecek ayların ve yılların ne getireceği konusunda endişelenecek zamanı yok. Bir diğerinin önüne bir adım atıyor ve elinden gelenin en iyisini yapıyor. Nadia'nın rolü haftada dört güne mi gidecekti - hatta üç tane mi? Ailesi buna dayanabilir mi? Liderlik ekibindeki biri onun sessiz kararlılığını görecek ve bunun bir seçenek olabileceğini önerecek mi? Bir gün cesur olacak ve soracak mı? Umuyorum ki. Mesleğin şu an gerçekten Nadia'ya ihtiyacı var.

Dr Emma Kell Londra'nın kuzey doğusunda bir ortaokul öğretmenidir ve  Öğretimde Nasıl Kurtulur?

Kaynak: https://www.tes.com/news/meet-nadia-teacher-and-mum-no-time-breathe

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak