Mutlu bir öğretmen olmak için dört adım

Öğretmen haberleri ve gelişmelerden hemen haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Çok şey söylenir, iyi bir öğretmen olmanın neye mal olduğu hakkında yazılı ve bilinir.

Ama nasıl mutlu bir öğretmen olunacağı hakkında ne kadar bilinir?

Bugünün ikliminde, “harika öğretim” haritasını takip edebileceğiniz, her şeyi doğru yaptığınız ve hala kendinizi yetersiz, umutsuz ve mutsuz hissediyorsunuz.

Hızlı okuma : mutlu öğrencilerden oluşan bir sınıfa nasıl sahip olunur

Hızlı dinle : Ekran zamanı hakkındaki gerçekler

Bunun gibi daha fazla makale ister misiniz? Tes  Öğretme ve Öğrenme  Facebook grubumuza  katılın 

Bunun nedeni genellikle biz ve okullarımız - iyi öğretimin sadece yaptığımız şeyle değil, aynı zamanda nasıl hissettiğimizle ilgili olduğunu da unutmamalarıdır.

Okulların bu konuda öğretmenlere yardım etmesi gerekir, ancak bazı şeyleri kendimiz de yapabiliriz.

1. Girişkenlik
Hayır demeyi öğrenmek, özellikle insanları memnun etme eğilimleri olan bir çalışkansanız, çok zor olabilir. Ama her şeye evet dersen, altına girersin.

Hayır demeyi zorluyorsanız, SLT ve küçük kalp çarpıntısı ile garip bir sohbete kısa süreli acı vermenin kısa vadeli acısını hafifletmek için bir dakikanızı ayırın; ne zaman bitirecek ne de yapacak.

Cidden - seçiminizi yaptıktan sonra, pazar gecesi geç saatlere kadar çalışırken nasıl hissedeceksiniz? Hevesli, mutlu… ya da acı ve bükülmüş?    

dikkatlilik

Ve pazarlık yapmaktan korkma. Bunu kabul edersem, başka hangi işler alınabilir? Okulda ne zaman yapmam gerekiyor? Başka hangi son tarihler geri itilebilir? Unutma: sormazsan, alamazsın.

2. Organizasyon
Organize olmanın - ya da dağınık olmanın - etkisi ruh halinizde ve refahınızdaki profesyonel başarınız kadar ölçülebilir. Önceden plan yapmamak - neyin yanlış gidebileceğini önceden görmek; Fiziksel ve dijital olarak kaydetme ve dosyalama - parası boşa harcanan zamana yol açar.

Tabii ki, bunun çoğu deneyimle geliyor - hatalarımızdan ders alıyoruz. Başka bir yaklaşımı ciddiye almayı düşünmeden önce , Challenge Anneka'nın bir öğretmen baskısında ( zamanın tüm bu sayfalarını nasıl işaretleyecek, kaydedecek ve dosyalayacak ?!) geçirdiği yorucu Pazar sabahları çok fazla sürmemelidir .

Uygun işleri meslektaşlarınıza yapabileceğiniz yerlerde devredin; Düzenli sınıf etkinliklerinden önce, sırasında ve sonrasında yapılandırılmış rutinler geliştirmek; ve bu rutinleri engellememek, öğrencilere yardım etmeleri konusunda güvenmek (ve eğitmek).  

3. Hiçbir şey yapmamak için bir dakikanızı ayırın
Muazzam ve sürekli değişen iş yüklerimizle, çoğumuzun sürekli olarak farklı yönlere çekildiğini hissediyoruz. Ve 9. Sınıf dersinde - evet, muhtemelen durum budur.

Öyleyse yine, saat 9'da kanepede hala böyle hissediyorsanız, size bir şeylerin yanlış olduğunu söylememe gerek yok.  

Nefesle, bedenle veya duyularınla ​​birlikte şu anda daha fazla zaman geçir; dikkatiniz uzaklaştığında, geri getirin. Günlük alışkanlıkta farkındalık geliştirmek sizi modern öğretimin stresinden daha az etkilenir hale getirecektir.

Ayrıca, aslında iyi şeyleri de fark etmenize yardımcı olacaktır.

4. Gül
Son bir şey: ne pahasına olursa olsun, mizah duygunuzu korumaya çalışın. Çünkü bazı bilge bir ruhun dediği gibi: “Güldüğünde hayat daha iyidir.”

Jo Steer, özel eğitim ihtiyaçları ve engellilik müdahalelerinin yanı sıra refah stratejilerinin öğretmeni ve deneyimli lideridir.

Kaynak: https://www.tes.com/news/four-steps-being-happy-teacher

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Threads beğeni satın al

backlink Spor haberleri fen bilimleri vozol 10000 Likit

Bosna Hersekde Üniversite Okumak